0   

Jan @ghandaed 25. Feb 2005, 20:56

ja film izumira, ampak izumrl pa pomojem se dooooolgo ne bo. Je pa vprasanje kdaj bodo studiji zaceli bojkotirat storitve glede razvijanja :? To me bolj skrbi
acta non verba!
 0   

iztok @izo 25. Feb 2005, 20:56

hmm, zanimivo, da ravno omenjaš 220 film, ravno tega se ne dobi po foto štacunah, v glavnem imajo 120 format (debelejši film), vsaj po mojih izkušnjah.
 0   

Matej Herbst @matto 25. Feb 2005, 21:01

ja Izo prav imaš 220 se težko, težko dobi za 120 pa zaenkrat še ni problema kar češ, vsaj jaz.

Kar se tiče razvijanja negativov in diasov zaenkrat še kar dobro kaže, če ne drugo pa nam bodo čez dosti let ostali ČB filmi in bomo spet šli korak nazaj.

Je pa to da dokler fuji razvija filme se nimamo kaj bat.
 0   

daylight @daylight 25. Feb 2005, 21:09

studiji naj kar bojkotirajo razvijanje, pol nam bojo itak poceni mašine prodajali pa bomo vsi meli minilabe doma biggrin

drugače pa že jobo procesor zmore vse kar fotostudio, kar se filmov tiče.
 0   

Matej Herbst @matto 25. Feb 2005, 21:12

Jaz sem tudi gledal tega malega Jobota, zakon.

link
http://www.jobo-labortechnik.de/

Eden na bolhi, ga je prodajal pa mi je skoraj žal da ga nisem jaz vzel, saj podpira vse procese, samo kemijo menjaš.
 0   

Jan @ghandaed 25. Feb 2005, 21:15

no saj to nas bo enkrat verjetno docakalo
acta non verba!
 0   

Matej Herbst @matto 25. Feb 2005, 21:25

Problem v fotostudijih, ki dnevno malo razvijejo filmov je vzdrževanje filmarce, saj mora stroj narediti dnevno določeno količino, da se kemija regenerira.
Pri nas še zaenkrat nimamo teh problemov smile
 0   

slowenien @slowenien 25. Feb 2005, 21:48

Kake stroje pa mate vi da se mora doloceno stevilo filmov razvit da se kemikalije regenerirajo hhhh kolko jaz vem so za to ze kr lep cajt zasluzni senzorji ki to nonstop nadzorujejo in se ta proces nonstop izvaja........

ps:jaz ne vem kje vi filme kupujete da se nic ne dobi tam kjer jih jaz kupim se dobi vse se bulk varjanta katero jaz zadna leta sibam se dobi in ki se seveda najbolj splaca
 0   

tinekr @tinekr 25. Feb 2005, 21:49

Svaka vam čast. Po dolgem času sem pofotkala dva filma in obupala.(and it's a very expensive hobby too biggrin )..Zato predlagam, da nekdo odpre Digital Club
 0   

Matej Herbst @matto 25. Feb 2005, 21:54

Slowenien:
saj stroj sam zazna in to odpravlja samo dnevno moraš razviti vsaj eno urno količino če ne ni kvaliteta 100% in to je že v dosti fotostudijih problem. Zmešana kemija mora delat ne sme stat , posledica je slabo razvit film, saj digitalni stroj to dobro skrije samo klasičen pa ne.
 0   

rado @rado 25. Feb 2005, 22:30

Ja tudi mene lahko vpišete , če ravno imam doma vso opremo pa že kar več kot 4 leta nisem razvijal doma poslikam pa nekaj filmov na leto vendar zadnji dve bolj malo najbolj zaradi pomakanja časa, se pa pripravljam, da bom se bom zopet malo zaprl v temo filmov sem že nekaj poslikal treba bo nabavit novo kemijo .
Uporabljam pa največ Minolto 700si , ki sem jo kupil lani ko je 16 let stara 8000 odpovedala, včasih pa še z 25 let staro MF varianto tudi minolto x 300 sicer imam še nekaj teh analognih aparatov vendar jih ne uporabljam več kaj dosti.

Tinker, če daš slike razvijat pač zadeva ni toliko dražja od dig. pa še malo bolj premisliš ponavadi kaj slikaš.


Ps matto nisi nič odgovoril v enem izmed postov , kaj prodaja tista gospa Minolta?
 0   

tinekr @tinekr 25. Feb 2005, 22:44

Rado, jaz sem tinekr. No, pa saj ne gre za to, da je drago. Kupiš čb film HP Iford 5, potem ga poslikaš na digitalni način s šparanjem in to pomeni dva dni maximum, ker že po naravi ne moreš šparat, ga daš razvit. Potem profiji skužijo za kakšen film gre in bodo potrebni posebni ročni postopki, ki so zelo zahtevni in za kar so potrebne posebne priprave. HAHAHA Razvijejo ti na posebni-c c c barvni papir, pri tem pa imajo fotke seveda sephia ton, ki seveda ni zaželen in so cele popackane, ker je imel ta tip stoposto zamazan razvijalec in ga ni uporabljal že celo večnost. Potem pa plačaš in te nategnejo seveda. Btw za raster papir bi morala čakati 10 dni. Fino, zdaj pa obljubim, da sem zadnjič pofotkala na film, ker ne vidim pravega smisla v tem. Bi res rabila enega, ki bi me vztrajno prepričeval.
 0   

rado @rado 25. Feb 2005, 23:29

Ja z ČB filmi je res problem, ker v studijih povečini niti ne obvladajo več tega , ne v vseh v veliki večini pa je res problem ,to z ČB moraš delat sam .
Enkrat si omenjala, da hodiš v nekakšen tečaj ali nekaj podobnega ali ti mentorica ne bi razvila in da doživiš čar temnice bi to lahko naredila skupaj s teboj.
Sicer pa analogno ni samo ČB lahko tudi barvno , pa še lažje bo ko bo Liza nesla babici pokazat album s fotkami , kot pa prenosnik pa še dodaten strošek je precej dražji od albuma , če ga nimaš biggrin

Sicer pa za izživljanje pač delaš z digjem , ko pa najdeš pravi motiv pa hitro film v aparat pa gremo, tudi z tistim XG 1 , ki si dobila se , da čisto dobro delat.
 0   

mishko @mishko 26. Feb 2005, 00:25

No ok, pa še mene vpiši, saj ni tolk visoka članarina, ob vsej tej krami bom pa ja še kakšno rolo poslikal :mrgreen:
Kdaj je prva seja? :fredy:
 0   

David Vatovec @davidv7 26. Feb 2005, 08:46

Ilford je ravnokar prišel ven iz zagat.

Sedaj so se prestrukturirali v Ilford Photographic. Nič pa niso še objavili, da bodo kaj nehali delat.

Upam da ne HP5+, ki je moj najljubši ČB film (400 ASA).

Bolj me skrbi za Agfo, tam so čisto tiho,... ne vem, kako bi zdržal brez APX 100 in Rodinala.

Moje mnenje je da bo film pač ostal za sladokusce - izumrl ne bo nikoli, kot se je zgodilo z vinilkami v glasbeni industriji, cene pa bodo verjetno narasle.
Važen je fotograf ne oprema!
 0   

rado @rado 26. Feb 2005, 09:44

http://www.ilford.com/html/us_english/homeng.html

Ja Ilford še kar lepo dela , saj se takšna proizvodnja ne opusti kar tako vsaj ne na tak način , kot je to praksa pri nas.
 0   

Goran @darkdragon 26. Feb 2005, 09:53

jst pri ilfordu prisegam na FP4 + (125asa). super zrna pa tut v mal slabsih svetlobnih pogojih se da lepe fotke nardit.
Nobody Is Perfect, But I Am Pretty Fucking Close ! Don´t Hate Me Because Of That !
 0   

JurijVM @JurijVM 26. Feb 2005, 11:29

izo je napisal/a:
hmm, zanimivo, da ravno omenjaš 220 film, ravno tega se ne dobi po foto štacunah, v glavnem imajo 120 format (debelejši film), vsaj po mojih izkušnjah.


Napaka, sem mislil 120, nisem ravno v MF vodah. smile

Jurij
 0   

slowenien @slowenien 26. Feb 2005, 12:43

Citiram:
Bolj me skrbi za Agfo, tam so čisto tiho


Agfa se dobi se vse tudi bulk film na katerega jaz delam pri ilfordu pa je problem samo papir drugo ne saj tega z oznako 5K matt nikjer ne dobim ze dolgo :?
 0   

Matej Herbst @matto 26. Feb 2005, 13:20

Sam nikoli nisem slikal na APX100 potem pa mi je kolega podaril enega od 120, sem poslikal in ugotovil da je res zakon.

No zdaj se nas je nekaj že nabralo, lahko ustanovimo ekipo.

Sprašujem vas koliko interesentov bi bilo med vami za tečaj ČB razvijanja, ki bi se odvijal najverjetneje v Piranu za vikende. Če dobimo prostor kje v LJ lahko naredimo tudi kakšen transfer, da smo bližje vsem smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati