0   

Marko Trifkovič @Trifko 7. Sep 2010, 10:49

mi lahko kdo pove naslov, kje se fotomehanika nahaja v lj?
 0   

Marko Trifkovič @Trifko 7. Sep 2010, 10:55

kulj, tnx Lucifix
LP Marko trifkovič
 0   

Zelod @flambirana_oFca 7. Sep 2010, 15:45

Bom izkoristil temo za vprašanje glede Fotomehanike.
A je to pri njih (oziroma sploh) normalno, da imajo pri sebi objektiv (Tokina 12-24) že od 18.8. in do danes sploh ne vem kaj konkretno se z njim dogaja?
Vsake dva do tri dni jih kličem in možakar mi deluje ful zmeden oziroma nesposoben. Se opravičujem, če to ni in na pamet ugibam, ampak takšno je moje osebno mnenje.
Prvič mi reče, da je objektiv pogledal in je VERJETNO fuč elektronika, ki jo bo naročil z Nizozemske in, da ne ve točno ali bodo poslali samo to manjšo PCB ali bodo težili, da mora vzeti oba sklopa elektronike, in doda, da bo čez dva dni vedel več. Bi pa znal bit rok dobave tri dni.
Kličem čez dva dni in mi pravi, da objektiva še ni sploh razdrl ampak, da je SIGURNO fuč elektronika, da pa še ni poslal maila na Nizozemsko, ker ima ful drugega dela. Spet jaz kot jaz mu nočem težit in se v dobrem duhu poslovim.
Čez tri dni ga kličem kaj je novega in mi reče, da je mail v Tokino pred dnevi poslal, da pa je sam za pultom in sploh ni še pogledal maile, če so kaj odgovorili (ura je bila pa 15:20). In ga prosim, če lahko pogleda, da vem na čem sem, saj objektiv 18.9. res potrebujem (zato sem si planiral 1 mesec za popravilo, da bo več kot dovolj). In mi zmedeno pravi, da ne, da ma ful dela in me bo poklical sam, ko bo izvedel kaj novega. Danes je že drugi dan, kar ga nisem klical. Razmišljam pa, da bo naslednji moj klic zares aroganten, saj se mi to zdi že kar nategovanje. Bojim se, da objektiv še vedno nekje sameva v škatli ali na polici in niti očesa ni vrgel nanj.
Sam sem delal štiri leta v IT/biro branži in sem s tam vajen, da smo prav vse zadeve morali poštimati v roku maksimalno petih dni. V primeru, da smo pa morali čakati kakšen specifičen del iz tujine, smo pa stranke zalagali z nadomestnimi računalniki, tiskalniki, kopirnimi stroji ipd.

Torej, je to vsakdanja zgodba pri Fotomehaniki?
 1   

misfits @misfits 7. Sep 2010, 15:55

flambirana_oFca je napisal/a:
Torej, je to vsakdanja zgodba pri Fotomehaniki?


zgleda, da je, jaz sem čakal pol leta, bom kar prilepil kar sem napisal pri sosedih po kakšne 3 mesečnem čakanju

Je bilo rečeno, da bo v roku enega tedna objektiv pregledan in ocenjeno popravilo. To se je zgodilo šele po 1 mescu. Zdaj je objektiv že kakšne 3 mesece na servisu, pa me serviser še kar vleče za nos.
Najprej (pred ene dvema mesecema) mi je rekel, do bo popravljen še isti teden, ko sem klical. Sem klical drug teden in je isto rekel, pol naslednji teden je rekel že, da bo drug dan, pa kr nič.
Še naslednji teden je tud rekel, da bo drug dan, pa kličem naslednji dan in reče, da ma glih razstavljenega in da bo čez 1 uro. Ker ni nič poklical, počakam še kak teden in spet pokličem, ga še ni v službi in reče tisti, ki se je oglasil, da mu bo sporočil naj me nazaj pokliče. Ni poklical, počakam še kak teden in spet pokličem, pa pravi, da je ubistvu že popravljen, sam še pokrove mora gor dat in da bo čez kakšno uro. Pa sem mu rekel, da ne bo tako kot do sedaj, da spet ne bo nič. Pa pravi, bo zrihtan. Mine dober teden...a mislite, da je že, ne ni. Pravi, da je prišlo nekaj vmes, kar mora nujno končati in nima časa dokončati mojega objektiva.
Zahvala: flambirana_oFca
 0   

Andrej @fotokaj 7. Sep 2010, 16:09

Welcome to Fotomehanika ... please, do fasten your seatbelts, 'cause it's gonna be a long&bumby ride.
 0   

Marko Trifkovič @Trifko 7. Sep 2010, 16:17

Vidim, da ni glih dober glas za fotomehaniko, sam mam namreč samo za spucat objektiv, je prah že v njem, kolk časa porabijo za tako stvar? če ima kdo izkušnje...
LP Marko trifkovič
 0   

Miha @cedo 7. Sep 2010, 16:19

flambirana_oFca je napisal/a:
Torej, je to vsakdanja zgodba pri Fotomehaniki?

Lansko jesen in to pomlad sem nesel v Fotomehaniko 3 objektive, za vsakega so rabili manj kot teden. Pred mnogimi leti pa Tokino 2,6-2,8/28-70, ki je bila "zrihtana" v 2 dneh. Torej, to ni vsakdanja zgodba pri Fotomehaniki. Dopusti?
 0   

Žiga @thunder_road 7. Sep 2010, 16:28

Glede na to, da sem jaz tega avgusta, na pooblaščenem servisu za Canon dobil napotek, naj raje pridem nazaj čez kak teden, ker je serviser na dopustu, pa še potem naj bi počakal, da se vsa vrsta za nazaj sprosti, potem verjamem, da so tudi v Fotomehaniki malce omejeni po številu čez te kritične mesece. Ko sem dal tja, enkrat lani, počistit lepljiv zaklop na EOS 100, ter na novo zadihtat zadevo, sem prišel po aparat čez 2, 3 dni. Enako za poskus čiščenja enega starega objektiva. Edino enkrat, prav tako julija meseca, torej v kritičnih poletnih mesecih, pa sem res čakal 3 tedne na Zorki 4.
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Jan Kajfež @Geccko 7. Sep 2010, 16:37

Mojo yashico so tudi porihtali v dokaj uglednem času... cca 10 dni, samo je bil ata, ki je jo rihtal ravno takrat par dni odsoten... je pa res, da jih je treba vsake toliko časa malo poklicati ....
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Bostjan @Archie 7. Sep 2010, 16:39

flambirana_oFca je napisal/a:
Bom izkoristil temo za vprašanje glede Fotomehanike.
A je to pri njih (oziroma sploh) normalno, da imajo pri sebi objektiv (Tokina 12-24) že od 18.8. in do danes sploh ne vem kaj konkretno se z njim dogaja?


Če imajo na Fotomehaniki posla s Tokino EU servisom (NL), potem krivda za tak čas ni nuno njihova. Ko sem popravljal na Tokina EU servisu tam Tokino 300/2,8 AF-D (menjava chipira, CLA servis) sem čakal 4 mesece, da je objektiv prišel nazaj z enako napako in potem še dva , da so poštimal reklamacjijo. Tam si šele vzamejo čas!
 0   

Zelod @flambirana_oFca 7. Sep 2010, 16:54

Groza me je, ko berem.
Ne bi imel toliko proti njim, če jih že v štartu ne bi poklical in se pozanimal koliko časa bodo potrebovali samo, da preverijo kaj točno je. In je možakar že takrat po telefonu rekel, da ni problema; za pregled bo potreboval kakšen teden časa, potem, ko se zve kaj je narobe, pa bo nakadno sporočil. Me je pa ob opisu napake takoj opozoril, da so verjetno vezi na PCB-ju razklenjene in bo potrebno menjati ploščico z elektroniko. Zaradi tega sem se tudi odločil za servis v tem obdobju, saj se mi je vse skupaj zdelo realno in korektno.
Potem pa kot sem napisal - totalno razočaranje.
Torej, četudi objektiv zahtevam nazaj in ga pošljem na Nizozemsko, ne bom prav tako nič časovno profitiral.

Očitno bom za 18.9. moral kupiti kar drug objektiv. Pa ne le za ta datum. Za naslednjega pol leta. dead
 0   

Peter Atanackov @Geo 7. Sep 2010, 17:23

Ma vidim, da vsaj opravijo delo kot se spodobi, po vašem pričanju, tudi če si vzamejo čas.

Kolko pa kaj računajo recimo čiščenje objetkiva? Recimo starega manualca... ali pa tudi novega?
 0   

Simon @partyzan10 7. Sep 2010, 20:10

Pa da ga jst pohvalim. V enem dnevu mi je zrihtov objektivm, ko mi je crknlo ostrenje
Poročna fotografija http://www.justmarried.si/
 0   

BubikolRamios @BubikolRamios 8. Sep 2010, 19:08

Kaj se tule eni razburjajo (-: Jaz sem imel opravka z enim uradnikom na občini Radovljica. Po x časa nategovanja mi je rekel da je pa sedaj stvar pripravljena(OP. jaz: kaj to pomeni, a kuhana ?). Na moje vprašanje ali bo naslednji teden, torej v pisni obliki , je z druge strani telefona prišla samo telečja tišina. Kot da bi vprašanje postavil gluhi steni. Ne ni bilo naslednji teden Ko sem ga 'personlich' šel gledat čez dva meseca je hladno ugotovil da je zadevne papirje že pospravil v predal. In tako dalje in tako naprej.

V totalu je za vnaprej plačano storitev mešal zrak eno leto in na koncu proizvedel 1 A4 format na katerem je svojo odgovornost zameglil s še dvema podpisoma.

Slišim, da se zdaj uradniki v RS pripravljajo na stavko !

Na Fotomehaniki česa takega ne boste doživeli. Da bi pa kdo tam že kdaj slišal za stavko pa tudi dvomim.
Meni so zmeraj naredili OK.
 0   

Gregor Gomboc @George 9. Sep 2010, 07:51

Pri fotomehaniki sem imel dvakrat objektive na justaži.

Dolgo je trajalo preden niso ničesar uspeli popreaviti. no

Odslej samo še Willich v Nemčiji. Čeprav draže zato hitro in uspešno.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 13. Sep 2010, 09:06

Nov podatek iz Fotomehanike....
Danes sem jih klical ponovno zaradi svojega objektiva Tokina 12-24mm kateremu se lamele ne odprejo/zaprejo - problem v elektroniki.
Sedaj sem jim dal en teden čistega miru pred mojimi klici in sem potihoma pričakoval, da se je zadeva vsaj malo premaknila naprej.

Na telefon dobim možakarja, ki ga v predhodnem klicanju nisem še nikoli slišal, ga lepo vprašam, da preverjam kaj se dogaja z tem objektivom, on preveri po številki in pravi, da ni še nič in objektiv stoji na polici. Rahlo dvignem glas, da kako nič, saj se to vleče že slab mesec (od 18.8.) in vsakič mi njihov serviser reče, da ni nič, da nič ne ve, da ne utegne pogledati emaila itd. In mi možakar veže naprej drugega možakarja (mogoče nadrejeni) in ta pravi, da z objektivom ta teden ne bo sigurno nič, saj je možakar, ki na tem dela, šel na dopust. Se pravi on gre na dopust in zadeve katerih se je lotil (če se jih je) kar stojijo dokler ne pride z dopusta?! To mi pri vsej moji najboljši volji in napetih sivih celicah sploh ni jasno. Da ima podjetje zaposlenega, ki edini opravlja nek posel in nima zaledja? V moji bivši firmi smo se serviserji morali pokrivati in tudi dopusti so bili tako razporjeni. Pred dopustom pa smo morali bodisi zaključiti trenutno delo ali poročati šefu kaj je storjenega, kdo je bil obveščen, kje je kaj naročeno itd. Skratka predati celotno dokumentacijo.

Potem sem pa temu gospodu vse povedal kaj si mislim o njihovem nikakršnem odnosu do stranke in dela samega ter resnosti njihovega zaposlenega, ki mi en čas pravi, da je rezervni del naročil, drug moment, da ne ve ali so mu kaj odgovorili nazaj ali ne, vedno pa me čimprej odslovi s foro "vas bom poklical". In ku*** me je poklical. Do danes nikoli. Jaz, ko ga pa kličem, pa imam vedno slab priokus kakor, da mu morim s tem. Njemu se pa očitno lepo je**, lepo odide na dopust, objektiv pa na polico in nobenmu nič.

Sploh nič ne bi bilo narobe, če bi on še preden, sem objektiv oddal v servis, lepo po pravici rekel, da bo to trajalo mesec dni ali tri mesece, da se popravi. Potem bi si tudi sam drugače splaniral oziroma objektiv dostavil v Zagreb. Ne pa, da mi obljublja pravljice, da bo poštimano v nekaj dneh, po mesecu dni pa sploh še rezervnega dela ni naročil. In ja, kolikor sem izvedel, rezervni del (elektronika) sploh ni bila naročena.

Naslednji teden pride serviser nazaj z dopusta. Rekel sem, da jim dam do srede čas, da se spomnijo zelo dobro zgodbo. V kolikor ne, se bomo pa pogovarjali drugače.
Mi je žal, da moram tako nastopati, ampak po zdravi poti kot kaže ne zaleže.
 0   

Miha Grgic @_mihA_ 13. Sep 2010, 10:10

Jaz sem čisto na istem kot ti flambirana_oFca. Objektiv imam na fotomehaniki od 7.6. Najprej je serviser rekel da bo trajalo približno teden, morda 2. Potem pa isto kot ti praviš: "ja rezervni del ni še prišu, te pokličem popoldne, jah neki me še heca ampak mislm d jutri bo, veš dost dela mam..." pa take fore. In gre tudi meni že pošteno na živce da že 2 meseca in pol usak dan klicarim al je kaj novega ali ne. Seveda sem svoj "rutinski" klic opravil tudi danes zjutraj in tako kot ti sem izvedel da je serviser odšel na dopust. Kako lahko gre na dopust če ima toliko dela?
 0   

Zelod @flambirana_oFca 14. Sep 2010, 09:58

Ne vem, ne vem... Vedno skušam biti potrpežljiv in razumevajoč, ampak v Fotomehaniki jim pošteno uspeva, da me do konca razjezijo. sleep
Ne bi rad pametoval, ker jih ne poznam in mogoče se za določene stranke res trudijo, ampak name so že v štartu naredili zelo slab vtis, saj da stranki lažeš in jo zavaš na vse možne načine, se mi zdi totalno dno od poslovnega profesionalizma.
Da gre pa serviser lahko na dopust kljub temu, da ni poročal o storjenemu delu, pa mi daje slutiti, da v celotni firmi v obsegu celotne ekipe ni nekega pretiranega redu.
Naslednjo sredo se z njimi slišim. Če bom že v štartu zaznal izmikanje in zavajanje, bom objektiv zahteval nazaj.
 0   

Rok @Rokic 15. Sep 2010, 07:41

evo, tudi jaz imam nekaj izkušenj s Fotomehaniko.
Oddal sem en objektiv v čiščenje ter nekaj nastavit ker se je majal Možakar se prijazno pogovori z mano, še me vpraša če se mi mudi. Tukaj pa naredim napako, saj mu odgovorim, da se mi ne mudi (ampak vidim, da itak ne bi bilo razlike, če se bi mi mudilo). Popravilo oz. čiščenje naj bi blo opravljeno (glede na to, da se mi ne mudi) v 14 dnevih. Po tem času hitro zavrtim telefon, pa pokličem. Prvi odgovor je, da ni bilo še časa... Po nekaj dnevih spet pokličem, pa mi možakar sporoči (en drug je bil), da ne vem kaj je z objektivom, ker je sam za pultom, kolega, ki naj bi se ukvarjal z mojim objektivom, pa ga ni.
Končno se po dobrem mesecu čakanja odločilo poklicati, da je objektiv očiščen. upset
Objektiva takrat res nisem potreboval nujno, vendar me jezi, da če se neki zmeniš, da to ne drži.
Je pa tudi res, da je bil na servisu enkrat čez poletje.

Aja, nekdo je spraševal ceno čiščenja. Jaz sem dal €60


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati