0   

Zelod @flambirana_oFca 15. Sep 2010, 16:33

Hja, znana zgodba. Kakor, da doživljam kaj takšnega hehe.
Imam pa od danes za svoj primer še nekaj podatkov;
ne samo, da so neresni pri Fotomehaniki, v svojem primeru sem spoznal, da je celotna Tokina Europe neresna.
Sem za štos poslal k njim (na Nizozemsko) mail, če mi lahko priporočajo v Evropi dober in zanasljiv bodisi uradni ali partnerski servis za njihove objektive.
Dobil sem odgovor, da ne vedo koliko je partnerskih servisov po Evropi in ne beležijo podatka kdo to je,
uradni servisi pa so v Evropi samo na Nizozemskem, v Belgiji, na Danskem, Norveškem, Švedskem in Finskem.
V primeru, da bi objektiv poslal na popravilo v enega od teh servisev, bi moral na popravilo čakati do tri mesece. Beda.
Imam občutek, da, če vzamem Canona 10-22, bo še najbolj ziher. Pa tudi kar se bodočih morebitnih servisev tiče. biggrin
 0   

Olaf @Olaf 15. Sep 2010, 17:23

Ne bodi tako prepric3An bigrazz
 0   

Bostjan @Archie 15. Sep 2010, 18:27

flambirana_oFca je napisal/a:
V primeru, da bi objektiv poslal na popravilo v enega od teh servisev, bi moral na popravilo čakati do tri mesece. Beda.
biggrin


No, sem ti napisal svojo izkušnjo. In predstavljaj si moje veselje ko, sem prejel po 4 mesecih objektiv nazaj z enako napako, kot jo je imel, ko je odromal na Nizozemsko in računom za cca 400 EUR.
Če si v v vlogi serviserja (posrednika), ki tam naroča dele, si ga definitvno naj****.

To je bil tudi večni konec vseh mojih simpatij do Tokine.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 15. Sep 2010, 19:52

Olaf je napisal/a:
Ne bodi tako prepric3An bigrazz

Haha Olaf, dobro si to zakamufliral, sem moral trikrat prebrati, da sem opazil kam ciljaš s tem. thumbsup Ja... z njimi imam tudi izkušnje glede neresnosti, predvsem glede dobave rezervnih delov. Canon objektivi mi pa k sreči delajo kot švicarska ura in srčno upam, da tako ostane.

Archie je napisal/a:
To je bil tudi večni konec vseh mojih simpatij do Tokine.

Ja, res je - zadnjič si lepo opisal svojo neprijetno izkušnjo in danes sem s tem mailom s strani Tokine samo dobil potrditev v to. Ampak oni to povsem hladnokrvno jemljejo... Sploh mi ni jasno, saj je fotografom tovrstna oprema prav tako življenjsko pomembna kakor je nekomu prenosnik, mobilni telefon ipd. Če se gredo nek "PRO" razred, naj bodo PRO tudi v asistenci.

Sam sem bil s to Tokino zelo zadovoljen. Se pa šele sedaj zavedam, da nastane problem, ko se tovrstna reč takšne pri nas ne-zastopane znamke, pokvari.
 0   

Bostjan @Archie 15. Sep 2010, 21:15

Imaš srečo. Meni iz NL niso odgovorili na maile, prav tako ne iz Japonske. Edino američani so odgovorili, da je menjava chipa okrog 75$ in da naj se obrnem na servis Tokine EU, ker gre za rutinsko zadevo.

Uvoznik takrat je bil Mixi in fantom v Žireh vsaka čast. Čeprav je bil objektiv second hand iz tujine so v Žireh poskrbeli za komunikacijo in pošiljko na servis (NL) - 100% korektno, ampak uni tam so pa kljukci, da res ni. Res, da sem dal poleg naredit še CLA (clean-lubricate-adjust), ampak 400 EUR in 6 mesecev za chipiranje in CLA??
 0   

Elvis @Turtle 16. Sep 2010, 02:44

Archie, glih tako me firbec mantra - a si plačal tistih 400€ al si vse skupaj poslal v PM?
 0   

Bostjan @Archie 16. Sep 2010, 13:11

Turtle je napisal/a:
Archie, glih tako me firbec mantra - a si plačal tistih 400€ al si vse skupaj poslal v PM?


Ma, ko so zadevo potem zrihtal na reklamacijo sem plačal, ker je šlo za Tokino 300/2.8 Pro (AF-D) in sem jo razmeroma poceni dobil. Ampak potem mi je prav nič dražje ni uspelo prodati (jasno delujočo) ... in sem pridelal tak konkreten minus. Je bla "no win" situacija... al pušnem popravilo, al pa cel objektiv in sem pač zbral manjše zlo. In si pamet kupil tako glede e-baya, kot tudi glede neoriginalnih objektivov....
 0   

Zelod @flambirana_oFca 16. Sep 2010, 14:56

Uf, Archie se mi kr smiliš, da si moral it skozi takšno kalvarijo s tem objektivom.
Jaz bi že prej znorel (pa sem miroljuben biggrin ) in se odpravil na Nizozemsko komu težit. 400 EUR pa si zelo preplačal.
V tem primeru je pa Amerika res Amerika! Na njihovih forumih zasledim takšne nizke cene za raznorazna foto popravila, da bi se človek tukaj kar zjokal, ko moramo plačevati trikratne zneske ali še več.

No, moja zgodba se le obrača na boljše (upam). V Angliji sem zasledil foto servis, ki se ukvarja tudi s popravilom Tokina objektivov in imajo vso elektroniko za moj objektiv že na zalogi, popravilo in poštni stroški tam in nazaj pa naj bi me vse skupaj stalo 160 EUR in trajalo maksimalno 2 tedna.
Do sedaj prek maila delujejo zelo resni in fer, zato v kolikor v sredo ne izvem pozitivnih "izvidov" s strani slovenskih strokovnjakov (hehe), bom verjetno šel v to.
 0   

Gregor Gomboc @George 16. Sep 2010, 16:36

Bolje da ne čakaš.
Boš imel objektiv popravljen en teden prej.
Ali morda misliš, da si je možakar vzel objektiv zraven na dopust, da ga bo tam popravil?
 0   

Marko @Prelc 16. Sep 2010, 16:55

Ista zgodba tukaj. Nesel sem Canon 16-35 na Fotomehaniko, da mi naštelajo front pa back focus. Po dobrem mesecu in pol sem šel iskat nepopravljen objektiv, saj mi je vsakič ko sem ga klical (cca 20x) zatrdil kako bo naslednji dan in da me pokličejo. No, poklicali me niso niti enkrat.
[URL=http://www.prelc.si/blog]Prelc - FotoBlog[/URL]
 0   

Zelod @flambirana_oFca 16. Sep 2010, 18:04

George je napisal/a:
Bolje da ne čakaš.
Boš imel objektiv popravljen en teden prej.
Ali morda misliš, da si je možakar vzel objektiv zraven na dopust, da ga bo tam popravil?

Ga nočejo vrniti dokler se ne vrne njihov serviser, ker naj bi bil objektiv razstavljen in ima to čez samo on. no
 0   

Miha Grgic @_mihA_ 20. Sep 2010, 14:23

Fantje, mislim da smo zdej na višjem nivoju. Zdaj se niti nobeden ne oglasi! sad
 0   

misfits @misfits 20. Sep 2010, 14:26

_mihA_ je napisal/a:
Fantje, mislim da smo zdej na višjem nivoju. Zdaj se niti nobeden ne oglasi! sad


mogoče je šel pa še un ta drug na dopust biggrin
 0   

rey_ @rey_ 20. Sep 2010, 15:50

Ja po novem bomo pokvarjene objektive kr v smeti vrgli pa nove nabavli. Bomo prišparali ogromno časa, stroškovno pa bomo tam-tam no
Pa nej se ****** servisi s tem njihovim odnosom od *****! mad
 0   

Aleš @lial 20. Sep 2010, 16:09

Mi je kar nerodno zapisat, vendar kar je res, je res:

Fotomehaniki sem trikrat zaupal popravilo različnih stvari, enkrat objektiv, drugič vario-okular spektiva in tretjič aparat in vedno so bili 110% poslovni in korektni. Teh 10% pomeni, da je bilo bolje od pričakovanega.

Glede na to, da sicer nisem povsod naletel na tak odnos (legendarna štacuna pod Emporiumom in njihov trgovec), kar težko verjamem, da bi bilo tako le zaradi kakšne pozitivne energije, ki jo sevam grin grin grin
 0   

Miha Grgic @_mihA_ 20. Sep 2010, 19:10

Nene, sej jaz povsem verjamem da 80% delajo super. Pač...zgolj moja izkušnja, ki gre pač rahlo čez meje.

Morda imajo pri fotomehaniki zgolj "temno dobo" biggrin Če smo rahlo črnogledi in nesramni. Morda naših objektivov sploh ni več, ker so končali pod vodo biggrin
 0   

Zelod @flambirana_oFca 20. Sep 2010, 22:50

Haha tooočno, poplave so bile! Upam, da v Tokini dobim noter še kakšno ribico ali pa vsaj paglavca. biggrin
No, drugače jaz tudi verjamem, da je pa marsikdo z njimi imel zelo pozitivne izkušnje, prav vse je možno. Tudi odvisno je lahko na kateri znamki in opremi vršijo pregled/servis.
Meni je žal, da se morajo do nekaterih strank obnašati na takšnem nivoju kot se in osebno so se mi totalno zamerili. Do te mere, da bom prav vsakemu odsvetoval poslovanje z njimi, sam se jih pa po končani zgodbi, ki še traja, na veliko izogibal.
Danes je serviser, ki "dela" na mojem objektivu prišel v službo. In kljub temu, da sem prejšnji ponedeljek kar direktno in rahlo agresivno z njimi nastopil, me danes sploh noben ni poklical. Toliko o tem kako jih skrbi poročanje in reševanje problema. Dokler ne bo prepozno. Sreda je namreč blizu.
 1   

Zelod @flambirana_oFca 22. Sep 2010, 14:23

In poročilo sredinega dne....

Monolog serviserja je bil takšen:
"Ja, ja.... nekaj sm že zrihtu... nekaj pa še čakam... Ja en del mi niso še, ja ne vem kaj se grejo! Ja, en del mi še manka... Mi niso prav poslali. Eno stikalce bi moglo pridt pa ne vem kako, da ga ni zravn sej sm jim pisu pa.... Po moje, da bo, sam še tist mi manka. V katalogu je blo označen, da je zravn pa vedno je blo, zdej pa ni (smeh).... Ostal tist ta drug del pa mam. Drug teden enkrat ga dobim... Dejva se v ponedeljek slišat."
Rofl Rofl

Sploh mi več ni do kreganja.
Na to "foro" s stikalom sem nasedel. Lahko, da je izmikanje, lahko, da je res. Iz serviserske prakse vem, da se takšne stvari rade dogajajo, da je del v parts katalogu nepopolno označen in prejmeš nepopoln sklop.

Torej veselo lahko čakam ponedeljek.
Če takrat ne bo, pa zares objektiv zahtevam nazaj. Dovolj je bilo milosti.
Zahvala: misfits
 0   

Tomaž @sixtoo 26. Sep 2010, 14:34

Zabavna tema biggrin
Vse dokler... ti (mi) ne pade na pamet, da moram očistit svoj fotoaparat. Posledice dopusta so ostale, kljub pazljivosti pri menjavi objektivov.

Ok, kam naj nesem očistit senzor in vse ostale pritikline, v okolici Ljubljane? Fotomehanika očitno ni več to kar je bila, tako, da tja ga ne mislim nosit. Sam sem sicer opravil spihal notranjost, a nekaj pik ostaja. Mokrega čiščenja pa ravno ne bi opravljal sam smile Torej, kam?

Če se najde kdo, ki bi ga bil pripravljen očistit, ga lahko prinesem tudi njemu. V vsakem primeru za neko plačilo smile

(kljub prahu na senzorju je bilo vredno vlečt vso opremo 3 tedne po Turčiji grin )
 0   

Miha Grgic @_mihA_ 26. Sep 2010, 16:05

Pa sej ni nujno d bodo tud pr teb težave...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati