0   

nocomment @nocomment 3. Jun 2012, 10:18

Seveda se da. Preverjeno. Nič drugače ni kor pri nas.
 0   

Sara_T @Sara_T 18. Jun 2012, 12:15

Po mesecu dni grozljive uporabniške izkušnje z Macom sem ga prodala in nabavila spet star dober Pc.
 0   

Peter Bernik @Noob 10. Sep 2014, 09:23

Se mi že leta ne da s tem ubadat, sam ta je pa enostavno predobra :
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 09:33

Android - iOS zbadanje je nekako toliko smeselno, kot Canon - Nikon. Vsakemu svoje. Ni vse črnobelo in ni vse v specifikacijah.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Peter Bernik @Noob 10. Sep 2014, 09:40

Smešno mi je da folk da 700€, namest 40, za 3 leta star andorid z istimi specifikacijami. Pa da eni za to pred štacuno spijo dneve. Ne vidš to pr nobenih drugih userjih (ne gre torej sam za android)

Aja čak mal, sj ta ne bo več sam 700, bo dražji. Večji model bo kok, jurja?

Za pol manj jeder, pol nižjo frekvenco, 1/4 RAMa od Note4. Pa 12% funkcionalnosti. Pa 16x nižjo resolucijo. Ampak kaj ma to veze, ovce te gledajo s spoštovanjem, si pač tok več vredn od ostalih, k so dal pol manj, za 5x več telefona.

Fenomen moderne družbe, tone materiala za psiho/sociologe grin
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 09:50

Folk da tudi 700eur za nove Androide, pa kaj? Še enkrat, ni vse v specifikacijah. In če vse tekoče dela na pol man jedrih, zakaj bi potem rad imel več? Na Androidu pa verjamem da rabiš več, da ne šteka.
Veliko šteje UX. In ta je nekaterim veliko bolj všeč in prebavljiv, kot Android.

Tiste pred štacuno pa pusti, tist so ekstremi.
Najboljši del predstavitve novih Apple produktov so komentarji Androidovcev, ala "za noben dnar ne bi imel iphone-a". Prav, pa ga ne imet. Saj noben nikogar ne sili. Je pa tudi zanimivo, kako se vsi ki prezirajo Apple, ob launchih zmeraj intenzivno ukvarjajo z Applovci.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 1   

Gašper @Gapiii 10. Sep 2014, 09:56

Sicer mene te stvari pretirano ne zanimajo, kaj je imel nexus dve leti nazaj in iphone danes, kaj bo drugo leto itd...Streslo me je edino k sem videl ceno za takle telefon. JURJA evrov za telefon. To je pa preseglo vse meje okusnega. Najbolj žalostno pa bo ko ga bodo imeli osnovnošolci in ostala mularija...

Noro, jurja za telefon.
Zahvala: Brusli
 1   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 10:13

Se strinjam, cena je res malo nora. Ampak hej, prodajal se bo kot za med.
Zahvala: Brusli
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Peter Bernik @Noob 10. Sep 2014, 10:20

Pri Appleu prodajo lahko neki totalno brezveznega (valda maj tut dobre stvari), kot neki top, kot neki kar rabš. zabavam se, ko si mislš že 10ič, pa sj to ne more it več skoz (kao sj ni res, pa je). Če bodo tut to generacijo za te cene (višje k prej), prodajal k prejšnje, al pa še bol, so totalni carji!!!!

Pa ja pa top uporabniška izkušnja, ko ti zmanka baterije in nima USB priklopa (ki ga majo u usakem lokalu itd), neizmenljiva baterija in zarad teh svojih ekstra priključkov na vseh izdelkih spet dodatno služjo. To je biznis, sploh zadnja leta k so totalno in čisto brez vsake vizije, odkar Jobsa ni več.

P.S. bwahaha pa kr neki retina HD (al neki tazga sm že pozabu) prjavjo, ti dajo feeling da je neki extra, ne neki pod nivojem najosnovejšega non-iOS telefona (maš tut window, tizen itd, ni sam android)
 0   

Gašper @Gapiii 10. Sep 2014, 10:21

@Sviri to je pa šele najbolj grozno smile
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 10:47

Uporabniška izkušnja iOSa, ne aparata samega.
Obstaja 1001 rešitev za polnjenje prazne baterije.

Smo dojel, ne maraš Appla. Tako kot mnogi ne marajo Androida.
Windows phone? Pfff, ne hvala.
 0   

komar89 @komar89 10. Sep 2014, 11:04

Meni je tale apple, vsaj kar se izgleda tiče zmerej deloval bolj tako za ženske, tiste okrogle ikonce, kar nekej...ne predstavljan si da bi recimo namesto prave ure nosil tisto iwatch.
šank, drš me, jst te bom spustu...
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 13:28

Okrogle ikonce? Kaj? Vse so kvadratne...
Tudi pri aplikacijah se kaže drugačen nivo appla napram androidu. V AppStore-u je filter za sprejem aplikacij veliko strožji kot pri androidu. tam res vsak šrot pride skozi sito. pa ne rečem da v appstore-u ni crap aplikacij, tako po funkcionalnosti kot po dizajnu, ampak kvaliteta pri androidu je res obupna. apple pa drži nek zastavljen nivo in te stvari se v končni fazi tudi plačajo.

zato še enkrat rečem, da ni vse v specifikacijah in primerjanju zmogljivosti aparata kot samega, kot to radi posplošujete v smislu "ja to smo imeli pa na androidu že leta 2012". Ja, ste imeli, pa še polno drugega kozlanja zraven.

Za tiste, ki radi šarijo po telefonu in si ga personalizirajo in z raznoraznimi modi naredijo čisto po meri, je android odlična stvar. Za druge, ki se nam pa s temi zadevami ne da ubadati in imamo radi, da stvari enostavno delujejo in so stilsko do neke mere dovršene, pa pač plačamo apple. ne vem kaj je tu tako narobe. zaradi mene imejte 200 jeder... pa če bo vse ogabno, nelogično in bo še vedno štekalo, potem hvala lepa, kar imejte. vsakemu svoje.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

nocomment @nocomment 10. Sep 2014, 14:09

Sviri je napisal/a:
Okrogle ikonce? Kaj? Vse so kvadratne...


Ni res. Applove so prav po babje zaobljene in čisto drugačne od tistih pravih, ki jih je skopiral Samsung.

Samsungove so vsaj 1px manj zaobljene. Ko pogledam na Samsungov telefon mi oné v trenutku vstane. Ko pogledam na iPhone me pa takoj prime, da bi se dal pod dekico in spet pogledal Titanik.
 0   

miha @mihaaa 10. Sep 2014, 15:02

pa dejte prerast ta prepucavanja fantje no biggrin biggrin ...

kot prvo ce ti ikonce niso vsec in glede na to d aste friki jih pac zamenjas, ali JB iP ali pa rutas Androida in zamenjas,.. kaj je boljs ein ne,.. se strinjam s prakticno vsakim komentarjem (10.9.2014) od svirija,.. vse deluje skupaj, in tako je treb dojemati: uporabniska izkusnja + specifikacije + os + built quality + specificne potrebe po software ali hardware-u itd itd ...

cena pa ja, je ubijalska :d

btw. tistim ki bolj sledite tem trendom,
1. ali naj bi in ce da kdja prisel ven novi nexus,
2. kaj naj bi bio sedaj v vrhu android ponudbe normalne velikosti (oz ne note velikosti) , one plus one, zofo, xiaomi ali kaj tretjega... govorim o best price performance teleofnih izmed katerih iscem najboljsega...
 0   

Peter Bernik @Noob 10. Sep 2014, 15:16

A andorid pa enostavno ne deluje? Štekam ta argument za winse (vs OSX, čeprav se tut tle pretirava), tle je pa res KR NEKI
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Sep 2014, 17:36

Meni je večinoma deloval, velikokrat pa me je razočaral. iPhone me še ni razočaral. Je pa res, da imam še MacBooka, iPad od punce in AppleTV, tako da je izkušnja tudi zaradi tega verjetno veliko boljša. Povezljivost in to.

Android me ni prepričal, iPhone me je. Večina Androidov srednjega ranga, cenejšega pa sploh, je vedno nekaj štekalo, se sesuvalo (kar je seveda logično, napram relativno zaprtem sistemu Appla - vsaj kar se appov tiče). Višji rang Androidov pa tudi ni poceni, tako da je tu že skoraj brezveze na ceno gledati. Če bi Apple delal neka poceni jajca bi verjetno tudi štekalo in bi bila uporabniška izkušnja obupna... pa se pač tega ne gre. Zato pa so tudi cene navite.
 0   

milosh @milosh 10. Sep 2014, 20:00

jst glede na moje delo in nacin zivljenja raje placam malo vec in mi vse dela brez kakrsnega kol truda, sesuvanja,... vse se mi lahko synca in dam za to raj enkrat na 2-3leta 300eur vec in mam mir. to je zame trenutno apple. od racunalnika do telefona je uporabniska izkusnja super. tut profi appov je na iphonu monogo vec kot za android.
res da neki ful se v androide ne poglabljam pa skos iscem zamenjavo,.... ker lih na temu nocm zgublat casa, ker mi cas za druge stvari vec pomen.
pa recimo men tut velik pomen da kjerkol na svetu pridm v stacuno mi znajo pocekirat telefon/comp kaj je narobe in hitr popravjo/zamenajo. Ipod ki sem ga dobil v dar v sloveniji, so mi popravl na novi zelandiji in nato ko sem ga sam utopil v pralnem stroju, dal po ful znizani (cca 50%) ceni novga v angliji... pa nism mel nobenga racuna,... - men to ful pomen in sm prpravlen za to dat mal vec dnarja.

sej vem da tut drugi ponujajo podobno ampak dokler so neke te zadeve na zelo zelo visokem nivoju in za sprejemljivo visjo ceno, na tem ne bom zgubljal casa. je pa kle jasno da je vse to pomembno od posameznika in kok je 1eur vreden. je razlika nekoga ki ima minimalno placo al pa nekoga k mal vec zasluz; nekoga k ma velik prostega casa in nekoga k ga nima,...
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 11. Sep 2014, 07:22

Ojoj, koliko ignorance je pa tule spisane. Vsakokrat, ko pride nov iPhone se zliva gnojnica po njem. Ni dober, specifikacije so slabe, Android je to imel že pred leti ... Nihče pa ni ne uporabljal novega iPhona, niti ga ni v rok držal. Mnogi med kritiki sploh še nikoli niso v roki držali iPhona. Kaj vem ni jasno? Spet neki šank analitiki, ki nimajo blage o mobitelih.

Glede na število mobitelov, ki jih dam čez roke vam takoj povem, da je treba prvo pozabit specifikacije in se osredotočiti na uporabniško izkušnjo in ekosistem, ki ga ponujata Android in iOS. Slednji je pač bolj izpiljen in dodelan kar se tiče samega delovanja, premikanja, animacij. Android je po drugi strani veliko bolj prilagodljiv. Ampak spet, iOS ima boljši nabor aplikacij. Pa spet Android, ki ima večji nabor naprav. Ta pink ponk se gremo lahko cel mesec pa ne bo zmanjkalo.

Dejstvo je, da ima iPhone visoko ceno. Ker jo ima lahko oz. ker jo ljudje plačajo. Takoj, ko ne bo šel več v promet bo cena padla. Temu se reče svobodni trg. To, da se obnašate, kot da je Apple dolžen delati revolucijo z vsako generacijo, ali še huje - da je dolžen dati izdelkom realno ceno, kaže na meglo v kateri nekateri živijo. Apple je podjetje, ki vam ni dolžno popolnoma nič in še bolj pomembno: tudi vi niste dolžni njemu popolnoma ničesar. Če se strinjate s ceno za to kar vam iPhone ponuja in omogoča potem jo plačate in Apple vam da svoj izdelek. Če ne, pol ne.

Tista slika pri vrhu je pa popolnoma otročja in kaže na ignoranco do vsega kar predstavlja mobilna telefonija danes. Suha analiza specifikacij, ki ne pove popolnoma ničesar o tem, kako se naprava obnaša v realnem svetu. Da ne omenim, da spusti veliko pomembnih podatkov. 64 bitni procesor in 64 bitni iOS ponujate veliko višjo stopnjo varnosti. Prav tako TouchID ponuja dodatno plast varnosti. iPhone ima strojno kriptirane podatke, Android ima samo programsko pa še te je potrebno vklopiti, nato pa sistem začne delovati počasi, ker ni namenskega čipa v drobovju, ki bi v realnem času izvajal kriptiranje. Skratika, nebuloz ni konca.

Kar hočem reči je: pustite analize mobitelov strokovnjakom, kot tudi sami pričakujete, da bodo vam prepuščene analize fotoaparatov. Seveda pa je vsak od vas upravičen do svojega mnenja, ampak ne potem zganjati kravala, če vam kdo postavi nasprotno mnenje, ker je do njega ravno toliko opravičen kot vi.

Disclaimer: sem lastnik Nexusa 4. Pred tem iPhone 4s. Pred tem HTC HD7 itd.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

ogabe @ogabe 11. Sep 2014, 08:53

Sviri a lahko samo eno vprasanje? Kaj za hudica delas na telefonu? Telefoniras, posiljas sms, pogledas mail in 90% casa visis na FB. Kaj od tega "te ni prepricalo" na Androidu? Matr imate take, kot da s telefonom resujete vsaj ukrajinsko krizo, ce ne direkt iz telefona izstreljujete jedrskih raket in dizajnirate naslednje vesoljske postaje.
Uporabniska izkusnja, me je telefon preprical, vse kar dela.... kot da bi poslusal kaksne zblojene verske fanatike.
Zares me boli ce je kdo tako ubrisan, da da jurja za telefon, ampak mi gre pa delno do pretezno na jetra jokanje Apple fanboyev recimo pol leta nazaj, kaksni kreteni so pri Samsungu itd. s temi ogromnimi telefoni, danes oz. bolje receno od torka zvecer, je pa velik telefon najbolj cool stvar in zadnji iPhone je res malo premajhen, tole kar je pa Apple sedaj, kot prvi na svetu seveda, izumil (beri: velik telefon) je pa noro dobro! Da ne govorim od noro dobre pametne ure, ki bo prva na svetu kazala cas.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati