Objavljeno: 17. Julij 2005 17:27 Naslov sporočila:
kokr jst vem je razlika v mrezi notr, pr cirkularnih je v krogih, pr linearnih pa v linijah. problem je pr tem, da pr linearnemu lahko v doloceni poziciji prids do tega da svetlobo tko "upognes" da pride na senzor pod kotom da se nc ne vid. neki tazga, ker pac senzor ni najrne tko kot film
Objavljeno: 17. Julij 2005 20:07 Naslov sporočila:
Kolikor jaz vem, je za digitalce priporočljiv cirkularni filter, ker nekatera tipala ne znajo ostriti linearno polarizirane svetlobe.
Cirkularni filter pa krožno polarizira svetlobo, kar senzor vidi kot navadno svetlobo.
Pridružen/-a: Mar 02, 2005 Odg: 343 Kraj: gorenjska
Objavljeno: 17. Julij 2005 20:51 Naslov sporočila:
Pregovor pravi: "Gorje narodu, ki ne pozna svoje zgodovine"
Cirkularni filter je bil potreben ža v analogni dobi, če si hotel, da je merjenje svetlobe delovalo pravilno. Sistemi notranjega merjenja tudi sami polarizirajo svetlobo. Če bi pred to postavil še linearni filter, bi fotocelici ali kar koli že je, zaprl vso svetlobo.
Ali vidite, kam vas je pripeljala digitalna tehnika?
Teorije nobene ali pa pomanjkljiva, vsaj pri digitalni generaciji. Samo pritiskate in se učite na napakah. Se strinjam, da je tako učenje najhitrejše in najboljše. Vendar na ta način ne prideš do vseh odgovorov.
Le vzemite kdaj še kakšno knjigo v roke, ali pa pobrskajte po internetu.
Za današnje aparate so primerni cirkularni polarizacijski filtri.
Komentarji na tole moje pisanje?
Mi je čisto vseeno! 8)
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu