0   

Marjan Krebelj @Nikio 30. Jun 2008, 18:20

Pred časom sem postal dokaj reden uporabnik storitev cewe fotoknjig. Knjiga, ki jo imajo na pultu pri Klemencu se mi je zdela fajn, pa sem poskusil.
Ko sem naročil prvo, se mi je zdela še kar ok...
Ko sem dobil drugo, sem postal skeptičen...
Danes sem prejel svojo tretjo (v več izvodih) in skoraj znorel. Na žalost sem moral brezizhodno oddat naprej, ampak sicer bi reklamiral. Zaradi abnormalne jpg kompresije, ki se zgodi ob "optimiranju" za pošiljanje prek neta, so grafike packaste, iz drugih razlogov pa pogosto preveč kontrastne in neostre. Nekaterim slikam je vidno spremenjena barvna temperatura.

Zanima me, ali ima še kdo od vas negativne izkušnje in če, kake. Je kdo naročal knjige drugje? Kako je tam?
[url=http://my.opera.com/Nikio/blog/][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Blog[/color:2222f2fe55][/url][/size:2222f2fe55] - [url=http://photo.net/photos/marjan][size=11:2222f2fe55][color=darkred:2222f2fe55]Portfolio[/color:2222f2fe55][/url][/size
 0   

Roman @ziga143 14. Maj 2009, 07:34

Moje izkušnje so zelo dobre. Moj prijatelj pa je imel tudi nekaj smole. Pri ponaročilu 7 kosov so bile v treh fotoknjigah na dveh straneh lise. Reklamacijo je uredil pri firmi HSH d.o.o. Nove 3 izvode je dobil pravilno izdelane v 7 dneh.
Poduk: če z neko storitvijo nisi zadovoljen, pa si upravičen s svojo zahtevo, reklamiraj.
Žiga
 0   

Jernej Lasič @Sviri 14. Maj 2009, 10:06

jaz sem naročil pa tudi nisem bil ravno zadovoljen.
ena fotka je bila barvno popolnoma mimo, na strani ki ima fotko čez celo stran je na fotki velika temna lisa. opazil pa sem tudi, da moraš biti previden pri listanju, saj se barva hitro "odlušči" oz se pozna če pomotoma z nohtom potegneš prek. to se mi j ezgodilo na črnem ozadju, ki sem ga izbral za celotno knjigo.

sam sem tudi poslal preko interneta vendar nisem opazil da bi se kakovost izgubila zaradi kompresije.

toliko o mojih izkušnjah.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

chips @chips 14. Maj 2009, 14:27

Tudi sam nisem opazil znakov kompresije, razen izjemoma tam, kjer je že sam software opozoril na premajhno resolucijo.
Kvaliteta je pa seveda relativna, ni pa za primerjat tiska s kemijskim postopkom izdelave fotografij. Tisk je še zmeraj tisk, vendar je s prihodom novih tehnologij iz dneva v dan boljši - tudi foto knjige.

Sam sem tudi že reklamiral foto knjigo zaradi presaturiranih barv, vendar so mi jo v celoti ponovno izdelali brez kompliciranja - tu se pa pokaže dober support podjetja, v mojem primeru Digifot, za katere lahko zaenkrat povem le dobre besede.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Andrej @fotokaj 15. Maj 2009, 08:35

Jap, Digifot bo brez problema sprintal tud 3 fotoknjige če bo treba - le da bojo prej 2 zavozili ...
Enkrat samkrat sem dal delat fotoknjigo; prvič so bli listi po robu nacufani (skrhan nož pri porezavi?), drugič so se v črninah videle poteze printanja (črte oz proge), tretja, in zame tud zadnja, je bila v redu.
Za moje pojme dober support ni to, da zastonj popravljajo svoje napake; ker te (in tvojo stranko) s tem še vedno pustijo čakat. So pa ustrežljivi in vedno na voljo, to pa!
E, na koncu je bila moja stranka zadovoljna, sem pa dvakrat izpadel bebec, ker sem to stranko klical da knjigo mam, pol pa nazaj, da jo bom reklamiral.

Pa še nekaj; kako naj jaz stranki zagotovim, denimo nekemu poročnemu paru, da jima listi ne bodo padal ven po, recimo, dveh, petih letih? E, ne morem!
Zato zame fotoknjige za resno delo oz kot resen končni izdelek ne obstajajo več. Mal za hec, recimo kot dopustniški album, so pa fajn zadevca.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati