Objavljeno: 16. Julij 2005 07:43 Naslov sporočila:
Zakaj boš pa ti teleobjektiv rabil? A se boš v portrete usmeril ali celo v živali malo bolj od daleč?
Sicer bi pa tudi sam imel Sigmo 70-200/2.8, če bi mel preveč denarja (tako sem pa happy s 75-300;).
Btw, kaj je pa IF?
Pridružen/-a: May 11, 2004 Odg: 2210 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 16. Julij 2005 08:17 Naslov sporočila:
Noob je napisal/a:
Zakaj boš pa ti teleobjektiv rabil? A se boš v portrete usmeril ali celo v živali malo bolj od daleč?
Kaj misliš da ne slikam drugega kot žuželke hehe, no tistega drugega je res bolj malo :wink: . Nič se ne bom usmeril. Slikal bom podobno kot zdaj. Pač rad bi nekaj dobrega za splošno uporabo, 70-300 je bolj švoh.
Nazadnje urejal/a misfits 16. Julij 2005 08:32; skupaj popravljeno 1 krat
Pridružen/-a: May 11, 2004 Odg: 2210 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 16. Julij 2005 08:24 Naslov sporočila:
IF: notranje ostrenje (internal focusing). Pri IF objektivih se sprednji del pri ostrenju ne premika. Taki objektivi ostrijo hitreje kot navadni, ker so gibljivi deli lažji. Enostavnejša je tudi uporaba filtrov in drugih nastavkov, ker se sprednji del objektiva ne vrti.
Saj 80-200 ED (ima tudi IF) - novejša verzija, sam pri starejši se tudi sprednji del ne vrti.
Zgleda, da spet ne bo nobenega prodajalca, plačam duplo :roll:
Objavljeno: 19. Julij 2005 09:39 Naslov sporočila:
Pomoje je 70-200 dobra izbira od treh omenjenih. V kombinaciji z telekonverterjem 1.4x ali 2x AF ostane na mestu in tudi na kvaliteti slike se po testih ki sem jih bral skoraj nic ne pozna. Kje mislis pa nabavit,kak izlet v Avstrijo? Dvomim da ga bos dobil tukaj na oglasniku. Ce se bos odlocil za nakup mi sporoci na ZS,jaz tudi 70-200 kupujem. Samo iscem dobro ceno..
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu