0   

genetik @genetik 6. Nov 2008, 14:07

Oj!

Imam problem pri objavljanju fotk na omenjeni predlogi bloga. Fotke imam pomanjšane na širino/višino 640 in UL na imageshack-u; potem kopiram njihove linke v obrazec za objavo posta.

Danes sem hotel dat gor novo objavo, ampak mi fotk (preview) noče pomanjšat. Do danes je vse potekalo bp, zdej pa to. Ima kdo kakšen preblisk, kaj bi blo narobe? Blogspot mogoče???

btw, upam, da se vam sanja, kaj me muči grin
 0   

Andrej @fotokaj 6. Nov 2008, 16:59

Pojma nimam, zakaj se je Bloggerju v zadnjih dveh, treh tednih kar nekaj "scufalo" - meni se namreč dogaja isto, le da sem sam linkal fotke iz Photobucketa. No, ne več, ker sem zamenjal izgled oz predlogo bloga in je tako tudi ta težava izginila; prej mi je pa leto in pol funkcioniralo BP.
Dokler nisem zamenjal predloge, sem pa zadevo rešil "ročno", kot navajam spodaj.

Evo, ko v telo vnosa na blogu linkaš fotko, ta link izgleda takole:

<a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://i156.photobucket.com/albums/t15/fotokaj/fotoBLOGatec/Divji-Logatec_fbl.jpg"><img style="display:block; margin:0px auto 10px; text-align:center;cursor:pointer; cursor:hand;width: 400px;" src="http://i156.photobucket.com/albums/t15/fotokaj/fotoBLOGatec/Divji-Logatec_fbl.jpg" border="0" alt="" /></a>

Problem je nastajal, ker je Blogger linkal fotko v polni velikosti; v zadnji tretjini gornjega linka fotke je za "cursor:hand;width:" vpisal "800px"" namesto "400px"".
Zdaj, tvoje cifre so drugačne, pri meni je pa tako, da na Photobucket nalagam fotke v velikosti 800px po dolgi stranici, na Blogger sem jih nalagal pa v velikosti 400px po horizontalni stranici. No, in jaz sem kar v linku 800px zamenjal s 400px in je zadeva špilala normalno; v tekstu je fotka ostala majhna, ko si nanjo kliknil pa se je povečala na polno velikost (800 X 534px). Torej, kakršno velikost boš vpisal v tekstu linka, tako velika bo fotka na blogu in se povečala le s klikom nanjo.
 0   

genetik @genetik 8. Nov 2008, 22:46

hvala grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati