0   

Andrej @andrejcek 13. Mar 2011, 17:43

Rabim kompaktni fotoaparat za uporabo na raznih koncertih... Rad bi ga uporabljal predvsem za snemanje videov želim si pa tudi ta lahko naredi kakšno dobro fotografijo.

1. Nočem DSLR fotoaparata ker ga ne morem spraviti v žep. (Kar mi je zelo pomembno)
2. Nočem kupiti video kamere ker bi rad imel eno napravo za video in fotografijo.

Gledal sem predvsem Canona PowerShot S95, kateri naj bi bil najboljši za low-light fotografijo, ampak ne vem kako je s snemanjem videov in pa zvoka.

Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem fotoaparatom in kako se obnese v slabih svetlobnih pogojih.

Spejemam tudi priporočila za druge fotoaparate smile
 0   

Jan Kajfež @Geccko 14. Mar 2011, 00:23

Si mogoče kej gledal mirrorless fotiče? Recimo Sony Nex ali kej podobnega... sam jih sicer ne poznam kej dosti, samo so dovolj majhni da jih lahko daš v žep (če nimaš ravno kak tele objektiv gor), pa ker imajo večji senzor je temu primerna kvaliteta fotk... Glede videa in low light situacije bi moral pa malo strica googla povprašat.
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Andrej @andrejcek 14. Mar 2011, 17:36

Teh sicer nisem gledal, ampak na Googlu sem malo pobrskal in našel nekaj fotoaparatov ki so dobri v low light, ampak je zvok zelo slab v glasnem okolju. Sicer bi imel fotoaparat za osebne video arhive, ampak vseeno bi rad da se kaj sliši. smile

Verjetno bi rabil fotoaparat kjer lahko nastaviš snemanje zvoka na manj oz. tako da ne pride do prevelikega popačenja zelo glasnih zvokov.
Poznate katere fotoaparate ki bi imeli to funkcijo?
 0   

Peter Atanackov @Geo 15. Mar 2011, 09:39

po moje kaksen od teh mirorless pa dodaten mikrofon....
 0   

Andrej @andrejcek 15. Mar 2011, 23:09

Situacija je takšna, da ne morem imeti dodatnega mikrofona, saj nameravam snemati iz publike in na kakšnih rock ter metal koncertih. Tako da ne morem ravno biti pri miru in držati še mikrofona zraven... Ampak vseeno hvala za predloge.
 0   

Peter Atanackov @Geo 16. Mar 2011, 12:04

Poglej si malo Panasonic GH1 in GH2, slednji je drag, gh1, se bi pa rabljen dal dobit po ok ceni... Imata ze vgrajene dobre stereo mikrofone... lahko pa si kupis ekesterni mikrofon ki gre na hot shoe, tako da ne moti.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/DMCGH1/DMCGH1VIDEO.HTM
 0   

mzajcek @mzajcek 16. Mar 2011, 12:54

Poglej si malo Panasonic LX3 ali novejši LX5. Sony NEX, Panasonic GF1, GF2, Olympus PEN, so že malo večji, ampak samo s "palačinka" objektivi (z zoomi pa ne grejo več v žep - sicer pa tudi s palačinko bolj težko), tebi pa bi najbrž malo zooma vseeno prišlo prav.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati