0   

luka @luzdi 23. Jun 2008, 19:45

alessy je napisal/a:
In potem si se zbudil s prstom v riti...

Res so čudna ...


upset

Ja ja no, sej v dslr svetu obstajata samo Canon in Nikon, ostalo ne rabmo/te gledat ker je itak zanič. bo to vredu?

ovce.press
 0   

Andrej @fotokaj 23. Jun 2008, 21:08

Pentagor je napisal/a:
alessy je napisal/a:
Aha, tudi slabo ostrenje in počasno ostrenje so omenjeni v raznih previewih od pentaxa. Pač dejansko je tudi res da hoby fotograf tudi ne bo potreboval tako hitrega ostrenja. Je pa dejstvo ki je vredno omembe.


Nikonovega ostrenja ne poznam, ti bom pa povedal nekaj o pentaxovem: nikoli, ampak res nikoli še nisem zaradi tega imel težav. Ne vem od kod jemljete te buče. Nekdo napiše, da Nikon ostri za 1/2000 sekunde hitreje od Pentaxa in Pentax je že počasen, da se bog usmili.

Dajte probat zadevo v praksi najprej, pa potem komentirajte.


Bom malo OT, pa vseeno; sem imel pred kakim mesecem šanso probat K20D s 16-50/2.8 SDM objektivom. Takole, glede na občutek, sem primerjal hitrost ostrenja med tem kompletom in svojim D3 na katerem je bil 14-24/2.8 AF-S.

Jasno, če bi hotel iz tega dejansko potegnit nek zaključek, bi na D3 moral met nataknjenega 24-70/2.8 AF-S, da bi tako imel na obeh aparatih primerljiva namenska objektiva, pa vendarle; Pentax je ostril OBČUTNO HITREJE, razlika je bila pa taka, da o tem sploh ni dvoma!
To ni bil nikakršen test, pač mal primerjave, napol zajebancija. Zdaj... tu res govorim samo o hitrosti, nič o natančnosti in odzivnosti ostrenja, vse skup sem tud počel na soncu, se pravi za AF v idealnih pogojih.
Sem bil pa negativno presenečen nad zares slabo optično kvaliteto 16-50mm Pentaxa... aberacij ko dreka, neostrina v vsakem vogalu različna; o neki spodobni sliki bi lahko govoril šele pri f/8... ?

Se mi pa na splošno tale K20D kar dopade, tud K10D mi je precej padel v oko; kar fajn zadeva.
 0   

miha @justaboy 25. Jun 2008, 10:25

Veste kaj mene moti pri vseh vas fotografih. 1. kod 1. 90% od vas je pripravljen ubijat, da ima najbolši fotoaparat, pa ni važno ali je ne vem Canon, Nikon, Pentax,... Fotoaparat je tako dober kod je fotograf, ki ga drži vroki!!!. In misli, da mal zgrešujete temo . Usi pa pozabljate da imate canone nikone pentaxe, nato pa kupite sigmo, tamrona, in razne druge 3. razredne objektive d prihranite 100€. pha. Malo se zamislite.. Glede tega, da je samo Nikon in Canon pa se nebi strinjal, ker sta to najbol skomercjalizerana ponudnika opreme. Poglejte si malo zgodovino ostalih fotoaparatov recimo ne vem še poleg canona in nikona pentaxa (poudarek na LX) in recimo leico. Pa potem govorimo.
 0   

Andrej @fotokaj 25. Jun 2008, 10:33

Mam sestrično v najstniških letih. Na tvoj post, justaboy, bi ona odgovorila s "kr neki". Sam ona je tud mal "skomercjalizerana".

Čisto prav imaš - pha.
 0   

Borut @laborutory 25. Jun 2008, 11:25

Fotokaj en off topic vprasanje, naloga, prosnja zate... primerjaj malo ostrenje med 14-24 in 24-70, me zanima, ali sta si priblizno enaka, ker 24-70 je za mene skoraj cudez, pa kupujem se 14-24 in sem vesel vsakega mnenja.

hvala

Borut
 0   

Andrej @fotokaj 25. Jun 2008, 11:32

Ha, 24-70 sem bi "moral" dobit včeraj, pa ga ni bilo. Danes je praznik, tako da ne vem kdaj dobim; jutri, v petek...?
Najbolje da mi v začetku naslednjega tedna pošlješ en ZS in me malo spomniš na tole pa bova rešila.

Če prav razumem, 24-70 že maš, 14-24 pa še kupuješ? In te zanima...kaj? Kako blizu perfekciji pride tale 14-24? As close as it gets. Nimaš kaj spraševat, če ti je goriščnica zanimiva, kupi, kvaliteta je "u nulo". Je pa drag, tako da če bi rad prej sprobal... pošlji ZS.
Pa tud sicer; če še kaj rabiš, dajva debato nadaljevat prek ZS, da ne bova tu smetila.
 0   

Borut @laborutory 25. Jun 2008, 11:48

Jep, zmenjena smile

hvala

Borut


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati