0   

zigolin @zigolin 3. Maj 2011, 18:36

Lep pozdrav.

Dobre dva meseca si lastim omenjeni objektiv (skupaj z EOS 450D) in opažam da mi ne izostri v tisti točki, kjer bi hotel. Testa ne morem narediti, saj nimam stojala, zato sem se odločil da ga nesem na servis. Pa ne vem na kateri, zato se obračam na vas. Sem pripravljen tudi plačati, samo da bo narejeno dobro.
Kupil sem ga pri CameraNu, in ima 1 leto garancije, ki velja z računom (tako pravijo).

Spodaj sem priložil sliko, ostril sem na oči mačka, najbol oster pa je zadnji del trupa.
Kako dobro pa se da takšne napake sploh popraviti? Sem namreč čisto znerviran, za objektiv sem popraskal po vseh prihrankih, zdaj pa tole. Se sploh ne morem spravit učit shy

Skratka, prosim za predloge, kam naj nesem objektiv popravit.

Že vnaprej hvala!
 0   

misfits @misfits 3. Maj 2011, 19:00

3A je uradni servis, to ga samo skalibrirajo pa bo
 0   

hawkeye @hawkeye 3. Maj 2011, 20:41

Pa ga na 3A zastonj skalibrirajo, glede na to, da je kupljen na nizozemskem (in je še v garanciji)?

Sprašujem, ker imam z enim objektivom podoben primer.
 0   

iztok @izo 3. Maj 2011, 21:00

neke fokus teme zadnje čase..
za testirat si si izbral malce "nevaležen" objekt, pa ne zaradi mačke same kot take, bolj zaradi njenega kožuha (barve). namreč, af deluje na detekciji kontrasta (recimo) in ta kombinacija bele-črne zna biti za af algoritem konfuzna (tudi recimo bleščeče lakaste barve avtomobilov, navpične ali horizontalne linije ipd). to je vse navedeno v navodilih fotoaparat in verjetno vsaj bežno omenjeno pri objektivu.
torej, preden te zagrabi panika in začneš hodit po servisih, malce bolj konkretno potestiraj objektiv tudi na osalih splošnih predmetih fotkanja in potem šele oceni delovanje objektiva. pravtako se še bolj pouči o delovanje af točk, detekciji ipd, če recimo še ne dovolj poznaš teh zadev.
glede servisa pa je nekako tako, da če je zadeva kupljena v evropi, bi vsaj na papirju moral imet pokrito evropsko garancijo, kar spet v teoriji pomeni tudi pokrit servis v slo. vendar ni vedno vse tako v praksi, tudi vprašanje, kako vse te internet štacune, ki nabavljajo mimo večjih uvoznikov to dajejo itd itd..
 0   

zigolin @zigolin 3. Maj 2011, 21:47

Sem že večkrat opazil podobno out of focus napako, ta slika je bol za primer. Bom nesel objektiv na servis pa bodo povedali. Hvala za hitre odgovore smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati