0   

andyz @andyz 23. Okt 2011, 13:27

No tole s Canoni je pa zanimivo. Ali ima mogoče še kdo takšne izkušnje, ali pa je šlo za faliran izdelek.
Najbrž pa je tudi razlika glede na tip dslr-ja. Če ima vse gumbe silikonsko zalite, problema ne bi smelo biti.

Iz mrzlega v tplo pa zna biti tudi uporabno za kakšno portretno fotografijo, hehe...
 0   

Klemen Blokar @kleb 23. Okt 2011, 13:54

Jah, izkušnje imam z enim 350D in dvema 20D aparatoma. Ne glede na to, ali so zarošeni ali ne, pri določenem mrazu tipke enostavno "zamrznejo" in aparat se ne odziva na pritisk na tipke. Potem moraš aparat malo pogreti z roko, pa spet deluje vse za nekaj časa normalno. Je pa to precej nestandardna situacija za aparat, ga uporabljati pri hudem mrazu ponoči pritrjenega na teleskop - grem stavit, da če bi ga ves čas držal v rokah, se ne bi shladil do te mere, da bi se pojavil ta problem...

PS: Haha, "Super Soft fokus"... smile
 0   

ogabe @ogabe 24. Okt 2011, 07:36

Malo tezko je govoriti, da pri "Canonih ne dela". Vsi moji Canoni do sedaj (od eos3 in 1v na filmu, pa preko 1d, 1dmk2 do 1dmk4) so in se brez problemov delujejo tudi pri kaksnih bolj ekstremnih temperaturah kot pa je -20c grin Drugace pa dvomim, da "gretje z roko" kaj dosti pomaga, ko imas pri -30c debele rokavice na rokah, tako da kaksne pretirane razlike med roko in tripodom v taksnih primerih ni.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Klemen Blokar @kleb 24. Okt 2011, 09:33

Heh, serija 1 ni ravno istega kalibra kot ostale, kajne? Razen tega sem tudi napisal, s katerimi aparati sem doživel težavo.

In nadalje - nisem rekel, da ne delujejo pri bolj ekstremnih temperaturah. A najbolj aparat greješ ne z roko, temveč s tem, ko ga prisloniš na obraz. Tudi nisem rekel, da aparatu tipke odpovejo, čim je na -20°C. Se pojavi težava po tem, ko ga imaš kaki dve uri na nizki temperaturi, ne da bi ga vmes enkrat prijel v roko in/ali prislonil oko h kukalu. In še en pomemben detajl, govorim o nočnem fotografiranju, torej aparata ne greje (tudi še tako šibko ne) sončevo sevanje. To je pa kar pomembna razlika.

Ne trdim, da serija 1 ni toliko bolje narejena, da nima težav z mrazom. Upam pa si trditi, da so astronomski pogoji do fotoaparata precej bolj kruti kot še tak mraz podnevi. In ja, tudi z rokavicami izoliraš aparat, ki se ogreva s toploto lastne baterije. Skratka, če si preverjal pri drugačnih pogojih kot ponoči na mrazu in na stojalu za par ur, je težko trditi kakšne težave aparat ima ali nima. Se pa strinjam, da pri seriji 1 obstaja lepa možnost, da nima teh težav... grin
 0   

Dule @DuleB 24. Okt 2011, 21:32

Eh, dajte no nehat s temi ekstremi, da ne boste na koncu prišli še do potapljanja fotoaparatov v tekoči dušik... upset
Dušan Brezovnik
 0   

Klemen Blokar @kleb 25. Okt 2011, 00:45

Hehe, se opravičujem, če je 80% moje fotografije astrofotografija, najtemnejše noči pa so pozimi. smile
 0   

Liza @Liza 23. Dec 2011, 20:39

Uporabljam Canona eos 400d in pred enim tednom sem ga pozabila čez noč v avtu (najvrjetneje je bilo okoli nič stopinj). Zjutraj sem ga prinesla v sobo na 20. stopinj in ga pustila v torbi, čez nekaj časa pa sem ga želela uporabljati in sem ugotovila da pred fotografiranjem izgleda kot da fotografija nebi bila ostra, še številke osvetlitvenega časa in zaslonke so bile spacane, nastala fotografija pa je bila popolnoma ostra, taka kot mora biti. Da bi preverila če je bilo vse to res zaradi kondenza (na začetku se mi je zdelo namreč zelo čudno, a zdaj vse manj), sem probavala fotografirati še zunaj, in na mrazu je bilo spet vse vredu. Odločila sem da bo imel fotoapart 5-dnevno pavzo, da se kondenz posuši, a se do danes ni nič spremenilo. Zdaj nevem zakaj sploh gre, ali naj ga nesem na popravilo ali pustim še nekaj časa da se suši, pa me zanima če ima kdo morda podobne izkušnje?

Lp, Liza
 0   

Klemen Blokar @kleb 24. Dec 2011, 00:23

Je nastala fotografija ostra že na ekrančku na aparatu, ali ko jo gledaš na računalniku?
 0   

Liza @Liza 25. Dec 2011, 09:42

že na ekrančku...
 0   

Klemen Blokar @kleb 25. Dec 2011, 14:19

A številke za osvetlitveni čas in zaslonko, o spacanosti katerih govoriš, so v iskalu, ne tiste na ekrančku zadaj?
 0   

Liza @Liza 25. Dec 2011, 15:01

v iskalu, mislim ko pogledaš v iskalo je vse spacano, tut ko izostriš. Potem pa stisneš sprožilec pa se mi fotka prikaže na ekrančku in je vse super.
 0   

Klemen Blokar @kleb 25. Dec 2011, 15:37

Aha. Morda se je iskalo znotraj zarosilo, kar je lahko malo težje odrosit. Ali je zadnja leča iskala motna na pogled (še posebej, če posvetiš z lučjo notri)?

Obstaja tudi možnost, da se ti je spremenila nastavitev dioptrije, ampak na to si najverjetneje že sama pomislila in preverila... grin
 0   

Liza @Liza 25. Dec 2011, 20:22

ha, še sama nevem kako sem lahko pozabila, ampak ja, dioptrija je bila kriva! Najlepša hvala za odgovor! smile
 0   

Klemen Blokar @kleb 25. Dec 2011, 20:31

Včasih se pozabi na očitne stvari, še zdaleč nisi edina, ki se ji lahko pripeti kaj takega... važno je samo, da se je rešila težava. smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati