Objavljeno: 08. Maj 2007 21:15 Naslov sporočila: s čim fotkate?
katero mašinco mate?
kakšne filme uporabljate?
a slikate črnobelo/ barvno/ oboje?
ste prestopil iz digitalca nazaj al že od nekdaj fotkate na film (al oboje)?
a razvijate v temnici (mate svojo?)?
kam nosite razvijat, kje je najboljš?
s čim ste začel....
aja da jst povem. najprej sm mel enga kompakta digitalca, dokler mi ni crknu, potem je bil v šoli tečaj fotografiranja, ubistvu tečaj razvijanja v temnici, kjer sem se navdušu nad analogno tehniko, in čez poletje delal in si kupu nikona f75. (takrat je bil 80k dans je 35k ) slikam črnobelo z ilford filmi, barvno pa skačem med fuji in kodak. nikon mam zdej leto pa pol
črnobele filme razvijam v temnici v šoli (poljane), no pa tut pozitive itak , šola me precej sponozorira kar se materiala tiče (hvala), barvno pa razvijam v fantasy, oz po novem v formatu (nebotičnik).
vprašanja mi delujejo ko da so samo za tiste z filmi
no vseeno jaz mam Canon Power Shot G5. zdaj pa razmišljam o nakupu zrcalno refleksnega. pa če mi gdo lahko priporoča če se splača ( pa sorry ker ne spada k temi)
filme (fuji barvni) pa kupujem pretečene preko e-baya za smešne denarce. Razvija mi jih dia studio.
V zenitu in OM1 pa imam ilford ČB (tudi preko e.bay, le da ni več tako poceni), ki mi jih prav tako razvija dia.
Večinoma samo razvijem filme in jih skeniram.
Za posebne zadeve pa mi delajo povečave v foto formatu ("na roko")
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu