Objavljeno: 30. Julij 2005 21:46 Naslov sporočila: Zoom objektiv EF 75-300 4.0-5.6 USM IS ??
Pozdravlejni
Kot vidite sem nov na forumu, tako da lep pozdrav prav vsem.
Zanima me kakšna mnenja in videnja imate do objektiva Canon ZOOM OBJEKTIV EF 75-300 4.0-5.6 USM IS? Sam si namreč želim veliko več zumm kot ga imam zdaj tako da me zanimajo vaša mnejeja. Zakaj je najprimernješi (portreti, narava..).
Hvala za odgovore in lep pozdarv
Objavljeno: 30. Julij 2005 22:59 Naslov sporočila:
No nisem nek poznavalec Canona, vem samo da ni svoh, samo na tvoje vprasanje ti pa lahko malce povem.
75-300mm ce uporabljas DSLR dobis potem 120-480mm kar ni svoh. S taksnim toomom lahko brez problema poslikas kaksneha pticka na sosedovi ograji. Ali pa sexy sosedo ki se ravno preoblaci v svoji sobi
Zaslonka 4-5.6 je standardna, tako imajo tudi ekvivalentni objektivi drugih proizvajalcev. Za fotkanje v lepem soncnem vremenu bos brez problema naredil lepe ostre fotke. Seveda z uporabo stativa, ki bo verjetno potreben, ce bos naprimer zelel slikati v malo bolj oblacnem vremenu kjer bos tezko dosegel case 1/500 sec, ki naj bi bili tisti minimum za slikanje iz roke. Ceprav po mojih izkusnjah to nekako ne drzi , je potreben vsaj za eno stopnju hitrejsi cas.
No ce uporabljas Canon DSLR lahko navijes ISO tja do 1600 pa vso zadevo malo olajsa.
Kar je se zanimivo pri tem objektivu je USM, se pravi hitro ostrenja, ki ti bo prav prisel pri sportni fotografiji. In pa se IS, stabilizator o katerem sem slisal ze veliko lepega ti bo pomagal da bodo fotke tudi ob krajsih casih bolj ostre.
To ti lahko povem kot CanonLaik. S takim objektivom se nisem slikal tako da ti o ostrini in kvaliteti bol tezko kaj povem in bos moral na te podatke pocakat na kaksen drug post.
Se pravi pticki, sosede, sport, tudi kaksen portret a ti za to priporocam kaj drugega, skratka ce zelis stvari od blizo se mi zdi da je ta objektiv pravi zate, sam je pomoje kar drag.
Objavljeno: 31. Julij 2005 07:03 Naslov sporočila:
Da tako je imal bi ga na fotoaparatu Canon EOS 350D. Tako res hvala za takšn hiter odgovor in upam, da bom res lahko posnel kakšno dobro fotografijo (soseda) (mal heca more bit). Takšen objektiv stane okoli 118 tisoč sit. Aha da ima IS!
Hvala za nadalnje odgovore in lep pozdrav
Objavljeno: 31. Julij 2005 07:40 Naslov sporočila:
Sigma je napisal/a:
. Seveda z uporabo stativa, ki bo verjetno potreben, ce bos naprimer zelel slikati v malo bolj oblacnem vremenu kjer bos tezko dosegel case 1/500 sec, ki naj bi bili tisti minimum za slikanje iz roke. Ceprav po mojih izkusnjah to nekako ne drzi , je potreben vsaj za eno stopnju hitrejsi cas.
No ce uporabljas Canon DSLR lahko navijes ISO tja do 1600 pa vso zadevo malo olajsa.
Upam da sem pomagal.
1/500 oz. po tvoje 1/1000 najmanjsi mozni cas za slikanje iz roke???? Oprosti, ampak verjetno imas parkinsonovo bolezen .... Taksne case res dosezes samo pri soncnem dnevu na odprtem. Po tej logiki bi bilo res menda najbolje, ce je cas manjsi, da fotoaparat sploh ne pusti slikat .... Z pravilno drzo aparata in kasnejso manjso obdelavo ze lahko cisto dovolj ostro sliko dosezes pri 1/60 s. Seveda razen ce mislis vsako sliko povecati na 3 x 4 m (jumbo) ali pa delati nenormalne crope detailov. Pa se iso 1600 za slikanje po dnevu?? Res verjetno ljubis delno prezganost in grahova zrna ...
Ne, da se imam za kaksnega foto experta, se zdalec od tega, ampak verjetno je blackbull res cisto nov v svetu DSLR in taksni posti ga bodo pomojem samo zmedli ...
IS po tem kar sem sam uspel prebrat pride prav za recimo slikanje koncertov, kjer pa so svetlobni pogoji res slabsi. Pa se tam je bolje da imas kaksno 2.8 varianto ... Sicer pa, ce ti ni zal dati kaksnih 50.000 sit vec kot za objektiv brez IS si ga nabavi.
Objavljeno: 31. Julij 2005 07:52 Naslov sporočila:
Aha. No ali ima mogoče kdo kakšne fotografije, da bi videl kako to prebliža, da si malo predstavljam. Če ne pa ni panike, bom že počakal, da dobim objektiv.
Mislm ali bo mogoče fotografirati kakšne živali.. in dobre portrete...
Hvala za odgovor
Objavljeno: 31. Julij 2005 08:59 Naslov sporočila:
Ja baro bi te pa res rad videl kako bi ti iz roke pri 300 mm(ekv 480) zooma posnel fotko z 1/60 sec.
Jaz osebno slikam pri ISO 100 in je pri mojem 135mm objektivu z zaslonko 5.6 zelo kmalu premalo svetlobe. Vedno pa stremim k temu da je fotka kar se da ostra, ker nikoli ne ves za kaj jo lahko nekoc ponucas.In lahko ti povem da je za 135 mm pri 5.6 1/180 sec kmalu premalo, ce pa zelis recimo slikat z zalonko 8 pri kateri naj bi bili objektivi najbolj ostri potem je pa 1/180 sec absolutno premalo.In v takih primerih pac povisas ISO. Pri mojem aparatu pri ISO 400 dobim ze zelo sumnate fotke zato se tega izogibam in ce se le da slikam pri ISO 100.
Objavljeno: 31. Julij 2005 10:16 Naslov sporočila:
Sigma, ta objektiv ma IS. Brez težav narediš pri 300 z 1/60.
Drgač pa dober objektiv, vendar za kakšno koncertno slikanje (beri malo svetlobe) neuporaben, kajti zaslonka 4 oz. 5,6 je kar velika. _________________
Objavljeno: 31. Julij 2005 17:02 Naslov sporočila:
Sam uporabljam točno ta objektiv na 350D in se da slikat tudi z 1/30s pri 300mm. Je pa potrebno malo prakse. Sam objektiv pa je najbolj oster pri F11, tako da če pričakuješ ostrino kot pri npr. 50mm boš razočaran. No, vsaj sam sem bil na začetku, je pa res, da ko slike daš na papir je to čisto druga pesem. Preveč smo se razvadili, ko lahko nabijamo zoom na računalniku in če je slika na prvi pogled ostra, še malo pozoomiraš dokler nisi povsem razočaran :-) Je pa super stvarca tale objektiv, tudi cena je dobra če ga res dobiš za 118.000,00 SIT. _________________ vertreter
Objavljeno: 31. Julij 2005 23:41 Naslov sporočila:
Tudi sam imam ta objektiv že kar nekaj časa. In bi rad dodal nekaj glede časa osvetlitve. Pozabili ste namreč na nekaj, če želimo imeti kolikortoliko :?: :?: ostro fotografijo in imamo čas nastavljen na 1/60 s, potem mora biti tudi slikan objekt popolnoma na miru, kar pa je res le pri fotografiranju nežive narave (če preveč ne piha veter :!: ). Drugače pa je ta objektiv po moje vreden tega denarja.
Objavljeno: 01. Avgust 2005 12:11 Naslov sporočila:
Jaz ga imam na Canonu D350 in sem zelo zadovoljen! Imel sem prej tokino 24- 200 in ni primerjave. Na 300mm je slika malo mehka ampak ni hudega sploh pa za ta cenovni razred, pa s Photoshopom se da marsikaj popravit. Čeprav ima ne ravno dobre vrednosti zaslonke se to kompenzira z IS-jem, ki deluje fantastično. Sem testiral z in brez in razlika je očitna.
Objavljeno: 02. Avgust 2005 12:49 Naslov sporočila:
No se nekaj sem se spomnil kare dodatke ali kaj drugega mi priporocate za nakup zraven objektiva. in kolik[na je dolzina tega objektiva. Nekatere fotografe sem zasledil da imajo na koncu objektiva se nekaj ( hmm nevem kako se tocno rece, no taksne rezice so). Hmm upam da ste razumeli.
Objavljeno: 02. Avgust 2005 17:56 Naslov sporočila:
Kolega ima zgoraj omenjeni objektiv, ki sem ga imel tudi na preizkušnji, IS je pri velikih razdaljah v veliko pomoč in razlika z in brez je očitna. On z njim slika na RTV razne oddaje, kjer je kljub velikem številu reflektorjev svetloba bolj slaba in pravi da se mora kar potrudit za dovolj osvetljeno in "nespacano" sliko, drugače pa je zelo zadovoljen in zaenkrat sigurno ne bo menjal.
Objavljeno: 02. Avgust 2005 18:34 Naslov sporočila:
Aha hvala primož, hmm mi lahko zaupasš zakaj se jo uporablja, ne zameri se ne spoznam tolk. Je mrbit zaraditega da ne sije sonce v objektiv, al kako.! No UV p imam že na temu objektivu.
Hvala
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2Naslednja
Stran 1 od 2
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu