Slo-Foto.net :: Poglej temo - Varčnost baterij
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Varčnost baterij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5286
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2004 15:36    Naslov sporočila: Varčnost baterij Odgovori s citatom

Nekaj me zanima. Vedno ko sem kam odpravim imam na voljo 2 paketa baterij. Se pa včasih zgodi, da kakšnega pozabil doma ali pa ga pozabim napolnit.

Tako se dostikrat sprašujem kateri načim je boljši, da čim dlje zdržim z baterijami:
1. aparat vedno ugasnem ko neham fotografirati (čeprav ga lahko zopet potrebujem čez 1 minuto ali 10 min)

2. fotoaparat pustim prižgan (LCD zaslon seveda ugasnjen)
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 02, 2003
Odg: 220

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2004 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najboljši je način,nastavitev... (spanja fotoaparata),če že slikaš vsako minuto ali tri ,je bolje da ga ne ugašaš ker porabiš 10% baterij hitreje,ubistvu pri ponovnem vžigu aparata mora hrambena spominska enota,ponovno naložiti prejšnje nastavitve(kar porabi kar 10% več baterij kot če bi bil aparat v nastavitvi SPANJE),če si opazil imajo digitalni kompakti še posebno te nastavitve, ki ti omogočajo po kolikšnem času se avtomatsko preklopi na spanje,pomeni pa to da vse nastavitve nekako zamrznejo(NE ugasnejo),razen spominske enote,ki pa se aktivira v sekundi dveh po rahlem pritisku na sprožilec (bujenje) in aparat je spet v takojšnji pripravljenosti na proženje! 8)

Pa veselo na delo
biggrin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2004 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidiš tule pa ima moj fotič napako. Namreč, ko v nastavitvah naštimam, da gre fotoaparat v stanje "sleep", ga moram ponovno ugasniti in zopet prižgati, če želim uporabljati fotoaparat. Torej je funkcija sleep nekoliko zgrešena tukaj smile
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2004 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta je pa čudna. Ravno sem poizkušal fotič, če res drži tisto kar sem rekel pri prejšnem postu. A sem se prokleto zmotil. Kar je res čudno, kajti prav to sem prebral nekje v navodilih - očitno za kakšen drug fotoaparat :oops:

No pomembneje je, da sem zvedel kaj je najbolje smile

Hvala
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 02, 2003
Odg: 220

PrispevekObjavljeno: 13. Januar 2004 21:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Luc. probaj pustit aparat prižgan 3 do 7 minut,opazuj če se bo slučajno sam aktiviral v spanec,mislim da imaš celo avtomatsko varovanje baterij,probaj. :wink:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu