Se oproščam, fantje, da sem vas pustil čakat. Takih Sigm se ravno ne prodaja veliko, tako da tud meni samemu ni jasna dejanska vrednost. Dejmo mal računat. Ta model je lani jeseni nadomestil novi; Sigma AF 24-70mm f/2.8 EX DF Asp (prvi model) je nadomestil Sigma AF 24-70mm f/2.8 EX DG DF Asp MACRO. Enaka teža, mere, iste leče, ista plastika... Razlikujeta se zgolj po ostritvenem obroču - make up. Kar se tiče najkrajše razdalje ostrenja in makro funkcije, je pa vse skup ena velika nategavščina; oba objektiva imata enako najkrajšo razdaljo ostrenja, tj. 40cm in enako 'makro' razmerje 1:3,8. Drugi ima še oznako DG (for digital), ki je prvi pač nima, sam sem ga pa vseeno od konca lanskega junija uporabljal skorajda izključno na D100.
Tudi cena novega modela je enaka ceni prejšnjega modela; 125 jurjev, z UV filtrom to znese cca 135 jurjev. Če od tega zneska odštejem 10% popusta, za katerega moraš bit danes že res debil, da ga ne dobiš, to znese cca 122 jurčkov. Torej 122 jurjev za novega s filtrom. Objektiv naj bi v enem letu izgubil okrog 30% vrednosti.
V našem primeru tako dobimo ceno za pljunec čez 80 jurjev; moj objektiv s pokrovčki, torbo, sončno zaslonko in Kenko UV filtrom je torej naprodaj za 85.000 SIT. Fair enough?
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu