Odgovori na to temo

Član/ica
Prejete zahvale +1
Olaf @Olaf Prispevki Objavljeno: 28. Maj 2004 19:14
Zivjo!

Zanima me samo kateri je boljši - če ima kateri izkušnje z obema, kateri mu je bil bolj pri srcu. Imata kakšne pomankljivosti?

Iščem nek "normalen" zoom objektiv. Mal bolj mi je všeč 24-85, zaradi širokega kota. Oba sta mi všeč pa zaradi dokaj ugodne cene (študent pač).

Malo sem brskal za cene, pa sem videl, da se 28-105 sploh ne da več dobit pri nas (samo še če najdeš kakšno staro zalogo). In ne ga zamešat za novejšega 4.0-5.6 , ki naj bi bil veliko slabši!

Na kratko - v tujini (Ita, Av, Nem) so tudi do 35k sit cenejši. A se splača? Kolk je pa poštnina npr. iz nemčije ?(http://www.fotokoch.org/objektive/cafobj.shtml)

Hvala za vse odgovore!

LP

Član/ica
Prejete zahvale +0
Matevz @Matty Prispevki Objavljeno: 29. Maj 2004 01:38
Trije predlogi...

1. ce kupujes v Sloveniji poglej se za Sigmo 24-135 / 2.8-4.5, ki stane okoli 110k sit... (predvidevam da je to tvoj cenovni razred, saj je Canon 24-85 malo cez 115k sit - vzeto po ceniku fotomarket.net)

2. ce imas digitalca, pocakaj na Sigmo 18-125, ki naj bi stala pod 100k sit.

3. ce kupujes v tujini, pa kupi raje Canona 28-135IS - saj ga dobis pod 120k sit. Npr. v Avstriji Session7, ki tudi posiljajo v Slovenijo...

----

Definitivno pocakaj na junij... menda prihajajo v Slovenijo pocenitve Canonov...

Član/ica
Prejete zahvale +0
Turob @Borut Prispevki Objavljeno: 29. Maj 2004 06:47
Kakor mi je seznanjeno iz CANON-a,so pocenitve udarile že februarja letos,pač canon se je odločil za drastičen upad cen po celem svetu,razlog pa množična prodaja DSLR-jev.....kot naprimer 300D ki je tudi sedaj najbolj top prodajan fotoaparat,seveda tudi na željo uporabnikom po canon-ovih forumih.....temu načinu se reče ostati na vodilnem mestu v prodaji DSLR fotoaparatou seveda s kvaliteto L. serije objektivou, biggrin kateri lastnik canona pa si nebi želel imeti objektiva L.serije!!!!

Član/ica
Prejete zahvale +1
Olaf @Olaf Prispevki Objavljeno: 29. Maj 2004 10:29
Ja, imaš prav! Tudi jaz bi si želel objektiv iz L serije (npr. 24-70/2.8 ). Ampak je mal izven mojega dosega!!

Sigma 24-135 odpade, saj kolikor jaz vem, je zaradi dokaj velikega zoom razpona optično veliko slabša kot kateri od omenjenih Canonov. Pa tudi odločil sem se, da se raje držim Canona.

Omenjena objektiva naj bi bila optično veliko boljša kot so kakšni kit zoomi. Imam 50/1.8 za low-light fotografijo. Kupujem pa še en zoom zaradi priročnosti in ker nimam denarja da bi si kupil fiksne objektive.

A mogoče še kdo kej ve o teh pocenitvah junija?

LP
Pokaži sporočila:   
Odgovori na to temo Slo-Foto.net forum Nakup
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:   
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Lahko dodate priponke prispevkom