9.0

Canon PowerShot S3 IS

Canon PowerShot S3 IS
 • Zgradba
 • Kvaliteta
 • Uporabnost
 • Razmerje
SPLOŠNO
Tip kamere Kompaktna kamera
SLIKA
Efektivna ločljivost 6 milijona
Velikost tipala 1/2.5
Maksimalna ločljivost 2816 x 2112
Ostale ločljivosti 2272 x 1704, 1600 x 1200, 640 x 480
Razmerje tipala 4:3
Št. točk na tipalu 6.2 milijona
Vrsta tipala CCD
Barvni filter RGB
Izdelovalec tipala Neznan
ISO Avto, 80 ,100, 200, 400, 800
OPTIKA
Široki kot 36 mm
Tele kot 432 mm
Optični zoom Da
Optični zoom - povečava 12x
Digitalni zoom Da 4x
Avtomatsko ostrenje Da
Ročno ostrenje Da
Vrsta avtomatskega ostrenja TTL
Fokus razdalja 50 cm
Makro fokus razdalja 10 cm
Super makro Da
White balance (belina) 6 pozicij
Zaslonka F2.7 - F3.5
Najdaljši osvetlitveni čas 15 sekund
Najkrajši osvetlitveni čas 1/3200
BLISKAVICA
Vgrajena bliskavica Da
Moč bliskavice Do 5.2 metrov
Možnost dodatne bliskavice Ne
Tipi bliskavice Avto, fill-in, red-eye reduction in slow sync
EKSPOZICIJA
Korektura svetlobe Od -2EV do +2EV po korakih 1/3
Merjenje svetlobe Evaluative, centralno in točkovno
Prioriteta zaslonke Da
Prioriteta časa Da
Zaporedni posnetki 2.3 slike na sekundo
VIDEO
Snemanje filma Da
Ločljivost filma 640 x 480/320 x 240
Slike na sekundo (film) 30/15
SPROŽILEC
Daljinski sprožilec Ne
Samodejni sprožilec Na 2 in 10 sekund
SHRANJEVANJE
Spominska enota SD/MMC
Kompatibilnost z Microdrivom Ne
Priložena pomnilniška kartica 16 Mb SD
Nestisnjen format Ne
Stisnjen format JPEG
Vrsta stisnjenja Super-Fine, fine in normal
UPORABLJANJE
Iskalo EVF
LCD 2.0
LCD število točk 115.000
KONEKTORJI
Video izhod Da
USB Da
PictBridge Da
Firewire Ne
NAPAJANJE
Baterija 4 AA baterije
Teža z baterijo 510 g
OSTALO
Dimenzije 113 x 78 x 76 mm
Cena Neznana
Ostalo Stabilizator leč
Trenutno se ta fotoaparat ne prodaja med malimi oglasi.
 • Bortan
  30.09.2008
  Povprečna ocena:

  Odličen aparat za majhen denar! Lahek za nosit, enostaven za uporabo, rezultati pa so odlični. Mislim, da je to najboljši fotoaparat - kamera, ki nudi celo stereo zvok! Za dedka ali babico najbolj priporočljiv....dela filme kot mnogo dražja kamera. Seveda pa ima kompaktni senzor - z vsemi posledicami. Kdor enkrat obvlada SLR, ga bo bolj malo uporabljal....

 • Neznanec
  18.11.2007
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat imam od februarja, pa sem že posnela okoli 14000 fotografij. Seveda so nekatere fotografije slabše od drugih, ampak to zaradi pogojev, drugače pa- fotografije so čudovite, od barve, pa vse do splošne kvalitete. Sicer imam malo slabšo izkušnjo z ISO-m, ker se ponesreči lahko prestavi, ampak drugače me ta gumb ne moti, saj je prestavljanje veliko bolj enostavno.
  Mogoče še kakšna fotografija:
  http://i3.photobucket.com/albums/y74/dselcan/Fotke%202/IMG_1813.jpg

  lp

 • Neznanec
  18.11.2007
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat imam od februarja, pa sem že posnela okoli 14000 fotografij. Seveda so nekatere fotografije slabše od drugih, ampak to zaradi pogojev, drugače pa- fotografije so čudovite, od barve, pa vse do splošne kvalitete. Sicer imam malo slabšo izkušnjo z ISO-m, ker se ponesreči lahko prestavi, ampak drugače me ta gumb ne moti, saj je prestavljanje veliko bolj enostavno.
  Mogoče še kakšna fotografija:
  http://i3.photobucket.com/albums/y74/dselcan/Fotke%202/IMG_1813.jpg

  lp

 • Neznanec
  05.07.2007
  Povprečna ocena:

  Nad fotoaparatom sem zelo navdušena. Posebej dobra je macro in supermacro funkcija. Tudi cena je žepu prijazna (v primerjavi s kakovostjo fotoaparata je zelo poceni). Slika je lepa. Je hiter. Edino malo je težek, vendar imam raje 4aa baterije, ki jih lahko kupiš kjerkoli, kot polnilec (sonyji). In vedno odkrijem na njem kaj novega ;) - (veliko funkcij).

 • alessy
  25.05.2007
  Povprečna ocena:

  Sem ga imel skoraj eno leto in lahko rečem samo dobre stvari...

  Fantastičen makro, dober zoom in stabilizator slike, zelo hiter fotoaparat , odličen vrtljivi zaslon... Vglavnem res dober fotoaparat... Z veliko možnostjo ročnega nastavljanja nastavitev... Za svojo ceno res odličen fotoaparat...

 • Neznanec
  21.05.2007
  Povprečna ocena:

  Sam sem polpro fotograf in imam za sabo že skoraj 30.000 posnetkov z različnimi fotoaparati. Pred dnevi sem se odločil za zamenjavo in preklop na S3, ker dobiš maksimalne sposobnosti in v rokah imaš fotoaparat, ki je tik pod SLR razredom. V dveh dneh sem že na 1000 posnetkih in moram reči, da me je navdušil. Njegova odlika je hitrost, ki je leta pred konkurenco. Gumbi so na pravem mestu. Ni boljšega kot svoj gumb za spremembo ISO vrednosti. Uporabno, saj pridobiš ogromno časa. Vse vrednosti so odlične, še posebej HIGH ISO AUTO, ki omogoča slikanje v slabih pogojih, šum pa je manjši kot pri ISO 800. Pohvalno. Ta aparat omogoča, da dobiš fotografsko širino. Od 0cm macra (super, če imaš kilometrino pri macro posnetkih) do velike povečave (12x zoom). Pa še svetlobna vrednost 2.7 je boljša kot pri ostalih. Kdor ne želi imeti SLRa dobi s S3 ogromno funkcij SLRa, sam namreč sploh ne vem kaj bi pogrešal, če vem, da imam poleg vsega še super video posnetke z VGA kvaliteto (in to res odlično) pa še stereo zvok. Resnična konkurenca kameram, ker se zooma sploh ne sliši.
  Res pa je, da je povsem neuporaben za tiste, ki želijo samo slikanje na AUTO nastavitvah. AUTO tukaj odpade. Za prvi fotoaparat odsvetujem. Ko pa imaš za seboj že kilometrino pa ni boljše izbire.

 • Neznanec
  04.05.2007
  Povprečna ocena:


  Fotoaparat je najboljši v tej kategoriji in cenovnem razredu. Je idealna izbira za nezahtevne uporabnike.

  Ohišje je uredu, če se ti nikamor ne mudi. Namreč, če ne uporabljaš LCD zaslona so gumbi za nastavljanje preko menija težko dosegljivi. Pogled skozi odprtino pa mora biti pod pravilnim kotom, da se vidi ostra slika. To pri pogosti uporabi zelo moti. Na primer, če slikaš v večji svetlobi in se ne zanašaš na LCD zaslon (ki je v tem primerih neuporaben).

  Kvaliteta slike je glede na ceno odlična. Težavo ima s stabilizatorjem pri pomanjkanju svetlobe ali pri večjem zoom-u. V obeh primerih se izgubi na ostrini ne glede na nastavitve. Tudi pri povečani svetlobi je zelo težko narediti dobro sliko (mogoče sem preveč kritičen). Optimalno sliko ponuja na cca. 2 - 15 metrih (zoom ravno nekje na sredini) in (F3.5 ali F4.0) v idelanih pogojih. To pomeni, da je svetlobe ravno prav in da je motiv relativno blizu (kar se ne zgodi prav pogosto).

  Najbolj me moti fleš. Dela na 3 stopnjah. Na 30 cm, 80 cm ali 2 m. Ročno nastavljanje ne pride v poštev, ker se porabi preveč časa. Avtomatsko pa naredi turistično sliko slabšo od cenejših fotoaparatom.

  Z veliko truda in volje pa se da narediti zelo lepe slike.

 • Neznanec
  08.04.2007
  Povprečna ocena:

  Za ta dnar odličen fotič! Odličen makro, zoom ter izjemen continoues slikanje!!! Tudi premični LCD ekran mi je vsekakor bolj všeč kot mogoče večji pri konkurenci! Tudi trajanje 4 AA baterije je neverjetno!
  Uglavnem super izbira!

 • Neznanec
  16.03.2007
  Povprečna ocena:

  Zelo dober aparat za to ceno.

 • Neznanec
  15.03.2007
  Povprečna ocena:

  S3-ja sem si kupila pred tremi dnevi in sem že kot popolni laik na digitalnem področju( prej sem imela navaden kompaktni foto na film še brez zooma!!!) osvojila 3/4 vseh funkcij in naredila nekaj tako lepih fotografij,da si ne morem mislit, da so moje!!! Res, enostaven za uporabo, navodila so zelo dobro napisana,tak da ni težko osvojit tudi funkcij,ki so že skoraj na profesionalnem nivoju. Več pa čez nekaj časa, ko bom dovolj sprakticirana, da bom podala še kakšno kritiko.

 • Neznanec
  12.03.2007
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat je odličen nakup za tiste komur je namenjen družinski zahtevnejši fotografi js ga imam kak mesec in mi odlično služi!!!!

 • Just_me
  11.02.2007
  Povprečna ocena:

  odličen fotoaparat!!!
  mam ga cca. 2 meseca in sicer sem zelo zadovoljen saj deluje hitro in izredno kakovostno batarije držijo do cca. 500 posnetkov.
  priporočam vsakemu ki bo slikal na ne popolni avtomatiki.

 • Neznanec
  21.01.2007
  Povprečna ocena:

  Ni slab. prednost so AA baterije, ki te na potovanju naredijo bolj neodvisnega.
  V mraku in ponoči se ne izkaže najbolje in v slabših svetlobnih pogojih zelo šepa tudi stabilizator slike.
  Ostrenje makro posnetkov je poglavje zase in med najšibkejšimi členi tega sicer dobrega aparata.
  Je pa dobro vedeti, za kaj ga kupuješ in kaj od njega pričakuješ, kaj boš največ slikal itd.
  Ko odpove EOS D1 MarkII tale mala zverinica lahko reši vse zadrege - ob dobrih svetlobnih pogojih.

 • Neznanec
  19.01.2007
  Povprečna ocena:

  Stabilizator slike je zelo učinkovit, aparat je hiter, ostrenje dobro, slike so povprečne, veliko nastavitev za tistega, ki se mu jih ljubi in jih zna uporabljati, izrazit je šum pri višjem ISO kot 200 in slabši svetlobi, omogoča uporabo polarizacijskega filtra, gibljjiv LCD zaslon je praktičen.
  Aparat pa ima nekaj pomanjkljivosti:
  1. LCD zaslon s slabo ločljivostjo,
  2. ločen vklop videa od fotografiranja, pa še zadaj je, dosegljiv s palcem, tako da se pri izklopu poslabša oprijem aparata
  3. najbolj neprijetno je, da ima gumb za nastavljanje ISO občutljivosti na zadnji strani, kjer se ga pogosto nehote pritisne in po nepotrebnem spreminja ISO nastavitev, kar lahko povzroči slabšo kvaliteto slike. ISO pač ne spreminjamo pogosto in bi lahko bil v osnovnem meniju.

 • Neznanec
  22.12.2006
  Povprečna ocena:

  Ustvarjalen duh vedno išče nove možnosti ustvarjanja. S3-IS je storjen za to. Aparat sem kupil pred nesec in pol in sem že naredil cca.1500 fotografij. Od teh cca. 95% je odlično uspelih pri temah kot so: let ptic,gozd,rože,jezera,nočni posnetki, v enterieru,živalski vrt,Luna ...

 • Neznanec
  09.11.2006
  Povprečna ocena:

  Za tega k mu film zaostaja, probej s kartice prekopirat ne samo avi-je ampak zraven še htm-je.

 • Neznanec
  05.11.2006
  Povprečna ocena:

  Nekateri imetniki S3 komentirajo celo deloma negativno, toda ne gre pozabiti, da živimo v času, ko imamo vsega preveč zato kritiki verjetno niso slikali na starega Zenita, ki je bil sicer dober aparat, vendar nič avtomatski, kar pomeni vse prej kot lahko delo za uporabnika.

  Letos sem kupil za prijatelja S3, sam pa imam od lani S2. Razlike pravzaprav ni, cena pa je ostala ista, okoli 500€.

  S3 in S2 imata veliko preveč funkcij za navadnega uporabnika in tako lahko nastane zmeda. Brez študiranja navodil, ki so med drugim v slovenščini resda ne gre, zato za tiste najbolj lene priporočam slikanje v opciji "auto".

  Spodaj dodajam nekaj slik narejenih z S2, torej bi bile z S3 še nekoliko lepše.


  Andres

  www.katedrala.si

  http://img1.putfile.com/main/11/30814564620.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30814564521.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815022111.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815022181.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815022071.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815022046.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815022088.jpg

  http://img1.putfile.com/main/11/30815021980.jpg

  http://img1.putfile.com/main/9/26410263035.jpg

 • Neznanec
  04.11.2006
  Povprečna ocena:

  Dober aparat.Imam pa od vsega začetka problem z videom.Problem je v tem,da video,ko ga predvajam na računalniku zastaja(poizkusil sem z vsemi možnimi predvajalniki)Poskusil sem vse nastavitve,vendar se ponavlja ista stvar.Ali mogoče kdo ve kaj bi to bilo?

 • Neznanec
  30.10.2006
  Povprečna ocena:

  mašina (če maš minimalno 2gb kartico) uuuuuuuuuu slika so za razjokat

 • biljnc
  25.10.2006
  Povprečna ocena:

  Glede po testih sm mislu da naredi nevem kako sliko, ampak sem zelo razočaran. Šum velik, ostrina glede na lečo boga pa še aberacija al kak se že reče tem rdečim efektom pri lomljenju kota svetlobe, obupna!
  Boljše slike naredijo, še manjši aparati. Lahko da se morm še navadit na vse svoje adute, zaenkrat razočaran.

 • Neznanec
  02.10.2006
  Povprečna ocena:

  V navodilih zgoraj piše, da nima možnosti dodatnega fleša. Orginal se prodaja nosilec in fleš.Več o kvaliteti čez čas, ko se mal naučim.

 • Neznanec
  20.09.2006
  Povprečna ocena:

  Kupil sem ga pred 3 dnevi....fotoaparat je to, kar sem od njega pričakoval, pravzaprav še boljši...kvaliteto fotk pa boste lahko ocenli sami...

 • Neznanec
  02.09.2006
  Povprečna ocena:

  Super fotoaparat! :)

 • Neznanec
  21.08.2006
  Povprečna ocena:

  - odličen potovalni aparat

 • Neznanec
  27.07.2006
  Povprečna ocena:

  Zelo zadovoljen z delovanjem. Super izbira.

 • Neznanec
  15.07.2006
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat je primeren tako za začetnika kot tudi za zahtevnejšega uporabnika. Sam se uvrščam med amaterje in sem z veliko paleto funkcij več kot zadovoljen. Roko na srce, mogoče jih je celo preveč, ampak prav zato pa lahko vsak najde sebi primerno. Vreden svojega denarja!

 • Neznanec
  14.07.2006
  Povprečna ocena:

  Zelo dober fotoaparat , sem zelo zadovoljen

 • Neznanec
  13.07.2006
  Povprečna ocena:

  zavedati se moramo da imamo v roki kompaktni - trotel fotoaparat in ne SLR pa bo vse vredu..

 • Neznanec
  06.07.2006
  Povprečna ocena:

  enkraten

 • Neznanec
  08.06.2006
  Povprečna ocena:

  RES DIVJI

 • Neznanec
  29.05.2006
  Povprečna ocena:

  Fotoaparat imam že nekaj dni.Z njim sem zadovoljen,prvi vtis je dober.Sam sem novinec v digitalnem svetu in moti me gooora vseh možnih,potrebnih in nepotrebnih nastavitev.Prej sem imel EOS 300(analogni).S3 me razveseljuje z hitrostjo,lepimi slikami,zelo dobro leži v roki,makro posnetki....Bolj podrobno oceno bom podal po nekaj mesecih,ko bo vtis popoln.

 • Neznanec
  24.05.2006
  Povprečna ocena:

  fotoaparat je precej uporaben za ne tako zahtevene uporabnike, ki želijo kakšno stvar konkretno približat al pa jo izostrit na minimalni razdaliji. kvaliteta slike je dobra (odvisno od fotografa seveda), iso je uporaben tam do 200 pri 400 je že opazen, 800 pa rajši ne:), filmi (za tiste, ki to pač rabijo) so za fotoaparat precej dobri,... edino kar me moti, da ma na čase probleme pri avtomatskem ostrenju. drugače pa je za ta denar vredu stvar. seveda pa se, če imaš s2, ne splača menjat.