Objavljeno: 05. Marec 2004 08:44 Naslov sporočila: PictureStock.com
Ojla,
ali kdo od vas pozna agencijo picturestock.com (www.picturestock.com), kakšne ima izkušnje s takšnimi agencijami, ali je katera boljša, ali je že kdo poiskusil prodajati svoje slike preko katere agencije :?
LP, Tom
Pridružen/-a: Feb 09, 2004 Odg: 397 Kraj: Malo tu malo tam
Objavljeno: 05. Marec 2004 16:07 Naslov sporočila:
Osebno ne poznam. Sem sel pa na njihov web in se obrnil ze na prvi strani. Z agencijami, ki zahtevajo denar od mene kot fotografa, zato da bodo sploh moje slike sprejele ne delam. Obstaja malo morje agencij, ki delajo tako da ti poberejo procente od prodanih slik. To pomeni, da se za svoj denar malo potrudijo, in ti zares poskusajo prodati slike, saj dobijo od tega svoj zasluzek. Ne pa tako kot ta, kje se za slike potrudis ti, potem pa se placas, da jim jih lahko das. Ne hvala.
Pa da ne recem da ti potem poleg tega, kar si ze placal poberejo se 50% od prodane slike. Pri teh stvareh je ponavadi 30% od agencije ostalo pa tvoje.
Objavljeno: 05. Marec 2004 21:35 Naslov sporočila:
Ogabe, to bi tud jst rad vedel. Katere so te agencije? Na netu jih je nekaj, ampak ... Upal sem, da bo na slo-foto.netu malo več inforacij o tem. Saj res, a vSloveniji obstajajo tudi takšne agencije :?
Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5286 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 05. Marec 2004 23:15 Naslov sporočila:
Ena obstaja... sam sem že pozabil njihovo ime. Vem pa, da ne sprejemajo kar vsakogar, ki bi želel prodajati svoje fotografije.
Vendar se vprašam, kolikšno je kaj povprašanje po fotografijah v Sloveniji? Kajti če bi bilo dovoljšno bi tudi na slo-foto portalu lahko uvedli kaj takega. Pa vaša mnenja o tem? _________________
Pridružen/-a: Feb 09, 2004 Odg: 397 Kraj: Malo tu malo tam
Objavljeno: 06. Marec 2004 17:21 Naslov sporočila:
Sorry za malce poznejsi odgovor. Trenutno sem na dopustu pa raje laufam po Planici kot pa sedim pred racunalnikom Torej... stock agencij je malo morje. Gres na Google pa das stock photo agency in ti jih najde kolikor jih zelis. Vsekakor pa glej na to kar sem rekel. Ne jim placevat za tvoje lastne slike. Ce jim placas ze da jim sliko das potem, jih boli zate. Oni so denar ze dobili. Zate pa je potem bolje da sploh nic ne posljes, ker si potem saj na 0 in ne v minusu.
Sam pa imam nekaj z eno pri nas (pa zares ni stock agency, ker kolikor vem jih pri nas vsaj zaenkrat se ni) in delam za njih. In ker je to ze druga sluzba, pa se to bolj iz veselja kot kaj drugega zares ne rabim kaj vec. Sem pa malo gledal naokoli za te stvari, ker imam arhiv ze hudicevo velik in zakaj bi stvari samo lezale tam ce lahko mogoce se kaj zasluzim s tem Zato par agencij, ki bi ti mogoce prisle v postev Comstock, Webshots (pa naj se slisi se tako neumno ampak zakaj pa ne. Stane te nic ), potem pa imam se par tistih za katere bo zame zelo verjetno slo, ampak so izkljucno za sport (to pac vecinoma tudi slikam), zato ne verjamem da te bo ravno zanimalo.
Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5286 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 31. Marec 2004 23:29 Naslov sporočila:
Ima kdo idejo kako bi privabili povpraševalce za nakup fotografij? Verjamem, da bi skoraj vsak z veseljem prodal svojo fotografijo ter pri tem zaslužil kakšen penez _________________
Objavljeno: 01. April 2004 06:19 Naslov sporočila:
včeraj sem dobil knjigo Sell & Resell Your Photos: Learn How to Sell Your Pictures Worldwide od Rohn Engha (sicer sem na 29. strani), ampak mislim, da bi bilo treba stopiti v stik z raznimi revijami 8)
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu