Slo-Foto.net :: Poglej temo - Sigma bliskavica EF-500 DG ST v kombinaciji za Canon EOS 350
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Sigma bliskavica EF-500 DG ST v kombinaciji za Canon EOS 350

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Bliskavice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004
Odg: 669
Kraj: MB - SG

PrispevekObjavljeno: 30. Oktober 2005 22:33    Naslov sporočila: Sigma bliskavica EF-500 DG ST v kombinaciji za Canon EOS 350 Odgovori s citatom

Zdravo.

Ali ima morda kdo bliskavico Sigma bliskavica EF-500 DG ST v kombinaciji s Canon 350D? Nekje na tem forumu sem zasledil da se ta dva produkta naj nebi najbolje razumela med sabo. Trgovci v trgovini mi zagotavljajo da stvar deluje, vendar nikjer nimam možnosti to preizkusiti (fleša nimajo nikjer na zalogi).

Po vsej verjetnosti bom fleš naročil na kakšno online trgovini, bi se pa rad prej prepričal da mi bo delalo na 350D.

V bistvu se odločam med dvema:
- Sigma bliskavica EF-500 DG ST za Canon 41.266 SIT
- Cullmann bliskavica 42/AF-POWERZOOM za Canon 42.920 SIT

Kakšne so izkušnje z enim ali drugim (morda tretja opcija v tem cenovnem razredu???) Potrebujem za katerega izmed njih kakšen dodatni adapter, če JA, koliko ta stane...

Prosim za čimveč informacij.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smejo
Član/-ica

Pridružen/-a: Apr 05, 2005
Odg: 328

PrispevekObjavljeno: 31. Oktober 2005 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je sigma nova, potem bo delovala na 350d.

Vendar vseeno razmisli. Sigmin model ST, ki ga ti opazuješ, nima ročnih nastavitev, tako kot model Super.

Tudi sam sem ob prvem nakupu bliskavice rekel: kaj mi bo ročna nastavitev, saj ima moj 350d vendarle dobre načine merjenja svtelobe ipd. Pa ni res.

Poglej malo na eBay.de, kjer lahko dobiš malo rabljeno Sigmo 500 SG Super za isto ceno kot ST pri nas v trgovinah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Guda
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 22, 2004
Odg: 615
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 31. Oktober 2005 18:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam ta Sigmin fleš, lahko se dogovoriva za test, kolega ga je preizkusil s 350D (jaz sem na filmu)
--> fleš je zaznal podatke z aparata (pravilno je oceni goriščnico objektiva)
--> ko je sprožil, pa se je prikazal Err 99

Možno pa je, da je problem tudi v fotoaparatu, ker sva prizkusila tudi originalni Canon 50/1.8, ki je pokazal isto napako, čeprav pri večini uporabnikov deluje brez problemov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M_M
Uporabnik

Pridružen/-a: Oct 23, 2004
Odg: 669
Kraj: MB - SG

PrispevekObjavljeno: 01. November 2005 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, če kupim novo sigmo, bi morala delovati?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pele
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Jan 16, 2004
Odg: 4378
Kraj: Si

PrispevekObjavljeno: 01. November 2005 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj bi smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lament
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 02, 2005
Odg: 67

PrispevekObjavljeno: 01. November 2005 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nove Sigme vse delajo ok, razen ce imas pokvarjen aparat, kar pa je stvar garancije... Problemi, ki se omenjajo so bili na starejsih flashih, zmeda pa nastane zato, ker Sigma ne menja imena flashov tako kot canon, ko naredi nov model...

LP
Nazaj na vrh
Guda
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 22, 2004
Odg: 615
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 01. November 2005 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče pa tudi ne sad
Najbolje je, da preizkusiš eno in če ti ta dela, pomeni je kompatibilna
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Bliskavice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu