Objavljeno: 24. Marec 2006 21:56 Naslov sporočila: rdeča luč za temnico
ker žarnica (govorim sicer o razvijanju papirja) stane kar 4k sit, me zanima s kakšno folijo bi se dalo rešit. Ali mora biti kakšna specialna? Ali je dovolj ena plast ali bi raje dal več?
AL bi raj kr žarnco kupu?
(očitno se pripravlja nadgradnja od zadnjič, hehe) _________________ Balž
Objavljeno: 25. Marec 2006 08:31 Naslov sporočila:
Včasih so delali prav luči, namenjene navadnim 60-100W žarnicam, katerim se je spredaj dalo steklen filter, v mojem primeru zelene barve. Po mojem lahko postopaš enako.
Na busu za Benetke mi je en član tega foruma razlagal celo, da so pri njih problem za male pare rešili z uporabo rdečih LED diod. To da je poceni in učinkovita rešitev.
Glede same folje je pa tako, da tudi tiste, ki so namenjene prav za reflektorje, pri dolgotrajni izpostavljenosti toploti, zgorijo oz. se stalijo. Tako da bi jaz bolj resno razmislil o drugih možnostih.
Objavljeno: 25. Marec 2006 23:35 Naslov sporočila:
hm, kaj če bi zadnjo luč od kolesa (na baterije, da ne bo kdo mislu, da bom gonil kolo zraven) namontiral. Tole pa sploh ni slaba ideja. Hm. Sam moram preverit da ne bo kej belga ven uhajal. _________________ Balž
Objavljeno: 26. Marec 2006 10:20 Naslov sporočila:
ja samo ni vsaka rdeča svetloba dobra, tako da preverite prej z temi home made lučmi, dajte papir pred njo za kaksno minutko in ga razvijte... se hitro vidi če ostane res bel al malo začrni.
sej ni nujno da bo fajn črn.. sam lahko pa čisto mal mrene naredi, pol pa nikakor ne morjo bit čiste in kontrastne fotke.
Objavljeno: 26. Marec 2006 10:50 Naslov sporočila:
ja izo maš prav verjetno, hehe.
Daylight - ti boš govoril, poglej svoj nick, hihi. Bom, bom preveril ne se bat - bom dal en papir in nekaj gor in potem razvil in bomo vodl, če se bodla oblika. Čisto malo je preveč. Pol pa res raje dam tiste 4 jurje še zraven. _________________ Balž
Objavljeno: 26. Marec 2006 12:20 Naslov sporočila:
Sam še ta dodatek; jaz sem delal z zeleno lučjo, in se je tudi obneslo (še vedno jo imam). Rumene se spominjam iz temnice iz osnovne šole....
mislim, da sploh ni važna barva, samo da ni bela. Rdeča je primerna, ker je najbolj kontrastna (in "najtemnejša"). Je pa trik v tem, da vidiš kontraste poudarjene, zato je dobro sliko malo dlje pacat, ker bodo kontrasti v dnevni svetlobi nato šibkejši.
Objavljeno: 26. Marec 2006 13:58 Naslov sporočila:
Nikio je napisal/a:
mislim, da sploh ni važna barva, samo da ni bela. .
to ne bo držalo.
Primerna je samo tista svetloba za katero je emulzija desenzibilizirana, multigrade papirji so namreč senzibilizirani za več barv svetlobe, ker tako kontroliramo kontrast. Saj se vidi kako se spreminja barva pod povečevalnikom ko menjaš sita.
Objavljeno: 26. Marec 2006 18:30 Naslov sporočila:
no jaz imam navaden RC papir in sem se odločil, da si bom kar ta pravo žarnico kupil. Klinc, ni glih pocen papir in to, da se bom zaj.... _________________ Balž
Objavljeno: 27. Marec 2006 07:51 Naslov sporočila:
Za multigrade papir je potrebna rdeča luč. Rumenozelena ga osvetli.
Lampa s filtrom ne bi smela stati več kot 2kSit. Na fotoantiki se jo dobi tudi za 500 Sit.
Žarnica je pa priporočljiva 25W.
Objavljeno: 27. Marec 2006 11:18 Naslov sporočila:
@balž > http://freeweb.siol.net/ponikv76/Fotke/rl15.jpg jo lahko dobiš za 500 sit.
je iz zlatega foto obdobja - druga polovica prejšnjega stoletja - delovala je in bo brezhibno - žarnica 15W - navoj E23
lp martest _________________ Vidim skozi iskalo, torej sem
Objavljeno: 08. Avgust 2006 13:08 Naslov sporočila:
za neko fotkanje rabim rdečo luč, pa me nekaj zanima...
je pametno, če običajno žarnico štrihnem z nekaj plastmi rdeče? ali je možno, da bi se barva začela kasneje, ko bi se žarnica segrevala, topiti?
kakšni homemade stekleni filtri mi ne pridejo v poštev, ker mi nekako niso praktični ...huh..
kakšen predlog?
rdeč sprej po žarnici?
aja, uporabit nameravam močnejšo žarnico, ne pa tistih 25W..
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu