Slo-Foto.net :: Poglej temo - PictureStock.com
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

PictureStock.com

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nikonF80
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 04, 2003
Odg: 61
Kraj: slo-foto

PrispevekObjavljeno: 05. Marec 2004 08:44    Naslov sporočila: PictureStock.com Odgovori s citatom

Ojla,
ali kdo od vas pozna agencijo picturestock.com (www.picturestock.com), kakšne ima izkušnje s takšnimi agencijami, ali je katera boljša, ali je že kdo poiskusil prodajati svoje slike preko katere agencije :?
LP, Tom
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ogabe
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 09, 2004
Odg: 397
Kraj: Malo tu malo tam

PrispevekObjavljeno: 05. Marec 2004 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno ne poznam. Sem sel pa na njihov web in se obrnil ze na prvi strani. Z agencijami, ki zahtevajo denar od mene kot fotografa, zato da bodo sploh moje slike sprejele ne delam. Obstaja malo morje agencij, ki delajo tako da ti poberejo procente od prodanih slik. To pomeni, da se za svoj denar malo potrudijo, in ti zares poskusajo prodati slike, saj dobijo od tega svoj zasluzek. Ne pa tako kot ta, kje se za slike potrudis ti, potem pa se placas, da jim jih lahko das. Ne hvala.
Pa da ne recem da ti potem poleg tega, kar si ze placal poberejo se 50% od prodane slike. Pri teh stvareh je ponavadi 30% od agencije ostalo pa tvoje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BeVision
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 10, 2003
Odg: 22

PrispevekObjavljeno: 05. Marec 2004 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ogabe!

A lahko navedeš katero teh agencij?
Kako pa to poteka? a pošlješ fotke in oni ti jih dajo v svoj katalog'

Hval in Lep Pozdrav

B
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikonF80
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. Marec 2004 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ogabe, to bi tud jst rad vedel. Katere so te agencije? Na netu jih je nekaj, ampak ... Upal sem, da bo na slo-foto.netu malo več inforacij o tem. Saj res, a vSloveniji obstajajo tudi takšne agencije :?
Nazaj na vrh
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5286
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 05. Marec 2004 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ena obstaja... sam sem že pozabil njihovo ime. Vem pa, da ne sprejemajo kar vsakogar, ki bi želel prodajati svoje fotografije.

Vendar se vprašam, kolikšno je kaj povprašanje po fotografijah v Sloveniji? Kajti če bi bilo dovoljšno bi tudi na slo-foto portalu lahko uvedli kaj takega. Pa vaša mnenja o tem?
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 06. Marec 2004 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

men se to sploh ne zdi slaba ideja Lucifix 8) , ampak a res noben ne pozna lai pa dela s kakšno agencijo preko interneta sad
Nazaj na vrh
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 06. Marec 2004 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponudbe fotografije je dovolj, ali pa je dovolj povpraševanja po takšnih stvari pa me malce bolj skrbi.
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 09, 2004
Odg: 397
Kraj: Malo tu malo tam

PrispevekObjavljeno: 06. Marec 2004 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sorry za malce poznejsi odgovor. Trenutno sem na dopustu pa raje laufam po Planici kot pa sedim pred racunalnikom smile Torej... stock agencij je malo morje. Gres na Google pa das stock photo agency in ti jih najde kolikor jih zelis. Vsekakor pa glej na to kar sem rekel. Ne jim placevat za tvoje lastne slike. Ce jim placas ze da jim sliko das potem, jih boli zate. Oni so denar ze dobili. Zate pa je potem bolje da sploh nic ne posljes, ker si potem saj na 0 in ne v minusu.
Sam pa imam nekaj z eno pri nas (pa zares ni stock agency, ker kolikor vem jih pri nas vsaj zaenkrat se ni) in delam za njih. In ker je to ze druga sluzba, pa se to bolj iz veselja kot kaj drugega zares ne rabim kaj vec. Sem pa malo gledal naokoli za te stvari, ker imam arhiv ze hudicevo velik in zakaj bi stvari samo lezale tam ce lahko mogoce se kaj zasluzim s tem smile Zato par agencij, ki bi ti mogoce prisle v postev Comstock, Webshots (pa naj se slisi se tako neumno ampak zakaj pa ne. Stane te nic smile), potem pa imam se par tistih za katere bo zame zelo verjetno slo, ampak so izkljucno za sport (to pac vecinoma tudi slikam), zato ne verjamem da te bo ravno zanimalo.
Nazaj na vrh
slowenien
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 25, 2003
Odg: 1555
Kraj: UZBEKISTAN

PrispevekObjavljeno: 06. Marec 2004 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja al pa to http://www.absolutearts.com/ si sam dolocis ceno pa prodajas ce jih js prav razumem
Nazaj na vrh
zupy2002
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 13, 2003
Odg: 6
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 07. Marec 2004 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP!

Zasledil sem eno tako web stran, ki se ukvarja s prodajo fotk v sloveniji in jo najdete pod naslovom http://www.fotosplet.net/portal/.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 31. Marec 2004 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo idejo kako bi privabili povpraševalce za nakup fotografij? Verjamem, da bi skoraj vsak z veseljem prodal svojo fotografijo ter pri tem zaslužil kakšen penez smile
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 01. April 2004 06:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

včeraj sem dobil knjigo Sell & Resell Your Photos: Learn How to Sell Your Pictures Worldwide od Rohn Engha (sicer sem na 29. strani), ampak mislim, da bi bilo treba stopiti v stik z raznimi revijami 8)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Pomoč in nasveti Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu