Članki > > Photokina 2006
 • Photokina 2006

  30.09.2006 | Tema: | Avtor: Uroš Uršej & Peter Bernik

 1. Predstavitev Photokina 2006
Spisal Uroš Uršej

Photokina 2006 – na sejmišču z 230.000 kvadratnimi metri se je predstavilo približno 1.600 podjetij iz 45 držav. Po besedah organizatorja je bil to največji sejem na Evropskih tleh. Skoraj vsi pomembni proizvajalci fotografske opreme in stroke povezane z njo so na sejmu razkazovali svoje najnovejše favorite. Svoja vrata je imel odprta od 26.09. - 01.10.2006.

Na veliko srečo sva s Petrom Bernikom dobila novinarsko akreditacijo, ki nama je nudila dostop do novinarskih prostorov, kjer sva s pomočjo interneta že objavila nekaj fotografij s sejma. Tam pa sva dobila dodatne informacije o raznih predstavitvah, novicah, dodatnih brošurah in navsezadnje tudi cenejšo kosilo!

Seveda so bili najpomembnejši trendi, ki so dirigirali na sejmu predvsem DSLR fotoaparati in objektivi. Vendar ne smemo pozabiti tudi na ostale, prav tako pomembne:

 1. digitalni fotoaparati SLR
 2. objektivi
 3. kompaktni fotoaparati
 4. tiskalniki (malega in večjega formata)
 5. spominske kartice
 6. video kamere
 7. foto albumi
 8. klasična fotografija in oprema

Na voljo smo si vzeli dva dni časa, kar pa je bilo premalo za pridobitev podrobnejših informacij o posameznih izdelkih. Kljub temu smo v roke dobili nekaj najnovejših DSLR fotoaparatov in objektivov. Več informacij o našem mnenju boste dobili na naslednjih straneh.

 

  
Stran 1 of 5