0   

Karin Teloh @kteloh 18. Jun 2008, 13:05

Stvar je taka. Iskala sem neko zanimivo in všečno fotografijo,ki bi bila izobešena na domači steni in se zagledala v tole fotografijo avtorja m1: https://www.slo-foto.net/galerija_slika-38061.html

Seveda sem potem avtorja kontaktirala, da če bi se dalo fotografijo dobiti v polni velikosti in da bi jo imela rada izobešeno na steni, da mi je zelo všeč, da njemu bo pa verjetno tudi, da si nekdo želi njegove fotografije na svoji steni in da sem pripravljena dati nek majhen, simboličen prispevek in pa kakšna kavica. V glavnem, zelo prijazno sem napisala.

Od njega sem potem čez par ur dobila en tak zelo kratek mail, da, če bo fotografija visela na domači steni, da mi jo proda za 100€, če pa gre za javni prostor, pa za 150€. Me je kar na tla vrglo, kaj mi je napisal in kako me je hotel okrog prinesti, kakšne cene! Po daljšem premisleku z domačimi in zaradi dejstva da mi je fotografija zares všeč, sem mu poslala mail, da bom preslišala tole ceno in da če me misli tako okrog prinesti,da ga bom kar prijavila in mu še povedala, da mu ponudim 40€,kar je več kot preveč in da to že zaradi tega, ker mi je fotka res zelo všeč.

100% sem bila,da se bo s tem strinjal in mi povedal,kako naprej,namesto tega pa mi je poslal mail, v katerem mi je na tak posmehljiv način povedal, da če jaz mislim, da bo on ves srečen,ko bo njegova fotka nekje visela, da se motim in da si naj za tistih 40€ raje kupim vibrator. sad

V glavnem, samo toliko - o bontonu in nategu vašega člana. Cepec!
 0   

misfits @misfits 18. Jun 2008, 13:15

to je zate nateg? svašta stars
Pa ja lahko za svojo fotko postavi tako ceno kot želi.
 0   

Primož @Zebdi 18. Jun 2008, 13:19

Hja, tole o nategu je tako-tako. Avtor ima pravico postaviti svojo ceno; druga stvar je pa, če bo za takšno ceno fotografijo dejansko tudi prodal. Fotografije dosegajo tudi precej višje cene od tvoje ponujene, pač odvisno od tega, kaj kdo prodaja in kaj kdo kupuje. Ne moreš govoriti o nategu, če se avtorju zdi, da si ponudila prenizko ceno.

Se pa vsekakor strinjam glede bontona. Tista z vibratorjem ti pove ogromno o človeku...
 0   

nejc @eskiker 18. Jun 2008, 13:21

biggrin

ni to nateg...
 0   

chips @chips 18. Jun 2008, 13:21

kteloh, z vsem spostovanjem, mislim, da nimas nobene pravice blatiti nekoga, kateri ceni svoje delo in fotografije - v nasprotju s tabo, ki ocitno degradiras fotografski poklic. Ce mislis, da ti bodo fotografije bile dane popolnoma zastonj ali za drobiz, le zato, ker bi si avtor moral steti v ponos, da jih bos obesla v svoj domek, se krepko motis.

Kot drugo nimas niti nobene pravne podlage za kakrsno koli tozbo, s katero grozis, saj ti je zakonodaja ocitno spanska vas.

Z avtorjem se popolnoma strinjam, le z zadnjim delom o vibratorju ne, saj bi si lahko to prisparal. In le v vednost, dober vibrator lahko stane tudi 150 EUR in vec - toliko o nategovanju.

Kot zadnje pa se to: premisli najprej s kakimi obtozbami prihajas na dan, nato jih obelodani.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Pentagor @Pentagor 18. Jun 2008, 13:33

@kteloh:

Spoštovana kolegica, nekateri cenimo svoj čas in trud. Če nisi pripravljena odšteti ponujenega zneska, ga pač ne boš odštela in to zadržala zase.
Če misliš, da je 40EUR več kot preveč (in to zato, ker ti je slika všeč bigeek ) si se pač uštela. Človek je postavil svojo ceno. Iz same užaljenosti še ni treba blatiti nekoga po javnem forumu.
In ko pišeš, da si mu grozila s prijavo: kakšno prijavo? Komu bi ga pa prijavila? Kosovi protikorupcijski komisiji ali Uradu za varstvo potrošnikov? Rofl
Podlago za prijavo in tožbo ima zdaj on in to zaradi blatenja dobrega imena. Pazi, kaj počneš!
 0   

David Gerbec @davidg 18. Jun 2008, 13:33

O jej... O jej...

Sicer ne vem, kaj si pričakovala z objavo tega tukaj - verjetno si spet presenečena nad negativnimi odgovori? smile

M ti je lepo povedal. Take it or leave it. Tako preprosto je to.D.
 0   

ogabe @ogabe 18. Jun 2008, 13:42

Sicer osebno ne bi poslal tistega drugega odgovora, ampak bi naredil isto, kot si naredila ti... gladko bi te preslisal in pobrisal mail. Ampak dejansko mi je pa vsec njegov drugi odgovor thumbsup
PS: Ali lahko vprasam se kam bi ga prijavila? Drustvu proti mucenju zivali?
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

iztok @izo 18. Jun 2008, 13:53

chips je napisal/a:
In le v vednost, dober vibrator lahko stane tudi 150 EUR in vec - toliko o nategovanju.


chips, kako pa to veš oz, kaj imaš sploh to za vedet? tak kerlc pa to biggrin
 0   

alteredego @alteredego 18. Jun 2008, 14:48

Spostovana, kteloh!

Ker me je pretresla Vasa neprijetna izkusnja z uporabnikom m1, Vam v tolazbo poklanjam eno svojih fotografij. Fotografija je posneta z GSM aparatom zato je na steno ne boste mogli obesiti, lahko pa si jo brez kakrsnegakoli nadomestila vedno znova ogledate v tej temi.


S spostovanjem in iskrenim socutjem,
altered.ego


 0   

iztok @izo 18. Jun 2008, 15:18

ok, folk dejte malo bl trezno in odraslo razmišljat. dejstvo je, da noben od vas ne bo kr tako iz lufta začel prodajat fotke po 100-200€ komad, sploh te splošne bolj. pustimo zdej najeto fotagrafiranj v studio ali na terenu ipd, kjer gre za tehnično pripravo z rekviziti itd itd. nenazadnja prodajate fotke po raznih stock agencijah po par centov ipd.
vse je trženje in tisti, ki lahko računa fotka po višjih cenah, verjetno ne objavlaj tukaj, ampak se z fotografijo ukvarja profesionalno. drugo pa je, da je v večini primerov teh pričkanj (pa ni važno ali zaradi denarja, ali opremo ali kaj drugega) kriva mladost oz. neizkušenost itd. zato tudi takšni odgovori z vibratorjem ipd. s takim odnosom boste težko se šli kakšno resno prodajo, pa naj bodo fotke še ne vem kako dobro.
tolk o eni strani, glede druge pa : kteloh, treba je razumet, da prava fotografija ni samo kupit fotič v štacuni in škljocat vse živo, jepotrebno veliko odrekanj, prakse in časa, da spraviš svojo fotografijo vsaj na en pvprečen nivo, kaj več pa redki dosežejo. zato je včasih treba bit razumljiv, ko ti nekdo bolj oštro zavrne ob takšni ponudbi, ki si jo postavila. definitvno pa ni primeren odgovor, ki vsebuje neke žaljivke z vibratorji ipd. če bi avtor bil malce bolj prizemljen, bi bil dovolj odgovor v stilu, vaša ponudba ni zame zanimiva in to je to. lahko naveda tudi ceno, ima vso pravico na to (čeprav se lahko hitro vprašamo, kaj pa zakon pravi glede prodaje ipd) in to je več ali manj vse. vzemi alipusti, kot je bilo rečeno. terba pa je imet nek kulturen odnos in dialog, sej nismo v vrtcu. na žalost pa moram rečt, da tudi v pro vodah prihaja da takšnih nepotrebnih razprtij in ponavadi je spet mladost (da ne rečem zelenost) na delu, kjer vsak mislim da je kr naenkrat bog, če mu useplo par naročil dobit in da bo kr naenkrat sam določal standarde v fotografiji.
jok, brate, če povem po naše, bo treba še kaj čez dat..
 0   

g @grega66 18. Jun 2008, 16:22

za 40€ še do Pariza ne prideš devilish
 0   

Jure Dobelšek @JD23 18. Jun 2008, 16:27

Canon je zakon!!!

devilish
 0   

Marko Jar @marko1 18. Jun 2008, 16:41

m1 sem jaz.

Bi pa mogoče v svoj bran glede tega vibratorja povedal le par besed. Namreč, to se mi je na koncu zdel še edini način, da se jo rešim, pa čeprav zgrda. Gospodična ni povedala, da me je potem, ko sem ji povedal ceno, oklicala za barabo in da sem cepec, če mislim, da jo bom takole prinesel okoli in podobne zmerljivke. Taka maila sta bila dva, ki sem ju preprosto zbrisal, ob tretjem pa mi je preprosto zavrelo, ko mi je rekla, da če mislim, da boga za jajca držim da imam take cene in ne odgovarjam na njene maile. Evo, pa sem ji poslal mail in jo po svoje odj*** in mi je končno dala mir. Slabo opravičilo za moj izpad, ampak ni mi žal...

izo: se mi zdi malo nefer, da takole govoriš oziroma delaš zaključke,brez da bi sploh poznal celotno zgodbo oziroma še mojo plat...

Sploh pa, če bi sam imel kakšne ambicije zaslužiti kaj s fotografijo, potem bi se stvari vsekakor lotil drugače, ker jih pa nimam, pa v svojih fotografijah ne vidim vir zaslužka, ampak neko, meni pomembno, osebno stvar, katero vsaj jaz cenim. Gliham pa ne, mi je pa malo mar, kaj si potem nekdo misli o ceni - če ti ni všeč cena, pa pojdi h komu drugemu. Simple as that. Jaz verjamem, da je ogromno fotografij, veliko boljših od moje, ki jih boš dobil dosti ceneje.

PS: Niti ne bi zgubljal preveč besed in padal v nevem kake debate, ker se mi zdi izguba časa. Moj prvi in zadnji post v tej temi - edino če se bo še kaj oglašala in že spet povedala samo na način, da me očrni, svoje cvetke pa spustila. Bom verjetno kar vse maile prilepil, potem pa pišite eseje, hehe.

lp
 0   

iztok @izo 18. Jun 2008, 17:12

no, sem rekel, da sta zmeraj obe strani in če ni prave komunikacije, hitro ratajo problemi in pričkanje, potem se še vse skupaj prenese na forume itd itd, torej brez veze. itak je tako, da se take stvari ne forumih nikdar ne rešijo, samo vsak doda svoje, ponavadi nič kaj umirjene misli.
v glavnem, malo več strpnosti želim vsem v nadaljne, da ne bo treba takih zadev po forumih poslušat..
 0   

miha @justaboy 18. Jun 2008, 17:15

Se strinjam z m1, ker je dejal pač 100€ je cena in če se z tem ne strinjaš, pojdi dalje. Ne vem kaj maš pol še neki za težit pa ga zmerjat, pol se pa čudiš ko te odjebe??? Aja pa res ni slaba fotka thumbsup Pohvale m1.

L.P.
 0   

Jure Dobelšek @JD23 18. Jun 2008, 18:12

marko1, lepo si povedal. Te popolnoma podpiram.
 0   

abo01 @abo01 18. Jun 2008, 18:46

Hehe, se strinjam s tabo, Marko, si pač postavil ceno in to je to. Mene sta tudi enkrat dve prosili za eno fotko, sem povedal nižjo ceno, pa tudi ni bilo nobenega odgovora nazaj. Če hočejo zastonj ...
 0   

ogabe @ogabe 18. Jun 2008, 19:28

Cena je taksna kot se pac nekdo odloci zanjo. Ce ti ni vsec, ti pac ni vsec in mene osebno niti najmanj ne briga koliko bi bil kdo pripravljen placati. Konec koncev... prides v Mercator jih postavis v vrsto oklices za cepce in lopove, ter jim poves, da jim das 3eur za gajbo pira in naj bodo srecni, da si se sploh odlocila vzeti to gajbo pri njih? Zares si lahko celo stejejo v cast, da bo ta gajba koncala pri tebi.
Je pa po drugi strani tudi res... poskusiti ni greh, mogoce pa celo uspe.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Andrej @fotokaj 18. Jun 2008, 20:56

Ja itak, pa gajba je uporabna tudi naprej; nanjo denimo lahko sedeš pred uporabo vibratorja. Čeprav je tako, da v gajbi so ponavadi flaše (jaz mam rad polne), te so pa občutno cenejše od vibratorjev - uporaba je pa podobna. Vibrirajo sicer ne, te pa po dovoljšnji uporabi ornk ruknejo!.

Jaz sem kakršen pač sem; če bi ta mejl šibal med to bejbo in mano, bi se vse skupaj končalo precej bolj nesramno in zmerljivo od enega bednega vibratorja. Marko, to vidiš, tako se to dela! Te popolnoma podpiram, tud pri vibratorju. Moj nekdanji šef mi je večkrat "razložil", kaj babam manjka, da ratajo sitne: "...tič pa biglnov olje!"

RoflPojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati