| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kaka13 Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 04, 2003 Odg: 4 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: 26. September 2003 23:29 Naslov sporočila: Nečista slika |
|
|
Imam CANON a60, ko imam nastavljen samosprožilec na 10s
in slikam z avtomatskim nastavitvam imam nečisto sliko oziroma kalno sliko(samo ne pri vsakem posnetku) aparat je na stojalu. Prosim za nasvet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jannez Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 09, 2003 Odg: 33 Kraj: slowwwenia
|
Objavljeno: 27. September 2003 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je problem v avtomatskem nastavljanju ostrine. Canonovi digitalci ostrino namreč nastavljajo na podlagi razlike v kontrastu. Se pravi bolj kot je objekt v katerega meriš živopisan - bolje bo avtomatika lahko nastavila ostrino in seveda kontra temu - bolj kot je objekt enobarven, tem slabša (ali kalna kot praviš) bo ostrina. Iz tega tudi sledi da bo avtomatika bolj garala v temnejših prostorih kjer vse izgleda nekako enobarvno, kot pa v dobro osvetljenih kjer je dobro vidna barvna živopisanost.
Glede na to da uporabljaš samosprožilec in stojalo ti svetujem sledeče:
Iskalo oziroma okvir LCD zaslona s katerim meriš, usmeri v najbolj pisani del slikanega objekta in pritisni sprožilec do polovice. Če objekt tega nima, potem usmeri v njemu najbližji pisani objekt ki je od tebe oddaljen enako daleč in pritisni sprožilec do polovice. Nato prenastavi na željeno kompozicijo in sprožilec pritisni do konca.
Tole odlično deluje na mojem Canonu, mislim da pa tvoj meri ostrino na popolnoma isti način in je to to. Probavaj in sporoči rezultat.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rado Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 30, 2003 Odg: 1543 Kraj: slovenija
|
Objavljeno: 27. September 2003 01:26 Naslov sporočila: |
|
|
| A 60 ima možnost ročnega ostrenja tako da nastavi na manual focus in nastavi tako da na lcd vidiš tisto kar bi rad slikal ostro če pa so pogoji takšni da na lcdju ne vidiš dobro pa nastavi metre tako da oceniš odaljenost.Kaj si pa pravzaprav slikal? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaka13 Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 04, 2003 Odg: 4 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: 27. September 2003 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Prizkusil sem vse možnosti in ugotovil, da so vajini nasveti prinesli boljše rezultate.
Zanima te kaj sem slikal.
Slikal sem skupino ljudi v temnejšem prostoru. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Letanca Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 05, 2003 Odg: 30 Kraj: SLO
|
Objavljeno: 27. September 2003 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
sami dobri nasveti... bom tudi jaz sprobal na mojem A70  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rado Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 30, 2003 Odg: 1543 Kraj: slovenija
|
Objavljeno: 28. September 2003 00:56 Naslov sporočila: |
|
|
| zanimalo me je ravno to temnejši prostor potem je težje ostrit preko lcd-ja potem pač oceni metre in nastavi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|