Objavljeno: 18. Oktober 2006 21:13 Naslov sporočila: Kateri OS?
Danes smo malo debatirali o alternativah Windows OS. Torej, kateri operacijski sistem bi bil alternativa windowsom in bi bil obenem primeren za digitalno fotografijo? Sicer tu ni neke jake izbire, pa vendar.... kaka distribucija Linux, Mac OSX.....ali winsi?
Zanimajo me konkretne izkusnje tistih, ki so nek drugi OS uporabljali za digitalno fotografijo. _________________ "Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)
http://blog.deniszupan.com/strobist-slovenia/
Objavljeno: 19. Oktober 2006 01:58 Naslov sporočila:
Ja, ampak preden sem lahko uporabljal Gimp sem moral snet neke x programe, da mi je sploh .NEF zaznal in jih pretvoril v .jpg. Če ni € problem potem itak Mac, če pa je pa...linux ali pa windoze z čimveč RAM-a seveda, sploh pri pingvinu, kjer je delovni pomnilnik bolj pomemben kot tisti mega pa giga srčeki.
Meni osebno je SuSe kar vredu, sploh za začetnike. Če si pa že Tuxov prijatelj pa kar kaki Debian ali pa Slack, da o Gentooju ne govorim.
Pridružen/-a: Jul 06, 2004 Odg: 262 Kraj: Celje_knežje mesto
Objavljeno: 19. Oktober 2006 06:46 Naslov sporočila:
Windowsi resnično niso nek ''state of the art'' OS, ampak se vam ne zdi da se malce preveč pretirava s temi grenkimi izkušnajmi z Windows OS?
Jaz osebno sem bil dosti bolj razočaran nad Linuxi, oz. predvsem z zanesljivostjo fajlov. Predvsem open office in njegove excel datoteke so bile kriza. Vsakič ko sem odprl fajl je neki na novo zaštrikal v celicah. Baje so to poštilmal, samo meni so Linuxi pustil tako slab vtis, da jih videt ne morem.
Men laufajo Windows XP professional v službi na notesniku, delam največ z excelom in ostalimi office programi, sledijo pa potem strokovni progorami kot je acad, programi za razne izračune inp. PS res ne laufam, mam pa gor komplet Corela 11 in lahko povem, da vse dela ok. V enem letu in pol se mi je računalnik obesil ene dvakrat....večkrat sigurno ne. Če maš vsaj mal pojma in si znaš zadeve mal poštimat in popucat, so za denar, ki ga je potrebno odštet za PC in Windowse idelni OS. Kar se pa laternative tiče pa itak MAC OS. Samo tam je pa cena čist drug hec. Če se pa ne motim, bo pa zdej z novimi Dual Core tehnologijo možno laufat MAC OS tudi na PC mašinah. Če se ne motim, na teh Apple Power Bookih že lahko laufaš Windowse (intel procesor in to). _________________ Življenje ni potica! http://zoomiranlajf.blogspot.com/
Objavljeno: 19. Oktober 2006 07:42 Naslov sporočila:
Ja na Dual Core lahko laufaš MacOS Tiger al kero verzijo že, pa obratno na Mac-u, ki ima Dual Core lahko laufaš Wintendo.
Jaz trenutno največ uporabljam Windows 2000 Server Family pa se mi nekateri smejijo kao da sem "zadaj" ker ne uporabljam XPjev. Za Visto pa tak... še bolj kot za XP boš rabil 1Gb RAM-a samo da se ti bojo okna odpirala šmensifensi valovito pa ne vem kaj še.
Je pa pomembno, da nimaš na PC konfiguraciji ozkih grl in čimveč pomnilnika, dandanes vsaj 2Gb, sploh ko so že RAW datoteke po 20mb in več.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu