0   

ale_magne @ale_magne 10. Feb 2009, 22:11

Pozdravljeni,

pred kratkim sem kupil kompakta, Nikon S710. Po nekaj testnih posnetkih sem opazil, da so fotografije in videoposnetki na displeju fotoaparata svetlejši kot pa so potem na monitorju računalnika.
Stvar je moteča, ker ne da realnega "terenskega" prikaza in posledično sledi razočaranje ko pogledaš sliko, video na računalniku.

A obstaja kakšen način, kako uskladiti prikaz na fotoaparatu in računalniku?

LP, Simon
 0   

j @sikoj 10. Feb 2009, 22:48

Bolj verjetno je, da tvoj monitor nerealno prikazuje oziroma ni nastavljen pravilno in bo potrebna kalibracija monitorja. Kar se tiče kalibracije, je bilo že veliko povedanega. Če zgoraj v iskalnik vpišeš "kalibracija monitorja", boš našel vse potrebno.
 0   

Luka @lukas123 11. Feb 2009, 15:34

Nikakor ni nujno da je monitor, ponavadi lcd displayi na kameri niso ne vem kako skalibrirani, če praviš da so na aparatu samo presvetle pol uzami v roke navodila in poišči kako se nastavlja svetlost displaya(verjetno nekje v nastavitvah). Če je samo to pol ni problem, drgač je pa pri meni isto, da slika na lcd-ju izgleda bolj zasičenih barv kot pa je pol na monitorju.
 0   

iztok @izo 11. Feb 2009, 15:48

itak, lcd-ji na fotičih so dosti manj zanesljivi kot monitorji na mizah. za pravilno osveljenost fotke imejte vklopljen histogram, če pa hočete pravilno uravnotežene barve (če recimo nucate jpeg, v raw se da to naknadno poštimat), potem pa pred fotkanjem nastavite belino z kakšnim belim listom ipd. tako bo bela zares bela, če jo pa monitor drugače pokaže, pa bo treba tudi njega poštimat oz skalibrirat..
 0   

chips @chips 11. Feb 2009, 15:49

Kot je rekel lukas. LCD na aparatu nikakor naj ne služi kot referenca za posnetek, ampak naj se ga uporablja le kot preview. Če ima aparat možnost korekcije brightness LCDja, naj se to malce popravi.
[i:0172c3323d]"Z zensko, ki jo ljubim, gledam soncni zahod in si mislim: 1/250, f8" (Canon)[/i:0172c3323d]
| [url=http://www.deniszupan.com]DENISZUPAN.COM[/url] | [url=http://blog.deniszupan.com]BLOG[/url] |
 0   

j @sikoj 11. Feb 2009, 16:29

No zanimivo, tega nisem vedel, da znajo biti lcd displayi že po defaultu tako narobe nastavljeni, sploh kar se svetlosti tiče, da prihaja do takšnih razlik prikazov.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati