0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 06:53

Zadnje čase dobivam kar nekaj e-mailov s sporočili za javnost o mobilnih telefonih - in zakaj jih ne bi delil z vami smile

LG Prada II - dva velikana že drugič skupaj

Citiram:
Južnokorejski proizvajalec mobilnih telefonov LG Mobile, hčerinsko podjetje proizvajalca pestrega nabora zabavne in uporabne elektronike LG, je kmalu po svojem sicer poznem nastopu na trgu mobilnih telefonov postal sopomenka za uspešno sožitje oblike, kakovosti in funkcionalnosti. Posebej za tiste, ki imajo z modnega in oblikovalskega vidika najvišja pričakovanja in niso zadovoljni s »konfekcijsko« ponudbo, je pred dobrim letom LG Mobile združil moči s priznanim italijanskim modnim podjetjem Prada in trgu predstavil mobilni telefon LG Prada, ki je prepričal približno 800 tisoč zelo zahtevnih modno ozaveščenih uporabnikov. Uspešna dvojica prvakov na svojih področjih bo še letos razveselila z naslednikom, ki ga bodo poimenovali LG Prada II. Namenili so ga predvsem tistim, ki so pri prvencu morda pogrešali kakšno najnaprednejšo funkcijo kakor tudi tistim, ki tudi pri izbiri mobilnega telefona želijo nenehno vztrajati na vrhu oblikovalske in modne piramide.

Zunanja podoba novinca je še vedno skrbno varovana skrivnost, a vedno glasneje se govori, da bo za razliko od predhodnika LG Prada II imel polno drsno tipkovnico. Vnos podatkov in krmiljenje telefona ne bosta več omejeni na zaslon, nova tipkovnica pa bo dobrodošla predvsem za preprostejše sporočanje in upravljanje z elektronsko pošto. Oblikovalski navdih hiše Prada se ne bo ustavil le pri zunanjosti, saj med drugim razvijajo tudi lastne teme in pozivne melodije, posebno skrb pa namenjajo uporabniškem vmesniku, ki bo zadostil najstrožjim zahtevam, tako po oblikovanju kakor tudi po uporabnosti.

Več podrobnosti je znanih glede tehničnih lastnosti mobilnega telefona LG Prada II: za začetek velja omeniti tripalčni (7,6 cm) zaslon na dotik velikosti 400 x 240 pikic, delovanje v vseh frekvenčnih različicah omrežij GSM kakor tudi 3G s hitrim mobilnim podatkovnim prenosom HSDPA – kar do 7,2 Mbit/s v smeri do uporabnika. LG Prada II ne bo dovršen samo oblikovno in komunikacijsko, temveč obljublja tudi vse predstavnostne (medijske) pritikline pametnega mobilnega telefona med katerimi so predvajalniki zvoka in slike ter vgrajeni fotoaparat z ločljivostjo 5 milijona pik. Slike in glasbo bo mogoče hraniti v pomnilniku telefona ali zunanjem pomnilniku, saj bo LG Prada II podpirala delo s pomnilniškimi karticami microSD do velikosti 8 GB. Enako preprosto bo posredovanje vseh vrst datotek na druge naslove ali naprave, kar zagotavljajo odjemalec za elektronsko pošto ter povezave Bluetooth 2.1, USB 2.0 in WiFi, kakor tudi izhod za zaslon televizorja (TV-out).

Že prvi LG Prada je bil namenjen uporabnikom, ki zahtevajo popolnost in pri tem ne sprašujejo po ceni, njegov občutno okrepljeni naslednik pa gotovo ne bo izjema. Uradnih podatkov o pričakovani maloprodajni ceni še ni, največ ugibanj pa se vrti okrog vrednosti 800 evrov. Poleg telefona bodo na voljo tudi ekskluzivni modna in tehnična Dodatna oprema Prada, a tudi te podrobnosti še niso prišle v javnost. Res je še veliko neznank, a dvomov že sedaj ni več: LG Prada II bo dokazal, da vrhunska oblika in razkošje uporabniških funkcij dobro sodita skupaj.

LG Prado II boste v Sloveniji lahko kupili še letos, zanjo pa bo treba odšteti 619 evrov.


www.lgmobile.com
www.vamatrade.com


 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 07:03

LG KP500 - Dostopni LG na dotik

Citiram:
Dostopni LG na dotik
LG Mobile je prisluhnil željam uporabnikov in pripravil nov, cenovno dostopnejši mobilnik, ki stopa po poteh zdaj že svetovno znanih modelov LG Prada, LG Viewty in LG Renoir. Gre za nov mobilni telefon s tovarniško oznako KP500, ki širši množici uporabnikov prinaša vse prednosti na dotik občutljivih zaslonov. Cenovno dostopni mobilni telefon LG KP500 bo Evropo osvajal od konca oktobra, januarja pa bo prišel tudi k nam.

LG KP500 je predstavnik nove generacije mobilnih telefonov LG. Gre za tanek (11,5 milimetrov) in lahek mobilnik, katerega površino skoraj v celoti zaseda velik, pregleden in na dotik občutljiv 3-palčni zaslon z ločljivostjo 240 x 400 pik (WQVGA), ki zna prikazati 252 tisoč barv. Štirifrekvenčni GSM (GPRS, EDGE) mobilnik je opremljen z uporabniku prijaznim in izjemno intuitivnim uporabniškim vmesnikom Flash UI, ki v kombinaciji z vgrajenim senzorjem pospeška omogoča grafično in zvočno bogato in intuitivno navigacijo po menijih. Meniji so na voljo v 39 svetovnih jezikih, med katerimi je tudi slovenščina, dostop do posamezne funkcije pa zahteva le korak ali dva. V ohišju mobilnega telefona se skriva pisalno pero (stylus), s pomočjo katerega je delo z mobilnikom še lažje, vgrajena je tudi funkcija prepoznave pisave. V vodoravni legi mobilnika je na voljo tudi polna QWERTY-tipkovnica, ki se nariše na zaslonu, tipkanje nanjo pa je lahko zelo hitro ob uporabi obeh rok. Vgrajeni senzor pospeška LG KP500 izkorišča za samodejno obračanje fotografij in/ali dokumentov, v veliko pomoč pa je tudi pri igranju iger, kjer z njegovo pomočjo uporabnik obrača like, navigira po labirintu, »meče« igralne kocke ...

LG KP500 zna predvajati najširše sprejete formate zvočnih in video datotek (MP3, MPEG4), za razširitev izbora glasbe in aktualnih informacij je na voljo vgrajen radijski sprejemnik, osnovnih 8 MB pomnilnika lahko razširimo z MicroSD pomnilniškimi karticami do 8GB. Od krajevnih komunikacijskih vmesnikov sta na voljo bluetooth 2.0 in USB 2.0.

Sodobni LG KP500 je na voljo v črni, zlati, srebrni ter rjavi barvni kombinaciji, v Sloveniji bo januarja, njegova cena pa še ni znana.


Video predstavitev:
http://www.youtube.com/watch?v=eUU8rRij1CQ

 0   

Andrej @fotokaj 14. Okt 2008, 07:15

3-palčni zaslon z ločljivostjo 400X240? To pa bo en zmazek od zmazka ...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 07:35

Jaz si bom enga omislil, samo da dajo na trg en konkreten mobitel s touchscreen funkcijo.
 0   

Jessie @Jessie 14. Okt 2008, 07:47

Jst mam Samsung Omnia i-900... fajn mobitel... thumbsup
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 08:22

Fajn? Jst bom počakal da bo en ornk laugh
 0   

Andrej @fotokaj 14. Okt 2008, 08:30

Lucifix je napisal/a:
Fajn? Jst bom počakal da bo en ornk laugh

Ja če bi rad "ornk" aparat, si pa raje omisli Nokio N96, ne pa te LG-je, za katere vsi vedo povedat da so resda lični na pogled (najbrž se nas o tem lahko strinja večina), kot sami aparati pa niso kaj prida.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 08:46

N96 nima tačskrena sleep
 0   

Andrej @fotokaj 14. Okt 2008, 09:07

Lucifix je napisal/a:
N96 nima tačskrena sleep

http://say.expressivo.com/eric/why_the_fuck_that_matters_...?
 0   

chips @chips 14. Okt 2008, 09:59

Tačskrin, wlan in konkreten GPS...to so moji pogoji za nov telefon. Do takrat pa ostajam na dobri stari Nokii N95 grin
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

alteredego @alteredego 14. Okt 2008, 13:49

Lucifix je napisal/a:
N96 nima tačskrena sleep

Na sreco! biggrin

---
EDIT

Nima pa tudi HW 3D pospesevanja. confused
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Okt 2008, 13:53

Kaj a se ne odnese v praksi? Men se zdi super, ampak edino kar bi me motilo je, da bi moral vedno gledat ekrat, da bi našel katero tipko. Tako pa dostikrat na slepo vtipkam številke. dead
 0   

Andrej @fotokaj 14. Okt 2008, 14:07

Ah, ti tačskrini na mobilcih niso niti približno tako praktični, kot nam to dopovedujejo proizvajalci; zadnjič sem samo na kratko prijel v roke znančev i-Phone; raje crknem, kot da bi sam imel tačskrin! Če na zaradi drugega, že za to, ker se ne spomnim, kaj na telefonih izgleda bol nagravžno kot ful velik masten zaslon, poln prstnih odtisov in razne mastne svinjarije, na katero se v prav vsako fugo prlep še prah in podobna svinjarija; kratkomalo odbijajoče je vse skup ...!
 0   

chips @chips 14. Okt 2008, 14:16

Mobireglja rulz! thumbsup laugh
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

alteredego @alteredego 14. Okt 2008, 14:31

Je ze fotokaj napisal zakaj ne.

Novejse generacije GSM aparatov so pravzaprav male multimedijske naprave in so zato v uporabi precej vec casa kot vcasih, ko smo jih uporabljali le za klice ter kaksen SMS sem in tja. In da bi ves cas brisal zamascen ekran? Ne, hvala. Tudi to, da moras s telefonom upravljati z obema rokama ni ravno argument, ki bi me preprical.
 0   

alteredego @alteredego 14. Okt 2008, 14:40

chips je napisal/a:
Mobireglja rulz! thumbsup laugh
biggrin
 0   

Andrej @fotokaj 14. Okt 2008, 16:24

Zame je še vedno najboljši telefon vseh časov tale spodaj:


Tole - Nokia 6310i, predstavljena marca 2002 - šele rulz!
 0   

Aleš @lial 14. Okt 2008, 17:20

Že dobri dve leti uporabljam Qutek 9100 in tudi naslednji aparat bo z najmanj toliko funkcijami. Touchscreen je čisto v redu, ko se navadiš, res pa je, da po kakšni požrtiji mastnih jedi izgleda malo - nenavadno grin grin potem pa se ekran prav lepo obriše s krpico za očala, enako kakor pri fotkiču in mp4.
Glede na to, da ga v veliki meri uporabljam kakor dlančnik in telefon in sem se na to možnost kar preveč navadil, mi je zgornji LG-Prada precej vabljiv.

Verjetno so takšni kakor sem jaz tudi 'ciljna publika' te vrste aparatov...

LP
 0   

Alien @Alien 14. Okt 2008, 17:22

fotokaj je napisal/a:
Nokia 6310i, predstavljena marca 2002 - šele rulz!

Jep, edina pomankljvost je bila, da ni imela avtomatičnega zaklepanja tipkovnice.

Drugače pa tole izgleda zanimivo:


http://www.sonyericsson.com/x1/index.aspx?en-gb
http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/x1?cc=si&lc=en
 0   

alteredego @alteredego 14. Okt 2008, 17:34

fotokaj je napisal/a:
Zame je še vedno najboljši telefon vseh časov tale spodaj:

Tole - Nokia 6310i, predstavljena marca 2002 - šele rulz!

Eh, ko bi baterija moje N95 zdrzala vsaj pol, ma kaj pol, cetrt toliko kot pri 6310i. biggrin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati