0   

Boštjan Peternel @BostjanP 8. Dec 2010, 07:51

Sliko sem objavil tako kot ponavadi - pa se exif podatki ne prikažejo zraven... Me zanima zakaj?
Imam pa še eno vprašanje - ali je namerno narejeno da vse linke na slo-foto odpre v istem oknu in ne v drugem?
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 8. Dec 2010, 08:12

EXIF podatek za fotografije se zgubi v kolikor se v galerijo naloži fotografija, ki je večja od dovoljene velikosti. Skripta takšno fotografijo pomanjša in posledično se izgubijo EXIF podatki. Da se rešiš te "težave" priporočam, da naložiš fotografijo v velikosti max 1100x900px in problem bi moral biti rešen.

Za tisti dropdown menije pa nisem uspel popraviti. Mi zaupaš še 1x kateri brskalnik uporabljaš, ker sem žal že pozabil kar si takrat napisal v vriskaču.
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 8. Dec 2010, 08:15

Uporabljam Chrome.
Je pa res edina razlika, da sem dal večjo sliko - se pravi moja napaka...
Hvala za hiter odgovor...
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 8. Dec 2010, 08:17

Drugače pa je namerno narejeno, da se vsi linki odpirajo v istem oknu, ker želim uporabniku prepustiti možnost, da se sam odloči ali bo odprl link v novem oknu (sredinski gumb miške ponavad) ali pa v istem.
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 8. Dec 2010, 08:23

No saj po eni strani je res ok. Mene edino moti, ker če se hočem vrniti nazaj na slo-foto moram uporabiti ravno back gumb - je pa res, da velikokrat pomotoma tudi zaprem povezavo...posledica drugih strani, kjer se ponavadi odpre kar novo...
lp
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 8. Dec 2010, 08:26

Najboljšo razlago zakaj se povezave ne odpirajo v novem oknu si lahko prebereš tukaj:
http://www.smashingmagazine.com/2008/07/01/should-links-open-in-new-windows/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati