Članki > Reportaže > Hell in Paradise
  • Hell in Paradise

    29.06.2005 | Tema: Reportaže | Avtor: PIPI

HELL IN PARADISE!!! je bil slogan letošnjega Metal campa, ki se je odvijal 24, 25 in 26 junija v Tolminu. Prireditev je logično nadaljevanje lani prvič uprizorjenega in uspešnega Metal campa 04.

Za ljubitelje težkometalne glasbe pomeni Metal camp pravi raj. Čudovito okolje ob sotočju rek Tolminke in Soče prispeva krasen ambient za tri dni čiste ekstaze ob dobri glasbi, potokih piva in lepih ženskah... Metal camp je, pravijo, nekaj kar mora vsaka metalska duša doživeti vsaj enkrat na leto...

V treh dneh se je na main in beach stage-u zvrstilo preko 70 bendov različnih zasedb. Med njimi naj omenim samo glavne- Slayer, Hammerfall, Soulfly, Anthrax, Children of bodom , Therion in ostali. Organizatorjem je uspelo združiti glavna imena težkometalne glasbe, s tem pa je bil zagotovljen množičen obisk koncerta. Več o tem na www.metalcamp.com

Glavni vzrok, da sem v soboto 25.6 obiskal Metal camp, je bil koncert brazilske skupine Soulfly s karizmatičnim Maxom Cavalero na čelu. Od glavnega parkirišča pa do prizorišča se je bilo potrebno sprehoditi okoli 500m,vmes pa so bili poljubno postavljeni šotori brez pravega reda. Mimo šotorov nas je pot pripeljala do glavnega prizorišča, kjer sta bila postavljena dva odra. Glavni ali main stage in na nasprotni strani proti Soči postavljen beach stage. Akcija se je pričela že ob 12.00, ko se je do večera na obeh odrih zvrstilo kar 30 bendov. Od glasbe, sonca in piva razgreto občinstvo je ustvarilo krasno vzdušje pravega metal vikenda, katerega smo v Sloveniji še kako potrebovali. To potrjuje veliko število prodanih kart v predprodaji in velik obisk fanov iz sosednjih držav. Z eno in pol urnim nastopom so koncertni dan zaključili Soulfly-i, ki so s svojim energičnim nastopom dodali piko na i sobotnemu dogajanju. Tudi vremenu se nismo pustili presenetiti, saj se je obetajoča huda nevihta kaj kmalu polegla.

Vse slike so posnete z Nikonom D70s in kit objektivom 18-70. Brez akreditacije, teleobjektiva in dodatne opreme na žalost nisem mogel posneti nastopajočih bolj od blizu. Ker se šele uvajam v digitalno tehniko in sem tak dogodek fotografiral prvič, vem, da bi lahko bila marsikatera slika boljša. Se vidimo na Metal campu 06!

 


Že parkirišče je kazalo na veliko število obiskovalcev

 


Priznam, malce pa me je skrbelo za avto

 


Presenetilo me je veliko število šotorov, raztresenih po vsem kampu

 


Žgočemu popoldanskemu soncu so nekateri ubežali v gozd…

 


..ali pa ob svežo Sočo, nabirat moči za večerni koncert

 


Generalka za »stage diving«

 


Ektomorf

 


Nekatere ni motilo žgoče sonce…

 


za resnično doživljanje ekstaze.

 


brez naslova

 


Nova formula proti prhljaju..

 


Pevec skupine Morgana Lefay in…

  
Stran 1 of 2