Objavljeno: 14. December 2005 15:28 Naslov sporočila: t-2.net - ima kdo izkušnje?
trenutno sem doma naredil hitro kalkulacijo med telekomom&siolom, ter novim ponudnikom www.t-2.net.
trenutno imam doma ADSL, ISDN in Siol TV. ta mesec je račun znašal skupno skoraj 30 tisoč sit. Če bi bil naročnik T2 bi račun znašal točno 10 tisoč sit manj!!!
se pravi v enem letu človek našpara za en dober objektiv
zdaj pa eno vprašanje;
IMA KDO IZKUŠNJE S T2??? jaz jih danes klličem že celo popoldne pa je vedno zasedeno?!?
Pridružen/-a: Jan 24, 2005 Odg: 1690 Kraj: SLO, Ljubljana
Objavljeno: 14. December 2005 15:37 Naslov sporočila:
T2 naj bi bil v redu,samo jim še Siol nekaj "polena meče pod noge" (le zakaj).
Zato imajo tudi kar naprej zasedeno,ker so poceni.
Moj frend je vzel od T2 paket ADSL,Tv in telefonijo in to ga bo prišlo mislim da 9000 sit/na mesec.Samo,da nima ISDN-a več.Prej je imel isto od SIOL-a paket.Samo je šofer in pride pozno zvečer nazaj.Tako da ne vem,če ima že vse priklopljeno in kako dela.Sporočim podrobnosti,ko izvem kaj več.
Siol počasi izgublja uporabnike,hvala bogu za zdravo konkurenco.
Objavljeno: 14. December 2005 22:27 Naslov sporočila:
Ratluk
Toliko sem uspel izvedeti.Kot sem že omenil je glavni krivec za zamude Telekom.Da s tem zavira odliv svojih strank (bivših)Ker Siol je sestrska firma,btw.
Moj frend je čakal na T2 dober mesec.Samo je rekel da počaka tudi dva meseca,ker se splača.To traja toliko časa zato,ker mora T2 prošnjo novega uporabnika poslati na Telekom.Ta potem preverja ,če je možen priklop na tej in tej lokaciji.Časa za odgovor imajo 15 dni in nikoli ne pošljejo prehitro odgovora.Za odgovor zmeraj čakajo zadnje roke.Ko odobrijo,T2 potem izvede potrebna dela in dostavi robo.Ampak glej ga vraga,zadeve pa priklaplja spet Telekom.(Isto je bilo pri meni,ko sem vzel VoljaAdsl - je prišel priklapljat Telekom) Monopolisti pač.
Frend je vzel Adsl 1024 /256 Mb (standard) = 5000 sit , Tv = 3000 sit , in telefon 1000 sit.Se pravi za vse skupaj 9000 sit na mesec.Pa telefonski impulzi so tudi cenejši.Vse je bilo gratis,brez aneksov,brez klavzul,brez obvez.Zastonj modem,zastonj adsl,za telefon nisem siguren (sem pozabil vprašati) Če se jutri odloči da ne bo več česa uporabljal vrne nazaj.Pravi da net dela super in tudi Tv signal je dober.Mimogrede mislim,da je rekel da ima 120 programov. Rabi samo daljši UTP kabel,ker je telefonski priključek daleč od televizije.
Upam da si boš s tem kaj pomagal.
Nazadnje urejal/a discom 14. December 2005 23:21; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: 14. December 2005 23:02 Naslov sporočila:
discom, hvala! res podrobno napisana izkušnja! saj sem se v bistvu že odločil, da prestopim, toda trenutno imam preveč dela do novega leta, tako da to storim takoj januarja!
Pridružen/-a: Mar 04, 2003 Odg: 7313 Kraj: črnomelj, slovenia
Objavljeno: 14. December 2005 23:24 Naslov sporočila:
ja, telekom ima pač linijo, treba pa najprej pri njemu razvezat pogodbo, šele potem se sklene pogogba pri t2. tudi ta t2 ni čist čista zadeva, če je kdo kaj spremjal zadeve. tudi njihova stran ne daje občutka neke resnosti, dejte si tiste pogoje tamm malce prebrat, ni čist vse tako simpl, kot se zdi. pa tudi v praksi kolko ljudi poznate, ki jim bi zadeva bila dejansko priključena itd. dobro, so izgovori, da jim telekom zavestno "bremza" linijo z neki fiktri in ne vem kaj, vendar saj ne bodo vsi naročili njahitrejših prenosov, po mojem bo itak največje zanimanje za nek osnoven, a vendar še dost hiter prenos, ki je že zdej najbrž mogoč, pa so dejansko že omogočili zadevo v večjem številu? kolkr vem, ne.
jst bi bil vseeno malce bolj previden pri teh zadevah in ne kr tako brezglavo menjal zadeve, vsi govorij o nekih tožbah in ne vem kaj. a kdo resmo misli, da bodo takšne tožbice posameznikov kaj dosegle. malo sutra, kot se reče..
http://www.mojmikro.si/phpBB2/viewtopic.php?p=1177& http://www.t-2.net/Opodjetju_0.html
Pridružen/-a: May 26, 2005 Odg: 64 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 14. December 2005 23:31 Naslov sporočila:
lahko vam povem da sm uporabnik T-2 ze 3 tedne (imam telefon + internet 10/10 linijo) Stvar dela noro....nekaj slik sem objavil tudi na sloteh .... dl/ul je okoli 1200 Kb/s tako da.....
Objavljeno: 15. December 2005 07:19 Naslov sporočila:
izo je napisal/a:
in kolk so cene kaj, po mojem to folk najbolj zanima, a še vedno plačuješ telekom položnice ipd?
Jaz itak nisem imel težav,ker sem imel prej analogni priklop in ni bilo nobenih obveznosti.Napisal sem priporočeno pismo Siol-u za prekinitev in dobil odgovor.(Potem pa sem naknadno dobil ponudbo za Siol Adsl ,čeprav sem imel takrat že VoljAdsl)
Frend je tudi poklical na Siol in odjavil zadevo.So prišli pobrat svoje stvari.Je pa res,da je bil že par let na Siol-u.Problem bo najbrž za tiste,ki so pred kratkim vzeli Siol (ali drugega ponudnuka) in podpisali kakšen aneks k pogodbi (kot jaz za 24 mesecev,da je bilo vse zastonj).Potem se mogoče splača počakati,da mine ta rok,potem pa preklopiti na T2.
Objavljeno: 15. December 2005 08:51 Naslov sporočila:
smejo je napisal/a:
Ni res. Ceno, ki jo moraš plačati zaradi aneksa pokrije nižja naročnina pri T2.
Ja moj modem bi bil drugače 30.000,. sit plus cena priklopa (brez podpisanega aneksa).In to moraš potem takoj plačati,če odpoveš.Bi rabil kar nekaj časa,da to noter prineseš s cenejšim T2.
Po mojem ima tukaj tudi Siol prste zraven,ker modem mi je ob priklopu prinesel mojster s Telekoma,čeprav sem vzel VoljAdsl.
Pridružen/-a: Jul 06, 2004 Odg: 323 Kraj: Bela krajina-Kočevska
Objavljeno: 15. December 2005 10:49 Naslov sporočila:
Zdravo!
Tudi jaz sem veliko slišal in prebral o T-2,in najbrž bom kar presedlal nanj.Me pa nekaj zanima glede pogodb z Siolom.Mam sklenjeno pogodbo ADSL z ISDN,do izteka imam še kakšno leto, ali lahko to prekinem in kakšne stroške bom imel?kaj moram siolu al telekomu plačevat do izteka pogodbe,če prekinem,al kako? _________________ lp, mare
Objavljeno: 15. December 2005 12:40 Naslov sporočila:
maremare je napisal/a:
Mam sklenjeno pogodbo ADSL z ISDN,do izteka imam še kakšno leto, ali lahko to prekinem in kakšne stroške bom imel?kaj moram siolu al telekomu plačevat do izteka pogodbe,če prekinem,al kako?
Če si podpisal aneks k pogodbi,da si dobil vse brezplačno,potem boš moral to ob prekinitvi plačati.Če pa nisi imel nobenih ugodnosti in si plačal modem in priklop ob pristopitvi,je pa itak vseeno.Poglej na papirje kaj si podpisal ali pa pokliči na Siol in vprašaj.Je pa drugače tako kot pri Mobitelu - če prekineš pogodbo moraš razliko plačati takoj in ne na obroke.
Objavljeno: 25. Oktober 2006 08:06 Naslov sporočila:
Pri sebi sem prehod iz Siol/Telekom na T-2 naredil poleti. Po kakšnih 3 - 4 tednih je najprej prišel telekomov tehnik in mi doma odklopil vso robo, naslednji dan pa je že zjutraj prišel T-2-jev monter in mi priklopil vse potrebno. Pri T-2-ju sem vzel internet, televizijo in telefon (prenesel sem si obstoječo številko). Pri telefonu sem imel celo na izbiro, da mi dajo IP telefon ali pa enega izmed vmesnikov za PTSN ali ISDN. Odločil sem se za vmesnik ISDN, ker sem imel spodoben brezžični telefon že od prej. Težave sem imel edino s telefonom, saj mi ni deloval nekaj tednov. Treba se je zavedati, da je IP telefonija še zelo v povojih in po pričevanju drugih uporabnikov so težave pri vseh operaterjih. Dodaten problem T-2-ja je še v tem, da imajo po moji oceni premalo tehnikov, ki bi reševali nastale težave. Nekaj časa sem zaman klical na tehnično službo, potem pa sem se poslužil znančevega nasveta: zahteval sem odgovornega, ga vprašal po njegovih podatkih (ime, funkcija, ...), in ga malo napral, da kakšne stroške imam sedaj, ko moram preko GSM-a klicati in podobno. Zadeva je bila nato urejena v pol ure. TV in internet mi že od začetka delujeta nemoteno (ADSL mi je pri SiOL-u padal na 1 - 2 tedna, vedno na isti dan kakor na firmi). Tudi hitrosti interneta ustrezajo deklariranim.
Po pozitivni izkušnji sem T-2 naročil še pri starših, ki pa so obdržali Telekomovo PTSN linijo in naročili samo internet in TV. Oboje sedaj že kak mesec deluje nemoteno.
Naj povem še to, da sem se za T-2 odločil po pričevanju dveh sodelavcev, ki imata prav tako pozitivne izkušnje.
Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5286 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 25. Oktober 2006 08:12 Naslov sporočila:
Prejšnji teden smo ravno dobili Lastovka TV (brezžična kabelska televizija). Zanima me ali so podnapisi pri programih kot so Discovery channel, National geographic ipd.
In pa kako kaj vpliva povezava / hitrost glede na oddaljenost centrale. V mojem primeru gre konkretno za Radomlje. Na njihovi uradni strani sem zasledil, da imajo v našem kraju centralo, vendar za vsak slučaj raje vprašam, da ne bi v prihodnje prihajalo do kakšnih nesporazumov (češ da imamo slabo povezavo zaradi oddaljenosti od centrale ipd).
A se čakalna doba kaj skrajšala (mislim, da je noob čakal par mesecev za priklop). _________________
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2, 3, 4Naslednja
Stran 1 od 4
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu