Objavljeno: 30. Julij 2005 08:10 Naslov sporočila: Kombinacija
Ojla!
Za Nikon D70s imam nekaj objektivov, ki pa so vsi s CPU. Razni autofocusi ipd. pa mi delajo težavice. Namreč:
Od kolega, ki ima fotostudio, sem dobil neke konverterje in podobno opremo, ker je on več ne rabi. Vendar pa je oprema za analogne fotoaparate, torej je brez vseh kontaktov. Zaradi tega sem ostal brez autofocusa (kar me ne moti), in pa brez možnosti nastavljanja F (ja, to pa moti). Objektiv, ki ga največ uporabljam se tako fiksno zapre na F29 in za dnevno fotko rabim 1s za osvetlitev. Kar pa je seveda odločno preveč.
A je kakršna koli šansa povezati kontakte iz fotoaparata in jih premostiti na objektiv? Morda kakšen drug trik? Morda kaki adapterček, obroček... whatever.. samo da dela?
V glavnem - rad bi uporabil opremo iz analogcev, ter kombiniral z digitalno tehniko
Objavljeno: 30. Julij 2005 08:35 Naslov sporočila:
Komplicirano napisano.. ampak...
Imam objektive z autofocusom, vmes pa telekonverterje.. iz analognih mašinc.. torej nimajo vmes kontaktov, tak da objektiv na koncu nima kontaktov s fotoaparatom, zato autofokus in nastavitev za F ne delata.
Verjetno boš imel manj problemov pa tudi stroškov s katerim sigminim za nikona , kot pa da poskušaš naredit kontakte vendar za delovanje AF morajo bit že objektivi svetlobno močni F2,8 pri večjem F se zna zgodit , da AF ne bo deloval sicer pa mislim, da je na nikonovi strani napisano pri katerih objektivih AF deluje.
Objavljeno: 30. Julij 2005 14:08 Naslov sporočila:
Ojla!
Razne konverterje, leče ipd jaz že imam.. ne rabim dodatnih :oops: :wink:
Mene bolj zanima, kako spraviti signal do CPU-ja v objektivu, da bi lahko "korigiral" oz. nastavljal tudi zaklopko itd.. za autofocus mi ni tako pomembno....
Sem študiral že tudi to, da bi si naredil zadevico "analogno" preko kakega flat kabla ali kaj podobnega.. ampak še nevem, kako bi to izvedel
Pridružen/-a: May 11, 2004 Odg: 2210 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 30. Julij 2005 16:29 Naslov sporočila:
Jaz tud nimam pojma kaj narest, a je še kdo tak
Mi je pa čudno, da se zaslonke ne da štimat, tega še nisem zasledil (za AF vem, ampak zaslonka :? )
Kere zadeve (konverter...) si pa dobil, če nam zaupaš?
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2Naslednja
Stran 1 od 2
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu