0   

M @itakprof 21. Apr 2011, 21:24

Živjo!

Sem popolni amaterski fotograf, ki se je do sedaj več kot zadovoljil s fotoaparatom na telefonu Nokie N95, še prej pa s Coolpix 4100 (bil zelo zadovoljen).

Sedaj potrebujem malo zmogljivejši aparat, da bi naredil kakšno lepo sliko tudi zvečer oz. v temnih prostorih, zato sem se odločil, da kupim kompaktni fotoaparat. Gledal sem tudi rabljene DSLRje, vendar se potem odločil, da se tako profesionalno ne bom podal v fotografske vode.

Prisegam nekako na Nikon, glede na svoje izkušnje in izkušnje mnogih, zato sem malo sem brskal in nekako postavil ideal v Nikon Coolpix P500, vendar je za moje potrebe predrag. Tako sem pobrskal za starejšim rabljenim Coolpix P100 in novim Coolpix L120.

Potrebujem predvsem dobro sliko ob večerih in hitrost, da ne potrebujem čakati, da se flash napolni pred naslednjo sliko (to je bil največji minus prej omenjenega Coolpix 4100). Videa kvalitete v Full HD ne potrebujem, da bi bil to pogoj za nakup P100.

Malo sem uporabil iskalnik, vendar nisem našel takšnih primerjav za omenjene aparate.

Torej prosim za predloge. Pripravljen sem odšteti do 250 EUR, kupim pa novega ali pa rabljenega, vendar ne starejšega od enega leta.

Zakaj vzeti Coolpix P100 oz. Coolpix L120? Kakšen drug aparat v tem rangu?

Hvala vsem, ki si boste z lepo besedo vzeli čas.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati