0   

Bojan Stepancic @bododo 1. Okt 2008, 09:02

Vse, ki vas zanima nakup pri tej spletni trgovini iz nemčije, ki je do sedaj dobila dobre ocene tudi na tem forumu, naj opozorim, da v zadnjem času ne pošiljajo potrjenih garancij za Canon izdelke.

Ko sem nabavil objektiv mi jasno niso poslali garanciskega lista sad
Lepo vljudno sem jim odpisal in poporosil naj pošljejo. Nato sem dobil odgovor v katerem so nekaj flancali in nalagali, da canon že od januarja 2007 ne prilaga garanciskih listov in podobne zadeve.... no še enkrat sem jih kontaktiral in sporočil, da temu ne bo tako in naj pošljejo garanciski list.

Nato sem dobil precej arogantni odgovor, da se oni nimajo časa ukvarjat z izpolnjevanjem garanciskih listov, ker bi jim to v njihovem procesu vzelo preveč časa, in naj kar pošljem objektiv nazaj pa da mi bojo vrnili denar..., ki je na računu.
Samo tudi v tem primeru sem ob dobrih 25 eur povratne poštnine.

še link do te strani:
http://www.essential-systems.de/index.php?sid=bd9f00da335c8183df8e4ac02549f7cc&
 0   

Andrej @fotokaj 1. Okt 2008, 09:13

Pa... saj je veljaven račun dovolj za priznanje garancije, a ni?

Doslej sem imel od vseh kosov opreme garancijski list dejansko potrjen (označen datum nakupa, žig, podpis prodajalca) samo na D200, pa še tistga sem kupil direkt od takratnega zastopnika. Sicer pa nimam nobenega lista izpolnjenega/potrjenega, a nisem nikoli imel nikakršnih težav. Resda mi tud crknla ni še nobena stvar, sem se pa pred letošnjimi nakupi v tujini pozanimal pri Beseničarju (servis za Nikon) in tam pravijo, da je račun dovolj.

Al na Canonovem servisu eksplicitno zahtevajo izpoljen gar. list?
 0   

Stane Crnjak @staneC 1. Okt 2008, 09:16

Sam pri vseh nakupih tehnične robe zahtevam, da mi izpolnijo garancijski list, ne glede na to, da garancija velja z računom.
 0   

Andrej @fotokaj 1. Okt 2008, 09:18

Zakaj, v čem je smisel?
 0   

Stane Crnjak @staneC 1. Okt 2008, 09:42

Naj bo, če je že tam. Pa nekateri računi imajo čudno lastnost, da dokaj hitro zbledijo.
 0   

Bojan Stepancic @bododo 1. Okt 2008, 10:31

Na računu tudi ni serijske številke objektiva.... kar ni ravno najbolje.
Garancija je le garancija... za canona so bili včasih problemi če si se prikazal samo z računom. Kako je sicer sedaj ne vem, samo če lahko v sloveniji kupljena roba ima garanciske liste potem bi to lahko upoštevali tudi v nemčiji, vsaj kar se tiče robe, ki se dostavlja v slovenijo.

Da pa raje vidijo vrnjen objektiv kot napišejo in izpolnejo en bogi garanciski list je pa prav nesramen odgovor. Očitno jim gre predobro...
 0   

chips @chips 1. Okt 2008, 11:27

Dejansko je res tako, da po vseh pravilih bi moral biti potrjen garancijski list, racun pa je cisto nepotreben. Serviser tudi nima nobene pravne podlage zahtevati racun zraven gar. lista, kot to pogosto pocnejo.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

Aleš @shark 1. Okt 2008, 14:36

V Ljubljanskem uradnem servisu za Canon zahtevajo potrjeno evropsko garancijo (z žigom prodajalca) in original račun, za foto robo kupljeno v EU. V nasprotnem primeru garancije ne priznajo.
 0   

Alien @Alien 1. Okt 2008, 14:48

Saj lahko v EU kupiš tudi "grey market" robo, se pravi tako, ki jo prodajalci sami uvozijo recimo iz Hong Konga. V takem primeru sicer imaš EU račun, EU garancije pa niti ne.
 0   

Jessie @Jessie 1. Okt 2008, 20:55

Majo pa ugodne cene tle... thumbsup
 0   

Olaf @Olaf 2. Okt 2008, 14:02

Ko sem jim poslal mail, kako je z EU garancijo (preveden v Nemščino, hehe), sem dobil glede garancije ta odgovor:

Citiram:
die Ausführung ist britisch. Sie haben ein Jahr Garantie bei Canon, sowie 2 Jahre Gewährleistung bei uns.


Torej, če prav razumem, dobiš pri njih veljavno EU garanicjo (torej morajo izdati tudi izpolnjen garancijski karton) ter nato še eno leto garancijo pri njih. Izjema je Anglija.
Očitno pa v praksi le ni tako...
 0   

Bojan Stepancic @bododo 2. Okt 2008, 15:36

Žal ne, sej so prasci, pa še zviti povrh... takoj ko dobijo potrdilo o nakazilu denarja ti pošljejo mail v katerem te na prošajo da jih pozitivno oceniš na idelao.de
Sam sem počakal dokler nisem dobil robe, verjamem pa da mnogi kar ocenijo četudi robe še niso vidli.
 0   

Marko @fe64970103 10. Okt 2008, 11:58

Ce se ne motim imajo dolocene artikle (govorim za Nikon) tako iz sivga trga, kjer evropska garancija ne velja, kot iz primarnega, kjer evropska garancija velja. Razlika je seveda v ceni.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati