Slo-Foto.net :: Poglej temo - Internetni brskalniki
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Internetni brskalniki
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
staneC
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 13, 2004
Odg: 1159

PrispevekObjavljeno: 27. Oktober 2007 13:35    Naslov sporočila: Internetni brskalniki Odgovori s citatom

Že nekaj časa uporabljam FireFox in mi je všeč. Sem pa včeraj po dolgem času spet probal Opero. bigeek Ne da je hitrjša, ampka za FF je raketa! To leti da ne moreš verjet! Če bi jo lahko nastavil tako kot pri FF, da imam ob odprtju brskalnika izbrane spletne strani v posebni vrstici in mi ne bi bilo treba hoditi v "priljubljene", bi bila pa sploh zmagovalka.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
rey_
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 08, 2004
Odg: 397
Kraj: Kolomban

PrispevekObjavljeno: 27. Oktober 2007 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri operi imaš "Speed Dial"....tam si nastaviš 9 strani in ko odpreš brskalnik jih imaš takoj na izbiro in ni treba hodit pod priljubljene.
staneC
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 27. Oktober 2007 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Rey. Sem pa najdel "personal tab", kar je točno to, kar sem želel. thumbsup
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Cerixed
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 15, 2007
Odg: 7
Kraj: Effix!

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

firefox for me biggrin
v glavnem prej sm 2 leti uporabljal opero.
nato sem presel na firefox brez neznanega razloga xD
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sajko
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 30, 2006
Odg: 104
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stane, v Operi lohka pustiš odprte tiste strani, ki jih obiskuješ pa ti sploh ni treba druzga kot odpret browser smile

Jest drugač uporabljam oba, tako Opero kot FF, predvsem za to ker nekatere strani še vseeno niso za prikaz Operi.
samotar1978
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 19, 2007
Odg: 32

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljam FF z dodatki.Prej pa IE. Ki ga žal morem na nekaterih forumih no
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lial
Član/-ica

Pridružen/-a: Mar 26, 2004
Odg: 900
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sajko je napisal/a:
Jest drugač uporabljam oba, tako Opero kot FF, predvsem za to ker nekatere strani še vseeno niso za prikaz Operi.

Lahko daš link do kakšne, ki ne deluje pravilno v Operi?
Sicer pa predlagam še komu da pogleda koliko je njegov brskalnik točen pri prikazovanju s tole grafiko
Krivda, da kakšna stran ne deluje pravilno je v primeru Opere zanesljivo na strani izdelovalca.
@Stane, si zoom že uporabil?
LP
Nazaj na vrh
sajko
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 30, 2006
Odg: 104
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lial: naj bo primer Stanetov blog (in pa še par ostalih blogov začuda vsi hostani na bloggerju), kjer Opera ponavadi naredi zmešnjavo. Nevem ali je to povezano s kakim modulom/scripto na blogu, vendar se zadeva prikaže hudo mimo (header je 3 strani višje kot prvi post, dočim je celotna stran razpotegnjena skoraj v neskončnost). Je pa zanimivo da se zadeva ne zgodi vedno.

Pa še dosti Javascript zadevc dela ji dela probleme (ponavadi se sesuje/ustavi zadeva - pri plačevanju položnic v Kliku zna bit neprijetna zadeva), ne vedno vendar so. Tu najdem prednost FFja, ki prikaže brez problema.

Uporabljam pa zadnjo verzijo in sem razen zgoraj nastetih zadev čisto predan Operi.
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala. Sem se bal, da boš citiral Foto-naravo, kjer ga galerija kar krepko lomi grin grin in prav zato zadnje čase Opero uporabljam le še za kontrolo narejenih strani.
Stanetov blog pa mi je odprlo normalno.

Potem pa sem šel čez vajine bloge z validatorjem in vodiš z 343:160 grin grin grin

Mal heca.
Bolj resno - takoj na začetku Stanetovega bloga manjka 'marginhight', kar Opera kaznuje...

LP
Nazaj na vrh
staneC
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 28. Oktober 2007 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se že spraševal, zakaj ga Opera "svira" pri mojem blogu. Ampak pri moji formi nimam vpliva na to, kako naj izgleda. Včasih je bolje, če nisi preveč natenačen grin Tudi pri Picasinem Web albumu pri Operi dobiš obvestilo, da Opera ni najprimernejši brskalnik. Pa Gmail zgleda malo funny grin

PS
Zoom sem že probal.
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 19. November 2007 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam problem:
lisičke sicer ne uporabljam za druge namene, kakor pri preskušanju novo narejenih spletnih strani, prav zato sem šele danes ugotovil, da mi flash dodatki ne delujejo. Program vztrajno zahteva namestitev quicktime-a, za tega pa mi še na misel ne pride da bi ga spustil v mašino (spema imam tudi brez tega poln predal)
Ali morda kdo pozna rešitev? Upgrade lisice ni rodil sadov. Bo deinstalacija in ponovna namestitev pomagala? Na Slo-tech so pred časom ugotavljali da ni nič bolje...

Hvala za kakšen namig!

LP
Nazaj na vrh
Prelc
Član/-ica

Pridružen/-a: Jan 15, 2007
Odg: 23
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: 19. November 2007 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče prikazovanja spletnih strani v Operi, FFju in IEju, je vse odvisno od izdelovalca strani. smile
Sicer pa imajo Opera in FF dokaj enake standarde. IE je pa nek nov svet, zato se ga izogibajte, izbrišite,... smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 20. November 2007 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prelc je napisal/a:
Kar se tiče prikazovanja spletnih strani v Operi, FFju in IEju, je vse odvisno od izdelovalca strani. smile
Sicer pa imajo Opera in FF dokaj enake standarde. IE je pa nek nov svet, zato se ga izogibajte, izbrišite,... smile

Hvala za namig, čeprav (žal) je le malo resnice v zapisanem.
Pri izdelavi in kasnejši objavi spletnih strani redno uporabljam validator in seveda pred tem preskusim kompatibilnost z različnimi brskalniki. Tako da problem ni bil pri meni.
Standardi v Operi in FF niso niti primerljivi, kaj šele enaki. Že preprosti 'acid' test to jasno pokaže. IE 7 pa se lahko kosa z obema in je iz verzije 6 dosegel velik napredek. Toliko o tem.

Problem z lisičko pa sem rešil, morda bo moj recept koristil še komu: deinstalacija obeh verzij, ki sem jih imel na disku, ročno čiščenje registra in ponovna instalacija zadnje verzije. To sedaj deluje.

LP
Nazaj na vrh
Lucifix
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Jan 15, 2003
Odg: 5286
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 20. November 2007 08:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak brskalnik je za nekaj dober. Ampak ne razumem zakaj se ne prilagodijo eni standardizaciji spletnega jezike, ker tole je postala že čista zmešnjava.

Če hočeš delat spletno stran moraš preverit pravilno prikazovanje v IE 6, IE 7, Firefox, Opera in še kak se najde. stars
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 20. November 2007 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je

stars
Nazaj na vrh
Nikio
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 21, 2005
Odg: 763

PrispevekObjavljeno: 20. November 2007 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst sm hardcore Opera fan, ampak na macu imam tudi Safari, ki pa se na PCju ne obnese preveč. Na macu je hiter kot strela. Če moraš iz MSN messengerja na brzino pogledat kak link, je bistveno hitreje kar safarija imet privzetga, za daljše stvari pa počakaš opero da se zažene (oz. jo imaš kar cel cajt odprti)

Speed dial pa zmaga! (Slo-foto na poziciji 8)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
staneC
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 24. November 2007 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, pa je FireFox naredil štalo. Danes zjutraj zaštartam "lisičko" in mi je najprej čudno, da sem namesto slo Googla imel privzeto stran od FF. Hmm. Pogledam še malo. Opaaa. bigeek Manjka tudi osebna vrstica z zaznamki. Pogledam med zaznamke... Jih ni! Prazno! bigeek bigeek Pobrisano. Nada. Zero. Nula. Ima kdo kakšno pametno razlago?
red_eye
Član/-ica

Pridružen/-a: Jul 30, 2007
Odg: 12

PrispevekObjavljeno: 24. November 2007 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je da je cela štala glede brskalnikov, lahko pa na začetno stran napišeš za: "ogled rabiš npr. firefox, ki ga dobite tu...", pa je problem rešen na z ene strani eleganten način zdruge pa precej neprijeten za določene uporabnike devilish
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
staneC
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 24. November 2007 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni to problem. Težava je v računalniku samem. FF je zgubil vse "priljubljene". Obnaša se, kot da bi ga ravnokar namestil.
lial
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 24. November 2007 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stane, predlog ti ne bo všeč: naloži IE 7 in bo mir.
Tudi sam zadnje mesece uporabljam ta bilov umotvor, predvsem zato, ker imam - mir.
Opera je vsak teden pričela s teženjem za novo, najnovejšo verzijo, lisička mi je 'dala vetra' že pred leti, tako da...

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Internet Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu