8.8

Canon EOS 400D

Canon EOS 400D
 • Zgradba
 • Kvaliteta
 • Uporabnost
 • Razmerje
SPLOŠNO
Tip kamere DSLR
Zgradba ohišja Plastično ohišje
SLIKA
Efektivna ločljivost 10.1 milijona
Velikost tipala 22.2 x 14.8 mm
Maksimalna ločljivost 3888 x 2592
Ostale ločljivosti 2816 x 1880, 1936 x 1288
Razmerje tipala 3:2
Št. točk na tipalu 10.5 milijona
Vrsta tipala CMOS
Barvni filter RGB
Izdelovalec tipala Canon
ISO 100, 200, 400, 800, 1600
OPTIKA
Optični zoom Da
Digitalni zoom Ne
Avtomatsko ostrenje Da
Ročno ostrenje Da
Vrsta avtomatskega ostrenja Multi-BASIS TTL, 9 fokusnih točk (EOS 30D AF)
Super makro Da
White balance (belina) 6 pozicij
Najdaljši osvetlitveni čas 30 sekund + Bulb
Najkrajši osvetlitveni čas 1/4000
BLISKAVICA
Vgrajena bliskavica Da
Moč bliskavice Do 12 metrov
Možnost dodatne bliskavice Da
Tipi bliskavice Avto in Red-eye reduction
EKSPOZICIJA
Korektura svetlobe Od -2EV do +2EV po korakih 1/3 ali 1/2
Merjenje svetlobe 35 area Eval, centralno, točkovno, partial
Prioriteta zaslonke Da
Prioriteta časa Da
Zaporedni posnetki 3 slike na sekundo v 27 zaporedjih
VIDEO
Snemanje filma Ne
SPROŽILEC
Daljinski sprožilec Da
Samodejni sprožilec Na 2 in 10 sekund
SHRANJEVANJE
Spominska enota Compact flash I/II
Kompatibilnost z Microdrivom Da
Nestisnjen format RAW
Stisnjen format JPEG
Vrsta stisnjenja Fine in normal
UPORABLJANJE
Iskalo TTL
LCD 2.5
LCD število točk 230.000
KONEKTORJI
Video izhod Da
USB Da
PictBridge Da
Firewire Ne
NAPAJANJE
Baterija Canon Lithium-Ion
Teža z baterijo 556 g
OSTALO
Dimenzije 127 x 94 x 65 mm
Cena Neznana
Trenutno se ta fotoaparat ne prodaja med malimi oglasi.
 • Neznanec
  22.05.2008
  Povprečna ocena:

  Aparat sem kupil pred mesecem in sicer je zamenjava za Konico Minolto 5D. Canon sicer izgleda bolj amaterski od Minolte (plastika ohišja) in je od nje tudi lažji in malo manjši. Oprijem je kar dober, kit objektiv EF 18-55 II ni tako slab kot se bere in govori. Všeč mi je, da je sprožilec veliko tišji od mojega prejšnjega aparata, ter da je še vedno mogoče uporabljati CF kartice. Dokupil sem tudi objektiv EF 50/1.8. Ker imam star računalnik in pretvorba RAW datotek predolgo traja sem pričel fotografirati v JPG, ki da lepe fotografije. Moti pa me, da nastavitve beline niso preveč natančne (razen Custom), ne preveč učinkovit sistem čiščenja (sem ga izklopil)in pa kot je že nekdo zgoraj omenil neostrina posnetkov (na računalniku, tudi z 50/1.8 ali m42 Carl Zeiss Jena Flektogon 35/2.4), nekateri so ostri veliko pa ne. Je to zaradi visoke resolucije? Ali ima še kdo take težave?

 • Neznanec
  24.02.2008
  Povprečna ocena:

  Za 200€ nov?? Oprosti ampak to pa je že malo smešno, da sploh vprašaš... Čeprav se da kje dobiti malo ceneje kot pri nas, ne boš nikoli našla tega fotoaparata za 200€. Sploh pa ne novega... Fotoaprat se vendar prodaja za okoli 700€!!

  lp

 • Neznanec
  23.02.2008
  Povprečna ocena:

  lep pozdrav vsem!
  pred kratkim sem se začela zanimati za fotografiranje. nasploh pa se že od otroštva zelo zanimam za različne vrste umetnosti sedaj me je pritegnilo tudi umetniško slikanje :P trenutno imam nekega navadnega prav nič posebnega sony-jevega digiča. slike so sicer še kar vredu a nimajo nekega umitniškega pridiha, neke izpostavljenosti... to me zelo moti in razmišljam o nakupu tega canonovega eosa a problem je denar... namreč sem še vedno pod okriljem staršev in ti so močno proti nakupu tega fotoaparata. :S kot vidim po komentarjih je res odličen. a bi kdo vedel če se ga da kje dobiti pod ceno 250, 200 € po možnosti novega?? :/ menda so v tujini cenejši kolikor sem prebrala...

 • Ranko
  16.12.2007
  Povprečna ocena:

  Zadeva bi bila popolna, če bi mu dodali še spot metering, Kelvine inali gunb za hitrejšo nastavitev WB. Bodi ima z gripom dobr oprijem, brez je neuporaben. Ostalo pa je odvisno od objektiva in očesa.

 • Neznanec
  16.12.2007
  Povprečna ocena:

  Z eno besedo: ODLIČNO!

 • srelebeat
  14.11.2007
  Povprečna ocena:

  fotoaparat je odličen
  uporabljam ga dobro leto in brez pripomb

 • Neznanec
  01.11.2007
  Povprečna ocena:

  Fotoaprat imam pribižno eno leto, in sem na splošno zadovoljen z njim. Za prehod z analognega v digitalni svet (imel sem Minolto 8000 in EOS-a 50) sem si omislil Sonya V1, ki se je in se še dlično obnese. Sedaj delam v galvnem samo še s 400-tko. Imam objektiv EFS 17 - 85. Edino kar me moti oz, včasih celo pomislim, da nekaj ne štima, je ostrina. Ostrina namreč nikjer ni povsem v redu, ne glede na način ostrenja, Auto ali na določenih točkah. Vsako fotko moram popravit. Na znem si predstavljat dela brez photoshopa. Kakšne imate pa vi izkušnje. Mene to namreč zelo moti. Sicer ko dam slike izdelat, soi ostre ko hudič, samo na ekranu so daleč od tehki jih gledam v galeriji.

 • Neznanec
  08.09.2007
  Povprečna ocena:

  po 6ih mesecih uporabe že bil na servisu. zakaj? zaradi fleša. ker, so se zaradi sunka ko se avtomatsko odpre pokvarili senzorji...
  drugače je vse ok.

 • Neznanec
  03.09.2007
  Povprečna ocena:

  NEKAJ SLABOSTI!!!!
  Aparat imam že 1LETO. Pred tem sem uporabljal NIKON D70. Čepran je bili NIKON dosti boljši za rokovat se kvaliteta slike nakakor ne moreta primerjat. VENDAR POZOR!!!!!

  PREBERI:
  Pri vklopu in zklopu ima 400D nastavljeno ČIŠČENJE SENZORJA. Sicer je to ena fajna reč vendar uporabnikim 400D priporočam,da to čim prej izklopijo in le po potrebi uporabijo funkcijo čiščenja. Namreč nisem bil edini,ki mi je senzor ''''CRKNIL'''' zaradi velikokratnega vklopo in izklopa.

  Drugače pa je aparat pravi biser. TO JE TO!!! (za ta denar)

 • Anzej
  17.08.2007
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat imam že kar nekaj mesecev in ga moram pohvaliti saj se v vseh situacijah odlično odreže. Edina svar pa ki verjetno moti vse pa je ta da je za slikanje v gorah...itd. malce težak oziroma neroden.

 • Neznanec
  11.08.2007
  Povprečna ocena:

  Meni se fotoaparat zdi izjemno super seveda glede na ceno.Po mesecu uporabe sem ze domac z njim.Tudi prijem me ne moti ker imam bol male roke.

 • canonman
  16.07.2007
  Povprečna ocena:

  zelo zadovoljen z aparatom!!!

 • Neznanec
  08.06.2007
  Povprečna ocena:

  Kot amaterski uporabnik lahko fotoaparat le pohvalim. Glede ohišja ne bi komentiral, se mi ne zdi napačno, kot morda komu drugemu. Slike so ko šus, v večini primerov tudi v AUTO mode-u, seveda je v ekstremnih situacijah potrebno kakšno belino in ISO nastaviti ročno. Ima točno tiste gumbe, ki jih potrebujem. Osnovne funkcije za slikanje (nastavitev beline, ISO ipd.) so hitro dosegljive. Pregled slike je narejen super (stisneš gumb za pregled in vidiš sliko, stisneš gumb za slikanje in lahko slikaš), sploh če pomislim na kompakte, ki sem jih uporabljal, kjer je bilo potrebno vrteti gumb, da si prišel v način pregledovanja. Ostrenje dela super, by default ostri seveda najbližji objekt, hitro pa se da tudi nastaviti katerokoli od 9 točk, če želiš ostriti objekt, ki ni najbližji fotoaparatu. Zraven imam objektiv Sigma 18-200, ker sem, kot rečeno, amaterski uporabnik in ne želim menjati objektivov in sem s to kombinacijo zadovoljen. Namesto za 350 sem ze za 400 odločil predvsem zaradi zaslona, ker na temu celo kaj vidiš, na pol inča manjšemu je pa stvar precej nepregledna. Res da je to majhna prednost v primerjavi z razliko v ceni, a če ne menjaš fotoaparata prepogosto, je vseeno sprejemljiva. Poraba baterije se mi ne zdi problematična, seveda pa sem dokupil še dodatno ne-Canonovo, ki ima še daljše trajanje kot originalna.

  Problemi? Edini problem, ki sem ga imel po nekaj 1000 fotkah je slikanje v popolni temi, kjer brez red-eye reductiona (bela lučka na ohišju) nikakor ni hotel izmeriti parametrov in dejansko narediti fotke.

  Kupiti pri nas ali ne kupiti pri nas je pa vprašanje kaj rabiš. Če kupuješ le body ali pa ti zadošča kit komplet, se verjetno ne boš ubadal s tujimi štacunami, ker je tvoj čas vreden več. Če se pa zmišljuješ in kupuješ cel komplet (objektiv po izbiri, hitra in velika CF kartico, kjer je v tujini večja izbira, pa še kakšen fleš, rezervna baterija ipd.) ima pa to morda nek smisel. Sploh če ti lahko kdo to prinese od onstran luže, kjer pride vse skupaj cca 30% ceneje.

 • sokol11
  17.05.2007
  Povprečna ocena:

  Po prvih nekaj dneh navajanja sem že kar domač z njim, za moje pojme odličen vstopni model v DSLR svet. Če prideš nanj z kompakta mu kaj drugega kot odličnih ocen niti ne moreš podelit ;)

 • Neznanec
  21.04.2007
  Povprečna ocena:

  sem uporabnik omenjenega DSLRja ene pol leta in sem z aparatom zelo zadovoljen....kvaliteta slike je zelo vredu tudi s kit objektivom (če seveda nisi zahteven uporabnik in nisi pred tem uporabljal same Canonove L objekitve), ko daš gor kakšen objektiv L serije pa je sploh dobra kvaliteta slike....zgradba ohišja je kar je...če znaš čuvat opremo je tudi taka vredu(če nisi navajen ''''metat'''' opreme na tla) in seveda je zgradba ohišja ceni primerna...šuma ima relativno malo (bral sem da Canon glede šuma nasploh čisto zmaga)...meni se zdi kr uporabne kar se menijev tiče in fukciji...nažalost nisem mel prilike rokovat recimo z 1D al kaj podobnega, ampak meni se zdi čisto vredu....statusni display čist nič ne manka oz. je stvar navade...jaz sem se čist že navadu in me niti najmanj ne moti....ekranček je lepo velik, kar je zelo primerno za pregledovaje fotografij.....

  tako da v splošnem je aparat vreden nakupa, če je na zalogi malo več denarja po možnosti kupit samo body in vložit denar v malo boljšu objektiv

 • Franjo
  11.04.2007
  Povprečna ocena:

  Če izhajamo iz dejstva, da gre za vstopni Canonov DSLR + si omislimo še BG-E3 baterijsko držalo, se ga da tudi fino prijet + tipke in meniji so logično razporejeni ter hitro obvladljivi in je veselje škljocat z njim (vključno z zvočnim Škljoc! efektom).

  Kaj pa našraufamo gor in kaj se potem iz tega izcimi (beri naša kreativnost + znanje+ vaja dela mojstra), je pa seveda druga zgodba.

  (Vsekakor pa se priloženi kit objektivi ali kake alternative ala Sigma 18-200 ipd. izkažejo za preslabotne vlečne konje, kar pa je pričakovano glede na preveč kompromisov v enem objektivu za ljudsko ceno.)

 • Neznanec
  04.04.2007
  Povprečna ocena:

  Ja same hvale, je fotkič kr o.k., bi pa rad povdaril če bo kdo cincal med 350d in tem novim modelom 400d. Ima par novosti za katere bi bil sam zelo kritičen, je malo boljša plastika kot pri predhodniku(to je res-vseen, gladka plastika), čiščenje senzorja ne zadovoli potreb (skratka ne spuca) vseeno ga je treba dokončno spucat ročno, 10m pix z istim procesorjem in povprečnim objektivom ?????, devet točkovno ostrenje ( če zna kdo to uporabljat) iz logičnega vidika naj pove kako, večji ekran (v temi žari)- sicer se da svetlost nastavit, ampak koliko je potem svetla fotka (oceni na felling), potrošnost tega displeja ??? je še nov, z novimi baterijani ?? bomo vidl. Ni mi žal da sm aparat kupil, je to kar se poše o njem dela izredno lepe fotke, le izboljšave glede predhodnika se mi zdijo bolj marketinška poteza kot kakšna uporabna noviteta.

 • Neznanec
  30.03.2007
  Povprečna ocena:

  Ali je kdo že uporabil kakšen Nikonov objektvi. Od prej imam še Nikon speedlight SB-24. In nisem prepričan ali bi ga dal gor ali ne. Ima kdo kakšne izkušnje?.

  Sicer je pa fotič odličen za svojo ceno.

 • Neznanec
  28.03.2007
  Povprečna ocena:

  Aparat imam že od lanskega leta in sem z njim zadovoljen. Kot je v navadi večina mnenj odraže eho efekt. Nek foto kritik je izjavil, da je ohišje slabo in potem se papige oglasijo v zborčku. Aparat je namenjen naprednim amaterjem in z upoštevanjem tega so stvari čisto Ok. Nima toliko gumbov za hitre nastavitve, kot kak Nikon D200. A ciljni segment aparata je popolnoma drugačen. Profesionalec mora imeti stroj, s katerim bo v delčku sekunde ujel sliko za katero bo tudi dobil tudi pošteno plačilo in aparat bo zdržal padce iz 3 metrov, zmrzal, dež..... V tem je problem večine amaterskih fotografov, ker profesionalnost razumejo edino, kot vrhunski izdelek in ne , kot orodje za služenje denarja, ki je temu prilagojeno. D400 ima zelo solidno sliko, ki pa je , kot vedno, odvisna od vložka v objektive ter seveda ostrega očesa in sposobne roke. Malo me tudi peče(tošl) ker se je Canon odločil za koncept stabilizatorjev v objektivih, kar jih dela precej drage in bom tako še kar nekaj časa sestavljal svoj IS set 10... 300

 • reber
  02.03.2007
  Povprečna ocena:

  Aparat imam 2 dni in prvi vtisi so zelo dobri. O fotografiji imam skoraj nič pojma. Moj prvi digitalc je bil (imam ga še) Canon PS A40 ki sem ga kupil konec leta 2002 in z njim in njemu podobnim imam izkušnje, čeprav niti teh kompaktov nisem znal do konca uporabiti.
  Za nakup 400D sem se odločil, ko sem si premislil da S3 ni tisto kar iščem, po pogovoru s prijateljem in kratki mali šoli fotografiranja pri njem. Najprej nisem vedel kaj naj, naj kupim novega pri nas ali v tujini. Ker mi razlika v ceni do 100eur ne predstavlja ovire, saj tudi čas ni zastonj, sem enostavno naročil kit (ki je bil najcenejši) pri eni spletni prodaji pred kratkim (cena kit 749eur). Namen imam dokupit vsaj dva konkretna objektiva, pa verjetno še kakšen makro objekti za čisto od blizu.
  Aparat bom uporabljal za slikanje lastnih projektov (sem elektronik in se ukvarjam z razvojem), ker objavljam na internetu in seveda za slikanje družinskih dogodkov in narave ...
  Za mojo uporabo bi bil verjetno dovolj tudi kakšen kompaktni aparat, vendar bi rad več, zato sem raje pociljal malo višje.
  Prvi vtisi so zelo dobri, razpored tipk je zelo dober, vse je pri roki in takoj dosegljivo, meniji dobri, upravljanje z aparatom lahko, kvaliteta ohišja je videti zelo dobra, plastika je visoke kvalitete. Grip se mi zdi v redu, imam srednje velike dlani in mi ohišje ni prav nič premajhno. Pri komandah se mi zdi vse zelo praktično, saj ni nobenega brezveznega preklaplanja stikal, najbolj uporabne funkcije se zelo hitro prikličejo, hiter je preklop med pogledom že poslikanih slik in nazaj v funkcijo slikanja, velik in pregleden lcd zaslon, ki jasno prikaže trenutne nastavitve. Kit objektiv je res videti malce majavo in nežno ... kaj več pa ne bi vedel napisat, ker sem v optiki še čisto zelen. Moja ocena je odlično, ki pa je ne jemljite preveč resno, saj sem bolj začetnik na tem področju. Kot kažejo prvi vtisi bom z aparatom zelo zadovoljen, velik minus pa je cena dodatnih baterij, saj me je cena original canon baterije vrgla na zadnjo plat :(

 • Neznanec
  21.02.2007
  Povprečna ocena:

  meni se zdi da je fotoaparat dober (za zahtevne amaterje in skromne profesinalce)

 • ESPRIT
  28.01.2007
  Povprečna ocena:

  kupil sem ga pred kratkim. je moj prvi digitalec. Sploh nisem imel potrebe po prehodu iz compaktnega, ker sem se tisto kar rabim naučil v 2 urah. Kupil sem ga zaradi cene in ker da tisto kar je pomembno; ostrina in minimum šuma. pa še nekaj. mene sploh ne moti ta vaš grip pa nimam majhnih prstov. raje vidim manši fotič kot pa eno makino za vratom in zgleda kot da si en zapornik z utežjo za vratom. LP

 • aleks_oni
  24.01.2007
  Povprečna ocena:

  Sem sveži uporabnik 400D-ja. Presenetil me je nat enostavnostjo menija in uporabe. Prej sem uporbljal SONY-ja. Ni primerjave...
  Dober aparat, predvsem odličen za amaterske on pol profesionalne fotografe. Seveda pa je vse odvisno od objektiva, domišljije, mirne roke in sreče pri fotografiranju.

 • brane4
  04.01.2007
  Povprečna ocena:

  Nekateri se zgražajo nad oprijemom, če hočejo nekaj dobro držat naj primejo v roke lopato. Sam sem si omislil grip in zadeva postane optimalna.

 • AbakDSLR
  30.12.2006
  Povprečna ocena:

  Majhen zaslonček (ki ga ima 350D) izredno manjka. Zelo moti svetloba (ker je razsvetljen ves veliki LCD) ko se pripravljamo na fotografiranje. Vsled zgoraj navedenih pomankljivosti mislim, da ni nič "boljši" od 350 D.

 • Zlodej
  27.12.2006
  Povprečna ocena:

  Kakovost fotografij ne bom grajal, ker je solidna. Zgradba ohišja je druga pesem. Kaj je ergonomija, bi težko ugotavljali iz tega modela. Je silno nedomišljen in oskubljen kolikor je bilo mogoče. Se vidi, da je bilo osnovno vodilo znižati ceno na račun lege v roki in preglednosti. Brez gripa je praktično neuporaben razen za uporabnike z manjšimi rokami. Dodaten zaslon s podatki morda ne pogrešate ampak poskusite s tem modelom fotografirati ponoči iz stativa. Silno neudoben je za tako početje. Cen je morda mikavna ampak za to ceno dobite silno nerodno ohišje, privlačeno število točk, kar pa ne zagotavlja kakovosti, odstranjevanje prahu, ki v večini primerov ne zaleže oziroma je smislenost tega vprašljiva...torj zelo začeten DSLR. Iz tega vidika tudi cena ni ravno nizka.

 • Neznanec
  21.12.2006
  Povprečna ocena:

  Uredu narejen foto aparat za tako ceno

 • Neznanec
  21.12.2006
  Povprečna ocena:

  Najboljše je ko pritisneš na sprožilec in ko narei ŠKLJOC. Potem veš da je to to.

 • Neznanec
  19.12.2006
  Povprečna ocena:

  Sem premišljeval o nakupu, ker ga testi kar hvalijo. A ko sem ga imel v rokah, me je vse minilo. Še vedno neka jeftina plastika, ki ne nudi dobrega oprijema. Zelo me je razočaral tudi test odstranjevanja nesnage s senzorja. Pet zaporednih čiščenj ni uspelo pospraviti več kot 70% prahu. Po mojem je manj kot 95% premalo. Canon kar naprej reklamira izboljšanje avtofokusa, a tudi ta zanesljivo fokusira le s Canonovimi objektivi višjega cenovnega razreda. Skratka, zelo mešani občutki.

 • Neznanec
  21.11.2006
  Povprečna ocena:

  sem začetnik v dslr razredu sicer imam že digitaca ter dva navadna slr aparata,toda canon eos 400d je bomba proti njim ga priporočam vsem ljubiteljem fotografije

 • Neac
  18.11.2006
  Povprečna ocena:

  Danes dobil fotoaparat ... in 1. mnenje je naravnost odlično ...

  morda le ohišje malo šepa, ampak ni panike ...
  lp,
  neac

 • kypck
  11.11.2006
  Povprečna ocena:

  Moje izkušnje z fotoaparatom so zelo dobre, res je da je nekoliko premajhen in da nujno potrebuješ bp, da ga lohk sploh normalno držiš v roki. Splača se invenstirat v dobre objektive, jst uporabljam takega s fiksno svetlobno jakostjo 2.8, tko da res ni kritike, mogoče če imaš kit objektiv (nemorem presoditi ker ga nimam). Za svojo ceno je pa super fotoaparat, ga priporočam.

 • Neznanec
  10.11.2006
  Povprečna ocena:

  Super aparat zelo uporaben, jest ga uporabljam že odkar je pršu na tržišče in sm zelo zadovoljen. že mogoče, da je v tujini nekoliko cenejši, vendar se ga splača kupiti pri nas.
  Tudi osnovni objektiv je zadovoljiv, za makro posnetke je kar dober vendar priporočam pravi makro objektiv ki je naprodaj seveda posebej.

 • Neznanec
  28.10.2006
  Povprečna ocena:

  Ohišje veliko boljše kot pri EOS 350D. Kvaliteta fotografije je ODLIČNA! Tudi s KIT objektivi ...

  Je uporaben DSLR ... se obnese v popotniški fotografiji ... pa za hobi fotografe ... če se potrudiš pa nastane tudi kaj profesionalnega ...

  SKUPNA MOJA OCENA: 5

 • VIFRA
  21.10.2006
  Povprečna ocena:

  V PRIMERJAVI Z 350 VREDEN DENARJA - RES

 • Neznanec
  19.10.2006
  Povprečna ocena:

  Prvi vtis je odličen. Sicer ga imam komaj teden, a lahko rečem da je dostojen naslednik 350-ke. Rahlo izboljšan grip, drugačna plastika,ki ne brusi nohtov, večji preglednejši lcd, in hitro dostopni meniji. Tudi na iso 1600 je šuma zelo malo. Od dražjega brata je podedoval 9 točkovno merjenje fokusa. Skratka dosti majhnih izboljšav ki naredijo veliko razliko.
  Vsekakor aparat vreden svojega denarja, še posebej če ga kupiš v tujini kjer je cena tudi do 100€ nižja kot pri nas.
  Pa še nasvet ...kit objektive raje pustite v trgovini in si omislite kako Sigmo.
  lp