0   

Peter Bernik @Noob 17. Nov 2008, 21:43

Huh, 3 posti v isti minuti bigeek . Noem, na bolhi so okol 1.45k, torej naj bi bila to realna cena. Stvar dogovora pač, če imaš resne namene pošlji zs ali mail grin .
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

togrizek @togrizek 17. Nov 2008, 21:57

...
 0   

Stane Crnjak @staneC 17. Nov 2008, 22:15

Peter,
kaj pa če bi uporabil "skrito napako" in ne garancijo? Odneseš stvar nazaj v trgovino, uveljaviš "skrito napako" (in ne garancijo) in imaš na razpolago eno izmed treh opcij:
- vračilo denarja
- zamenjavo za novega
- vračilo denarja za zmanjšanje vrednosti

To lahko uveljaviš, če še nisi uveljavljal garancije.
 0   

Peter Bernik @Noob 17. Nov 2008, 22:20

Stane: huda ideja, samo kot sem že rekel jajca so že bila na servisu. Menjali so RAM. Bi bi pa to res najbolje, ne pa da se zdaj jebem še s prodajo itd.

togrizek: ni samo diske šel, poleg tega pa ne vem zakaj bi iz svojega žepa dajal za stvar ki sem jo drago plačal (čeprav se ga dobil izredno ugodno, je še vedno drag v primerjavi z ostalimi) in je v garanciji. In ne, šel sem na pro servis (al kaj je že) na Letališko. Zgleda da so vsi servisi slabi yes .
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

togrizek @togrizek 17. Nov 2008, 22:40

...
 0   

roman @romeno 17. Nov 2008, 22:55

Chips A si ziher, da ti je res šel disk, ker ko sem jaz mislil, da mi je crknil disk sem ga seveda zamenjal in me je tudi nov začel zajebavat čez določen čas. No na koncu pa sem ugotovil, da me je v bistvu zajebaval kabel od diska. sleep
 0   

chips @chips 17. Nov 2008, 23:27

romeno, no, iz tega vidika nisem vec ziher, da je bil disk. Lahko da je samo kabel defefkten, ampak zdaj z novim diskom, zaenkrat, dela OK. Sicer pa sta prejsnja bla Hitachi-jeva, ki pa slovi kot slab proizvajalec diskov, zdaj pa je WD. Bomo vidli....
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

ogabe @ogabe 18. Nov 2008, 08:17

fotokaj je napisal/a:
Ogabeja razumem, tudi tebe, a sam zaradi nevšečnosti ne bi delal take drame, pa to z baterijami se da brat podolgem in počez po celem internetu, a tega pred nakupom nihče ne vzame v razmislek.

Zares ne... ker konec koncev so baterije Sonyeve in so bolj kot ne enake v kateremkoli laptopu... konec koncev imas sranje z baterijami pri vseh... od Toshibe, HP-jev, do Applov.
fotokaj je napisal/a:
Če si pro, če se po celem netu piše o crkovanju baterij, pol valda kupiš dodatno, al kaj? A gresta tud na snemanje z eno spominsko kartico in eno baterijo?

Ja se strinjam... pa zraven kupim se en "backup" avto, ce mi ta ravno crkne in ne bom mogel na delo. Kaj imas ti res vse podvojeno od telefonov, preko foto opreme, racunalnikov do avtomobilov, stranisc in pomivalnih strojev? Jaz na zalost nimam, ampak verjetno se tu kaze zgolj moja neprofesionalnost. grin
Drugace pa ja... recimo na eno kosarko v Tivoli grem z eno baterijo in eno kartico grin

staneC je napisal/a:
Lahko pa da imajo pri tem kaj tudi pričakovanja. Če ti nešteti govorijo, kao da je vse oh in sploh, potem lahko pričakuješ, da je stvar res OK.

Vsaj kar se mene tice definitivno ne. S prvimi Maci sem imel opravka vec kot 15 let nazaj, nikoli jih nisem smatral kot "life style" in nikoli se nisem sel tega, kar se gredo nekateri, ko "spregledajo" in je svet v momentu lepsi, samo da presaltajo na Maca. Po pravici povedano so mi ljudje, ki mi razlagajo o Macih in lifestylu neverjetno smesni.... mogoce je boljsa beseda celo ubrisani. Zame osebno je se vedno zgolj in samo racunalnik... nic vec. Je bil pa takrat, ko sem ga kupoval pac boljsi po specifikacijah kot kaj drugega. It's as simple as that.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Andrej @fotokaj 18. Nov 2008, 09:17

ogabe je napisal/a:
fotokaj je napisal/a:
Če si pro, če se po celem netu piše o crkovanju baterij, pol valda kupiš dodatno, al kaj? A gresta tud na snemanje z eno spominsko kartico in eno baterijo?

Ja se strinjam... pa zraven kupim se en "backup" avto, ce mi ta ravno crkne in ne bom mogel na delo. Kaj imas ti res vse podvojeno od telefonov, preko foto opreme, racunalnikov do avtomobilov, stranisc in pomivalnih strojev? Jaz na zalost nimam, ampak verjetno se tu kaze zgolj moja neprofesionalnost. grin
Drugace pa ja... recimo na eno kosarko v Tivoli grem z eno baterijo in eno kartico grin


Ajde, Ogabe, brez nepotrebnega sarkazma in dramatiziranja, OK? Eno so avti in skreti, drugo pa baterije - da fotograf, kot si ti, nima dodatne baterije za laptop... sorry, ne štekam.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 18. Nov 2008, 09:22

Verjetnost, da ti baterija crkne (ne izprazne) je res mala. Če ne drugega vzameš zraven vsaj polnilec. Ker če bi tako razmišljal bi moral zraven vzeti še RAM, dodatni HDD ipd.
 0   

Andrej @fotokaj 18. Nov 2008, 09:36

Ajde, jebovas, pa dodatne baterije ne vzameš s sabo, ker bi se bal da bo crknila, pač pa zato, da ne ostaneš brez štroma. Saj je isto, ko greš delat poroko; a date v fleš 4 baterije in greste od doma, al vzamete dva, tri, štiri komplete baterij?
Mater, če grem nekam delat za cel dan, prav vse baterije vzamem duplo; za aparat, fleš, prenosnik, pren. disk, karkoli; to je zdrava pamet, ne previdnost. Jasno, če te baterije imam, a ne?!

Gre za to, da si krit v primeru nepredvidljivega: vzameš 4 baterije za fleš in ko jih na cesti vstavljaš, ti padejo iz rok, ena se odkotali v kanalizacijski jašek... in pol? Ja nič, lahko vzameš iz ruzaka druge štiri, lahko pa probaš, če fleš dela tud s prstom v danki... Ne vem, morda sem samo jaz tako phooknjen, a sam prenosnika sploh ne kupim, brez da vzamem še eno baterijo?

Saj nikomur nič ne očitam, delajte kar hočte, ste zadost stari. Jaz sem bil pa včasih pri tabornikih in od tam sem si lepo zapomnil gozdovniško geslo - "Bodi pripravljen"...
 0   

ogabe @ogabe 18. Nov 2008, 09:36

Fotokaj ravno v tem je point... do sedaj mi ni crknila se niti ena sama baterija. In kot je napisal Luc... ce gledas tako, potem rabis se rezervni ram, disk in konec koncev tudi avto... sarkazem gor ali dol. Backup imam tisto, kar ponavadi lahko crkne. Tudi kartice recimo nimam s seboj zaradi backupa, ampak ker mi jo lahko zmanjka. Ce bi jo imel zaradi backupa, bi potem vedno slikal na obe hkrati. Ampak glede na dosedanje izkusnje, se mi to ne zdi potrebno.
Laptop mi je ze delal na elektriki in to je bil komentar gospoda na servisu... saj ga cisto normalno lahko uporabljate, samo na elektriko mora biti prikljucen. Ja super... ce bi le lahko vlekel elektriko za seboj po 20km dolgi progi. Ce bi imel laptop samo v press centru potem ni panike, tam imas tako ali tako elektriko.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

ogabe @ogabe 18. Nov 2008, 09:40

Fotokaj po pravici povedano bi sam rabil dodatno baterijo za laptop (zaradi tega, ker bi mi jo zmanjkalo), samo enkrat ali dvakrat letno, ko frcim kam dlje kot dve ali tri urice (za v avto imam pa tako ali tako postimano elektriko). Drugace pa se mi se ni zgodilo, da bi jo porabil. Zaradi tega, se mi zdi brez potrebe kupovati dodatno. No v tem primeru ne bi bilo, ampak upam, da sem sedaj zakljucil s problemi smile
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Andrej @fotokaj 18. Nov 2008, 09:44

ogabe je napisal/a:
Fotokaj ravno v tem je point... do sedaj mi ni crknila se niti ena sama baterija. In kot je napisal Luc... ce gledas tako, potem rabis se rezervni ram, disk in konec koncev tudi avto...

Ne, ni res; baterija je osnovna stvar vsake naprave, tako kot rezervno kolo na avtomobilu; tam tud nimaš v prtljažniku rezervnega menjalnika, motorja, volanskega droga, par zavornih ploščic... Konec koncev pa; na koliko lokacijah imaš hranjene svoje posnetke? Ne enem, al na dveh, treh? Kaj pa je back-up drugega, kot rezerva?

Raje imam baterijo, ki je 364 dni v letu odveč in me 365. dan reši, kot pa da se znajdem v vajini situaciji. Pika.

Jaz sem v tej temi zaključil, ne bom izgubljal cajta z razlaganjem stvari, ki jih razlaga OK Dolenc 13 let starim tečajnikom.

bigrazz
 0   

togrizek @togrizek 18. Nov 2008, 09:55

...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 18. Nov 2008, 09:58

Vsako tele ima svoje...
 0   

ogabe @ogabe 18. Nov 2008, 10:18

No neka... stvari so malo drugacne, ko se jih gres zares. Nisem sicer mislil o tem, pa bom vseeno.... Preprosta racunica, s katero moras na koncu meseca preziveti.
Ce grem spilat zelo na ziher (kar nakup rezervne baterije pri odpovedi ene same baterije v 10 letih tudi je), potem bom zapravil dodatnih 2000eur za backup racunalnik, 8000eur za dva dodatna bodija (ker mi osnovna lahko crkneta), 5000eur za dodatno 300/2.8, 1500eur za dodatno 70-200/2.8, 1000 in nekaj eur za 17-40, 200eur za dodatne kartice (da bodo podvojene za rezervo ne zaradi prostora), 20.000eur za avto, 1000eur za dodatne smuci brez katerih ne morem na progo in mogoce na tekmi v soboto odbijem robnik, pa v nedeljo ne bom mogel gor, 100eur za se ene dereze, ker brez njih prav tako ne smem na progo, pa se mi bo mogoce odpela in jo bom izgubil, itd itd. Ja vem pretiravam, ampak to je ves point tega.
No ko potem vse to na koncu meseca sestejes opazis, da bos moral delati vsaj se enkrat vec kot sedaj, ker moras pac pokriti dvojne stroske. Ampak dan ima se vedno zgolj 24h.... vsaj zame, ceprav sem preprican, da nekateri brez tezav krivite cas po zelji grin
No je pa se druga opcija... delas kot delas, backup kupis tisto kar realno gledano potrebujes, za ostalo pa predvidevas, da bo servis sposoben postimati v nekem normalnem casu tiste enkrat na 10 let ko nekaj crkne.
Ce se motim in ima normalen fotograf vse podvojeno, mi res ni jasno zakaj recimo CPS nudi nadomestno opremo za cas servisa... saj jo ne rabis, ker imas vso nadomestno opremo ze sam.
PS: Togrizek dva bodya potrebujem zato ker jih rabim hkrati... ne da mi bo en lezal doma kot rezerva, ker vsake dve leti lahko na enem odpove zaklop.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Peter Bernik @Noob 18. Nov 2008, 10:47

Še nekaj sem pozabil. Če ima kdo kakšno delujočo novejšo hackintosh konfiguracijo pri roki se bi priporočal. Na netu sem našel nekaj variant, plata je ponavadi Gigabyte P35, so pa razlike predvsem v grafičnih. Najbrž z GT9800 še najmanj fališ, hitra je pa itak več kot dovolj (čeprav zdaj ko bo snow leopard izdatno izrabljajl tudi grafe nikoli ni zares preveč, tudi če nisi gamer). Zdaj pa morm it, disk spet ruži kot pri norcih upset . Se beremo od zdaj naprej iz stare dobre kište biggrin .
[url=http://www.peterbernik.com/][img:58355b6b4e]http://blog.peterbernik.com/wp-content/images/podpis.jpg[/img:58355b6b4e][/url]
 0   

togrizek @togrizek 18. Nov 2008, 11:58

...
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 18. Nov 2008, 13:27

ma k ste že vsi offtopic bom pa še jst par zadev povdaril:

fotokaj govori samo o baterijah, karticah, ne pa o rezervnem avtu, rezervnem objektivu itd. več rezervnih baterij je fajn met, več rezervnih kartic je fajn met, zato ker ti lahko tega zmanjka pol boš pa v luft gledu, al kaj?
delaš pri nizkih temperaturah ti gre baterija... daš not rezervno, polno baterijo in delaš naprej.... ti zmanjka placa na kartici, zamenjaš kartico in delaš naprej...

tu ni govora o tem da ti ˝zmanjka˝ avto, objektiv pa nevem kaj je še vse ogabe napisu. čudn da nis napisu rezervno življenje, če slučajno umreš upset
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati