Pridružen/-a: Jan 15, 2003 Odg: 5286 Kraj: Slovenija
Objavljeno: 31. Marec 2004 23:16 Naslov sporočila: Globina, ostrenje, blur itd.
Ravno sem opazil miracovo fotografijo in se vprašal, na kakšen način se fotografira takšen motiv, da je recimo samo gospa na fotki ostrena, vse ostalo pa je dovolj zablurano?
Ker z mojo e-10 tko tole ni mogoče. Je potreben kakšen dodaten objektiv ali ...? :oops:
Recimo makro posnetek se že da tako narediti, da je samo rožca ostra ostalo pa zablurano, a tukaj je bila uporabljena daljša razdalja od fotoaparata pa do "objekta".
Pridružen/-a: Feb 15, 2004 Odg: 650 Kraj: SLOVENIJA
Objavljeno: 31. Marec 2004 23:24 Naslov sporočila:
Mislim,da je finta v povsem odprti blendi,ozadje je bilo verjetno precej oddaljeno,za to je iz fokusa,pa dolga goriščna razdalja.Ostri predmeti so pa v ist liniji
Objavljeno: 01. April 2004 06:44 Naslov sporočila: Re: Globina, ostrenje, blur itd.
Lucifix je napisal/a:
Ravno sem opazil miracovo fotografijo in se vprašal, na kakšen način se fotografira takšen motiv, da je recimo samo gospa na fotki ostrena, vse ostalo pa je dovolj zablurano?
Ker z mojo e-10 tko tole ni mogoče. Je potreben kakšen dodaten objektiv ali ...? :oops:
Recimo makro posnetek se že da tako narediti, da je samo rožca ostra ostalo pa zablurano, a tukaj je bila uporabljena daljša razdalja od fotoaparata pa do "objekta".
Evo samo na kratko. Ja sam od motiva bio dosta udaljen i zumao sam nekih 140mm koliko vidim po metadati, otvorio max. blendu f/2.8 i dobio najkraci moguci DOF tj najvise bluranu pozadinu. Od kad sam uzeo 10D preporodio sam se sa DOF-om. Na svim aparatima prije nije bilo sanse da napravim ovakvu fotku. Jednostavno je sve drzao u fokusu i to je to. Ne znam jel to zbog velicine CMOS-a ili nesto drugo, ali jednostavno tako radi.. Ovdje nije bilo nikakvog rada u PS-u. Pogledaj kantu s desne strane, ona koja je malo udaljena i vidjeti ces da je i ona mutnija od ovih koje su ispred.. Pozdrav
Pridružen/-a: Jan 30, 2003 Odg: 1543 Kraj: slovenija
Objavljeno: 01. April 2004 10:28 Naslov sporočila:
vsekakor je razlika v globini, saj 200mm na compactu pomeni v resnici komaj 50mm gorišče in je tudi DOF temu primeren .Luc če boš nabavil tele conventer ,ki ga iščeš se bo ta globina ,kar nekaj skrajšala.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu