Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5286 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 25. Junij 2006 23:35 Naslov sporočila: Fotografska delavnica: PORTRETNA FOTOGRAFIJA z dne 25.6.2006
[align=justify:f55ccaec31]Z dnem 25.6.2006 smo uspešno zaključili še eno, tretjo po vrsti, fotografsko delavnico z naslovom PORTRETNA FOTOGRAFIJA. Vse skupaj se je začelo v soboto ob 11 uri zjutraj, ko se je v predavalnici zbralo 10 udeležencev z mentorjem Zdenkom Bombek. Ob samem začetku je predstavil značilnosti portretne fotografije, nas popoljev v zgodovilno, pokazal nekaj najslavnejših portretnih fotografov in obrazložil najbolj primeren odnos fotografa s portretirancem.
Proti koncu je mentor je sledila še obrazložitev kako pravilno osvetlimo portretiranca v studiju oziroma v zaprtem prostoru s pomočjo naravne in umetne svetlobe.
Po koncu predavanja smo se ob 13 uri odpravili v park Tivoli. Nekateri zaradi lakote nismo uspeli počakati do prvega daljšega odmora, saj nas je premamil Horse burger. Po zaužitem obroku se je začelo terensko delo in že sta se nama pridružili dve prikupni mladenki, ki se po mojem nista niti zavedali, da ju bo pričakalo tolikšno število fotografov. Ob pripravi senčnika in odbojnika smo začeli z delom v drevoredu, kjer ta čas razstavljal svoje delo slovenski fotograf Matjaž Krivic.
Nekoliko vroče vreme nam ni vzel vneme po dodatnem znanju. Vsaka senca pod krošnjami dreves je bila vedno dobrodošla.
Zaradi večjega števila fotografov smo prepustili dvema fotografoma, da poizkuša na čimbolj primeren način komunicirati s portretirancem, ter tako spoznati kako deluje ta odnos v praksi. Punci sta kaj kmalu spoznali, da le nismo tako strogi in delo je postala prava zabava. Kljub temu smo se zavedali namena udeležbe – pridobiti čim več znanja.
Med enourno pavzo smo odložili mašine, ter se odšli odpočiti in ohaladiti do najbližjega lokala. Malce leni smo nadaljevali z delavnico, kjer smo iskali najbolj primerna mesta za fotografiranje. Med drevesom z odbojno svetlobo smo portretiranki poizkušali ujeti v najboljši »luči«. Ure so hitro minile in počasi smo zapolnili svoje spominske kartice oziroma porabili še zadnje posnetke na filmih.
Ob pol sedmin so se nekateri začeli počasi odpravljati domov, za druge pa je ostala še obvezna osvežitev pod senčniki. Do podrobnosti smo obdelali sobotno dogajanje in se tudi mi dpravili na zaslužen počitek.
Zahvali bi se vsem udeležencem in našemu mentorju. Upamo, da ste bili z našo delavnico zadovoljni in od nje pridobili čimvečjo znanje.
Nam je bilo v veselje!
[/align:f55ccaec31]
Nekateri smo iskali najbližjo senco, da se malo ohladimo.
Tivoli je bil na sobotni dan res v znamenju fotografije
S pravim pristopom ste se portretiranki hitro oživeli v svojo vlogo.
Pod krošnjami se vedno najde kakšen zanimiv kotiček.
Objavljeno: 26. Junij 2006 07:44 Naslov sporočila:
Priden šefe . In Sanja seveda...
Ostali pa se tudi lahko opogumite in dodate svoje fotke, ni nujno da so reportažne. Najboljše pa seveda prihranite za objavo v galeriji in za oceno našega mentorja (če mu jih boste poslali po mailu). _________________
Objavljeno: 26. Junij 2006 10:51 Naslov sporočila:
Delavnica mi je bila zelo všeč!
Dekleti sta se zelo potrudili in fotke so res hude. Vso nedeljo sem jih pregledoval in poskušal izbrati najboljše in jih seveda popraviti glede osvetlitve in ostrine.
Mentor je tudi posredoval obilo koristnih informacij. Morda bi lahko svetoval več dobrih poz, tako sem se zanašal predvsem na izkušene kolege, ki so že vedeli, kako model postaviti.
Še nikoli nisem v nekaj urah napolnil 3GB s fotkami
Komaj čakam na kakšno delavnico s področij popotništva, arhitekture, studijskega snemanja ...
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5Naslednja
Stran 1 od 5
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu