0   

Aleš @lial 6. Apr 2012, 09:33

Sicer smo že nekoliko OFF, pa naj mi bo dovoljeno zapisati še nekaj v 'obrambo' Sony-ju.
Zadnje generacije, torej A33, 55, 35, 65, 77, so za kontrolo in čiščenje tipala nekaj posebnega.
Lastnost, da je živa slika na ekranu preko osnovnega tipala in dejstvo, da ni ogledala, omogoča krepko poenostavitev čiščenja.
Nobenih nujnih funkcijskih vklopov in testnih posnetkov ni treba - vse vidiš in odpraviš lahko tudi pri vklopljenem aparatu, kjer deluje tudi dodatno prisilno tresenje. Ki pa je bolj 'topla voda', žal.
 0   

smasher @smasher 6. Apr 2012, 21:44

No ja mene je zanimalo zato ker ne vem koliko tesnijo fotoaparati (seveda ne mislim an vodo biggrin ) ampak bolj za prah. In če ima možnost čiščenja senzorja se mi je zdelo logično da bo potem pri takem fotoaparatu senzor bolj čist ker nisem vedu da se sploh da fizično spucat senzor, sem mislil da to lahko sam kak foto specialist ker naj bi bil senzor izredno občutljiva stvar. Ker kot sem napisal iščem fotoaparat za okoli in bi zato moral preživeti tudi samo v ruzaku, kjer je lahko malce več prahu kot v lepi torbici za fotoaparat.

LP

ps: sicer pa mi ni jasno zakaj se na tem forumu ne dovoli popravljat prispevkov, sej dokler še nihče ne odgovori na temo lahko bi lahko še kaj dodal brez odpiranja novega sporočila.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati