Slo-Foto.net :: Poglej temo - Digitalni fotoaparati - prstni odtisi?
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Digitalni fotoaparati - prstni odtisi?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Ostalo - Digitalna fotografija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5286
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 08:25    Naslov sporočila: Digitalni fotoaparati - prstni odtisi? Odgovori s citatom

Na ST strani sem zasledil zanimivo novico, da naj bi vsak digitalni fotoaparat na CCD / COMS čipu puščal t.i. prstni odtis.

Pa imamo zopet podobno štorijo kot pri tiskalnikih, samo da se po mojem da ta odtis z malce predelave v Photoshopu lepo zabrisat smile

Vir do novice:
http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=217100

Vir do originalne novice:
http://arstechnica.com/journals/science.ars/2006/4/22/3701
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 03, 2004
Odg: 2187
Kraj: Izola, Slovenija

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ah po mojem so nas že tudi nas pri rojstvu v YUGI označili z kakšnim čipom.

Ne moreš verjet vedno ko se ga napijem, se odpeljem z avtom stojijo policaji za ovinkom. sleep

Kaj ima kdo idejo kje naj bi bil, da si ga lastoročno izrežem devilish

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
izo
Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Mar 04, 2003
Odg: 7313
Kraj: črnomelj, slovenia

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matto, kaj če je kje na brezkostnem teritoriju? biggrin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kjask
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 29, 2003
Odg: 913
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kar odreži... thumbsup
boš matejka s kwanonom... biggrin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po mojem prej odreže glavo, kot tisto tam doli laugh
no, sej jst tudi..
znali so balkanci, kako se dela špijunaža, hehe
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ravno zadnja generacija pionirčkov sem še bil no
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe, izo, imaš prav... grin

sicer pa se tisti prstni odtis na senzorju da odstranit z navadno žiletko, lahko že uporabljeno.. grin samo dost vztrajen je treba bit... grin pet minut, pa je zbrisan... grin
če nimate žiletk pri roki, bo miran organiziral kakšen skupinski nakup... grin biggrin biggrin
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kjask, bl simpl je, da vzameš kos šmirk papirja, pa lepo roke po njem šlataš, hehe. ampak po predpisih, najprej grobi, potem fini, da lepo spolira.
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ok, če se vrnem na temo. spet enak problem kot pri tiskalnikih, oz. tukaj dosti večji. kaj se zgodi, ko fotiš prodaš naprej. digitalci menjajo celo po več kot 2 lastnika, se mi zdi.
včasih se mi kr smilijo bušmanci, človek z zdravo pametjo kr precej trpi tam doli žez lužo, sicer pa takih ni kaj dosti tam.
Nazaj na vrh
matto
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lucifix je napisal/a:
Pa ravno zadnja generacija pionirčkov sem še bil no

He, he Luc kaj so še nam naredili, ker so iz nas naredili še mladince biggrin

Kontrole pri zdravniku itd........

@izo, kjask ne vem če je na mehki masi, ker ko sem peljel kakšno po gozdnih poteh jih nisem nikoli zasledil okoli......organe pregona biggrin biggrin

JOJ zdaj me je strah kupovat preko e-baya ..... kako pa naj vem, da ni bil z fotoaparatom zgrešen zločin no no , pol pa bodo mene ganjali sleep

Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdej imaš dvojni "oddajnik", hehe, anega v fotiču, anega pa khm, nekje pač. zdej ne boš niti v gozdu več varen biggrin
Nazaj na vrh
kjask
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

izo je napisal/a:
zdej imaš dvojni "oddajnik", hehe, anega v fotiču, anega pa khm, nekje pač...

isti k....c biggrin biggrin
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, antene pač biggrin
Nazaj na vrh
kjask
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...razen, da je en dslr, drugi pa kompakt... pravzaprav trotlzihr... biggrin
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

laugh
Nazaj na vrh
matto
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kjask je napisal/a:
...razen, da je en dslr, drugi pa kompakt... pravzaprav trotlzihr... biggrin

Rofl thumbsup he, he na ziher pa gre vedno biggrin

Ampak drugič ko se ga napijem in vozim,vzamem eno elastiko in mu vzamem kri, pa da ga vidim pol kaj bo javljal dalje devilish

Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa moješ boš potem ti kaj javljal, hehe. zelo na tenko
Nazaj na vrh
rokin_
Član/-ica

Pridružen/-a: Dec 08, 2004
Odg: 555

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Men se to s prstnim odtisom prov dopade. Ne bo problemov z avtorskimi pravicami thumbsup
Nazaj na vrh
izo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, ja, tukaj je malo drugačne stavr kot pri printerjih, kjer potem izpis na papirju ne moreš več spreminjat. tukaj pa imaš softwer ki, iz pixlov prebere kodo fotoaparata (vsaj tako najbrž zadeva funkcionira). no, v digitalu je pa vsakomura jasno, da se da vse razbit, se pravi, da bo verjetno kdo prej ali slej nardil softwer, ki lahko to zapsiano kodo na nek način pokvari ali spremeni (pač tiste ppixle malce drugače razmečeš po sliki najbrž). sicer pa vladne agencije (beri špiclji) ne bodo dale ta softwer, ki lahko bere te kode ven v javno uporabo, čeprav, kose enkrt izve za zadevo, ne traja dolgo, da kakšne smrkavc razbije stavr, hehe. isto je bilo pr printerjih, ko je nedko dal jasvo ven, da nekateri proizvajalci delajo printerje, ki dodatna zapišejo podpis printerja na papir in kako odkrit to in celo razbrat kodo.
Nazaj na vrh
Lucifix
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: 26. April 2006 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bo nek terorist nastavil kodo za tvoj fotič... pol pa si ti v dre%# biggrin
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Ostalo - Digitalna fotografija Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu