Pridružen/-a: Jun 15, 2005 Odg: 543 Kraj: KP coast
Objavljeno: 31. Avgust 2007 14:08 Naslov sporočila:
tudi meni je še kar zanimiva ta zvrst! linki zaželjeni.. _________________ http://draganzlatanovic.blogspot.com/ Imagination is more important than knowledge...
Pridružen/-a: May 14, 2005 Odg: 105 Kraj: Slovenj Gradec
Objavljeno: 02. September 2007 09:25 Naslov sporočila:
jst sem mislil pod umetniška fotografija predvsem tisto fotografije, s katerimi želi avtor nekaj sporočiti..no pa ne tak široko, ker to je potem vsaka fotgrafija. V smislu da se avtor sooča z nekimi problemi osebnimi ali pa globalnimi skozi fotgrafijo.
Objavljeno: 02. September 2007 10:14 Naslov sporočila:
To je tista, ki jo bodo šele čez sto let razumeli (mislim, da sem velik umetnik, ker me nihče ne razume). _________________ mnogo je poklicanih, a malo je izbranih
Objavljeno: 26. September 2007 19:25 Naslov sporočila:
misfits, gogo: ˝če te nihče ne razume, še ne pomeni, da si umetnik˝ -- citat, na žalost ne vem kdo je izrekel te besede...
staneC: Vem, da ima veliko ljudi zelo proti Emzinu in recimo reviji Fotografija. Ne bom nobenga obsojal, da je zaprt, ampak to je prva misel, ki mi pade na pamet. Če hočeš kaj kritizerat je treba to poznat. (Mogoče si poznavalec, in če si se oproščam) Verjamem, da večini slo-fotovcov ta ˝smer˝ fotografije ne leži. Meni osebno tudi (?še?) ni všeč 85% fotk iz revije Fotografija, pa jo vseeno kupujem in jih gledam ter skušam razumeti. Se učim... Obe zadevi pa imata za sabo ljudi, ki to organizera in pripravlja. Emzin ima krog organizatorjov, fotografov in žirijo in če se pozanimaš o njihovem delu, ti je lahko hitro jasno kaj lahko od razpis/rastavo/natečaj prčakuješ.
No nobenmu ne želim solit pameti. Ljudje dejansko imajo različne okuse. Dejansko! Več zvrst fotografije obstaja in če ti izrazna smer ne leži jo vsaj spoštuj, in če jo ne... jo pač ne... sam zdel se mi je prov, da se razpišem:)
Velik ˝art˝ scene maš na deviantartu... Je velik kvalitetnih umetnikov gor samo jih je treba zbrskat... Na tem linku lahko najdeš en del mojih ljubših fotk na portalu: http://dkleman.deviantart.com/favourites/
Ker je offtopic, na željo lahko pastam ene par linkov tehnik in galeri od ˝posebnih˝ tehnik fotkanja... Gre predvsm za stare postopke kot so dagerotipija, cinatopia itd..
Objavljeno: 01. Oktober 2007 23:28 Naslov sporočila:
Trenutno je še najbolj 'in' konceptualna fotografija. To pomeni - res banalno povedano, da si doma v fotelju izmisliš en projekt, prebereš ene 11 knjig na to temo, vprašaš googla kaj ve o tem,... potem pa naštudiraš kaj in kako boš projekt izpeljal. Narediš scenarij, napišeš zgodbo,... vglavnem veliko časa si brez fotoaparata. Potem pa, ko naštudiraš, vzameš mašino in pofotkaš. Mogoče bo to fotografiranje traja 10 min, mogoče 5 let. Dokler pač projekt ni zaključnen.
Ampak to ni več amaterska fotografija. To je čisto nekaj drugega. Predpogoj je pa precejšnje poznavanje in znanje o fotografiji nasploh.
Objavljeno: 29. November 2007 18:18 Naslov sporočila:
še en slovenski sindrom: prav neverjetno se mi zdi, da ravno tisti, ki nimajo pojma, najbolj vehementno in korajžno definirajo in dajejo sodbe.
količkaj poučeni NE SODI, AMPAK SKUŠA RAZUMETI.
slovenska kultura ni ogrožena od zunaj, kot so mislili Prešeren in nekateri drugi literati.
najbolj jo ogroža lastna omejenost. da pa je še kako prisotna, je evidentno iz izjav tipa "to je tista fotografija, ki jo nihče ne razume, razen avtor."
Objavljeno: 29. November 2007 18:21 Naslov sporočila:
še hujše je to, da se z izjavami omejene pameti večini tadrugih ne da polemizirati, ker se jim to zdi brez smisla. najbrž res. rezultat: omejena pamet misli, da ima prav, ali celo, da je nekaj pogruntala.
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu