Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5289 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 06. September 2003 17:27 Naslov sporočila: Fotič v vodi
Ja prou ste prebrali. Žal se tudi takšne nesreče dogajajo nekaterim. A krivec nism bil jaz. :evil:
Tko zanime me kaj sedaj. Namreč moj olympus e-10 je šel plavat v ljubljanco za 10 sekund - celoten! Takoj smo ga pobrali z itujijem in prvo kar sem naredil sem odstranil spominske kartice. nato baterije in ga obrisal od zunaj. Objektiv se ne more odstraniti, toda vidi se kako je prav v objektivu voda in pa v LCD zaslonu.
Ostali so mi predlagali, da ga pač pustim nekaj dni da se posuši in ga probam spet prižgati. Odnesu ga bom kr jutr na tehnični servis (ne vem katerega!?). Ima kdo kakšno rešitev in ali bo sploh stvar še delala? _________________
Objavljeno: 07. September 2003 23:03 Naslov sporočila:
Sem vstavil baterije notr in nič ne dela Bo pa vseeno šel na servis, za vsak slučaj... čeprav dvomim, da bi vsa elektronka lahko to preživela... _________________
Pridružen/-a: Jul 31, 2003 Odg: 140 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 08. September 2003 06:56 Naslov sporočila:
Sej nisem strokovnjak, ampak sej ce bi se vse lepo posusilo, potem bi ja moralo delati (mobiteli to lahko 8O ) al si ga pa prehitro probal prizgati. Jaz bi zihr pocakal nekaj dni. Sicer je pa akoda ja.
ce pa ne bo nic, pol pa :arrow: ...e-20
Objavljeno: 08. September 2003 10:20 Naslov sporočila:
Kočljiva situacija ...
Vsaka voda pri sušenju pušča na materialu tudi usedline (apnenec, soli, prah, ...) in zato se občutljivi aparati člahko ne prižgejo več ... pri slabem scenariju pa je lahko pri padcu prišlo do več kratkih stikov v aparatu, kar lahko skuri čipovje ... to pa je very bad ...
Pridružen/-a: Mar 25, 2003 Odg: 1555 Kraj: UZBEKISTAN
Objavljeno: 15. September 2003 19:56 Naslov sporočila:
Uf shit to pa je skoda komi zdj sm na to naletel,ze ko dezuje in ti kaksna kaplca pade na kamero js obzalujem zato se vode izogibam.Kako pa se to lahko sploh zgodilo in kj zdj na servisu pravjo kj bo se delal al ne :?
Objavljeno: 15. September 2003 19:59 Naslov sporočila:
Nekdo mi je hotel prinesti fotoaparat, katerega sem pustil na mizi, pa mu je ponesreči zdrsnil iz rok in čof v vodo. Danes sem zvedel stroške popravila... 100.000 SIT. Ja vem, rajš ne govort.... _________________
Objavljeno: 15. September 2003 20:40 Naslov sporočila:
Ja pa kj pol si ti skocu za njim al je on......js ga ubijem z golimi rokami tko bi ga zmeckal da bi zgledu k un pes k ma prevlko kozo lih zj sm ga u neki reklami gledu na tv.Vrjetno je se najhuje k si mogu sam placat stroske servisa al ga on placal po vseh pravilih napisanih in nenapisanih bi jih mogu pa makar mi je brat.....
Ja kj pa blo sploh narobe razn da se vse zleplo notr no ne vem predvidevam pa ze emet prej napisu da se to zgodi :?
Objavljeno: 15. September 2003 20:49 Naslov sporočila:
Žal je to od sestre fant, in ga ravno nisem mogel napasti. Po vsej verjetnosti bo pa oče kril stroške... vsaj upam
V bistvu je fant stal na eni deski, ki je mejila čoln in breg. Ko je hotel priti na čoln, je od zadaj skočila na desko mala nečakinja in začela skakat. Fant se je ustrašil in izpustil iz rok to. Se pač dogaja in ne morem ga nič obdolžiti. Potem pa hit na noge in z roko po fotiča... men pa že skor solze v očeh... _________________
Objavljeno: 15. September 2003 21:23 Naslov sporočila:
No to te je pa drago stalo zj mala sola za drugic sam nobenmu ne privoscim kj takega pa ceprav je stvar vredna jurja.Sam nevem ce bi se js odlocu za popravilo vrjetn bi kj druga nasu ze vmes ,no nevem kolk so kj stri taki pred cajtom je en kupu k ga na videz poznam pa mislim da dal 180 cukov zanj 8)
Pridružen/-a: Jul 02, 2003 Odg: 220 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 21. December 2003 19:43 Naslov sporočila:
Uf huda stvar,vem samo to da je treba v sekundi najhitreje odstranit baterije potem kartico,pa ga dati v najlon vrečko (neprepustno zapreti) in odnesti čim prej na servis,nesmeš pa ponovno vstavljat (strogo prepovedano) baterij in kartic v foto aparat! 8)
Objavljeno: 21. December 2003 22:31 Naslov sporočila:
Nočeš tega doživet. Kar srce se ti razpara ko vidiš kako tvoj fotič plava - ja plava, bil je v etujiju in sreča ni potonil. Pa ni ga vraga, da ga ne bi šel tavhat sred poletja _________________
Objavljeno: 22. December 2003 11:11 Naslov sporočila: Fotic v vodi
Lucifix je napisal/a:
Ja tam okol je zdaj prišlo. V bistvu so cel zgornji del zamenjal + fleš. Tako da je zdaj kot nov
Luci, ali lahko na servisu dobis stare dele, ki so jih zamenjali?
Saj so bili placani, torej so tvoja last?
Bila bi to prilika za malo macro reportazo,
da se mi zvemo in vidimo, kako to izgleda?
tks, DD+
Objavljeno: 22. December 2003 11:28 Naslov sporočila:
Stare dele sem dobil. Vsaj zgornji del fotoaparata, če je bil pa zamenjan še kakšen drugi del, pa ne vem.
Bilo pa bi logično, da bi jih jaz dobil, saj sem za nove plačal, pri starih pa sem bil tudi jaz lastnik.
O kakšni makro reportaži žal ne morem študirat, saj mehanika fotoaparata ni moja vrlina. Sem pa spodaj pripel dve fotografiji, ki prikažeta, kaj sem dobil nazaj od servisa. Mogoče pa bo koga le zanimalo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2Naslednja
Stran 1 od 2
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu