0   

alex @pishcotec 22. Apr 2008, 14:28

zivjo,
kaj mi predlagate:
- sem novinec v dslr
- raje kupim rabljen fotoaparat, ki ima malo MP, pa vec zdrzi
- rad bi videl fotoaparat, za katerega se splaca kupit objektive - npr. da kupim cez nekaj casa objektiv za ta aparat, ki potem crkne, in mi ostane dober objektiv
- za zacetno invseticijo imam <=800€

- sem kaj pozabil? kaj bi slikal? vse - jaz ljudi, moja punca pokrajino,.. to je verjetno izbira objektiva, za katero pa nimam denarja, oz. gotovo ne sedaj...

hvala smile.

ps: res ne rabim novega fotoaparata smile
 0   

Marko @alessy 22. Apr 2008, 15:43

Za začetno investicijo imaš dovolj za nakup novega.

Najbolj ti bo zdržal nov fotoaparat, pa še garancija je poleg. Kaj pa vem. Premisli. Pri rabljenem nikol ne veš kaj dobiš. Je pa tak, če že rabljen, potem najdi nekoga ki se spozna na te stvari in naj gre zraven.

Za 800 eur dobiš novega nikona D60, z objektivoma 18-55 mm VR + 55-200mm Vr.
Je pa vpršanje kaj bo čez čas , kaj se bo zgodilo z objektivi. To ti pa ne vem povedat.

Za 800 eur dobiš tudi novega canona eos 450 z objektivom 18-55mm IS.

Mislim da je to več kot dovolj zate. Lahko pogledaš tudi za pentaxom 200d, mogoče starejšim pentax k10d ali pa če hočeš nekaj res poceni, lahko pa dobiš za male denarje Nikona D40, ali pa Olimpusa 510 .

Za res male pare dobiš rabljenega Nikona D70 ki ga prodajajo tudi z dobrimi objektvi.

Ha ha... Izbire imaš toliko da se ven ne vidiš. Najbolje je da si vzameš en dan in si vse na internetu prebereš razna mnenja, razne primerjave, si narediš ožji izbor največ 3, 4 kamer, najbolje 2 kameri v nekem cenovnem rangu, drugi dan pa si vzameš kakšno uro časa in greš v kakšno trgovino, in si vse aparate lepo pogledaš v živo in jih primeš v roke in takoj boš vedel kater je zate.

Jaz sem se dolgo obotavljal, ker se pri teh stvareh tudi ni dobro zaleteti, ampak veliko je dvomov ali to ali ono, ampak ko primeš kamere v roke, je izbira veliko lažja in to ti naj bo za končno odločitev.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati