0   

aljoša @julij 19. Jun 2011, 16:10

Pozdravljeni,

sem pred nakupom novega kompaktnega digitalca, ker je stari spustil dušo. Uporabljal bi ga za družinsko fotografijo in razne dogodke, potovanja, zanimivosti... Sem amaterski uporabnik kamere, ki se vedno bolj potaplja v svet fotografiranja, kljub temu pa še ne nameravam uporabljati zrcalnega.
Zagledal sem se v Nikon-a P7000, ker je majhen ( manjši od zrcalnih), zmogljiv, konkreten aparat. Pri prodajalcih sem naletel na začudenja, ker za to ceno že skoraj dobiš začetnega zrcalnega, izgleda da po tovrstnih kamerah ni povpraševanja.
Ker bi aparat uporabljala oba z ženo, se mi zdi to prava izbira, ker pri zrcalnih je več prtljage ter več začetnega učenja z rokovanjem. Zgleda da se ogromno kupujejo zrcalni, zato da se pokažejo ( považijo) , potem pa obležijo v torbi, nekateri pa si celo omislijo še dodatnega malega digitalca.

Zani ma me vaše mnenje, ker cena je kar velika, ali je P7000 ( ali Canon G12) vreden tega denarja za to kar obljublja, ker ne mislim vsaki dve leti nabaviti nove kamere, ali se naj raje razgledam v nižjem razredu
 0   

Aleš @lial 19. Jun 2011, 16:42

julij je napisal/a:

Ker bi aparat uporabljala oba z ženo, se mi zdi to prava izbira, ker pri zrcalnih je več prtljage ter več začetnega učenja z rokovanjem. Zgleda da se ogromno kupujejo zrcalni, zato da se pokažejo ( považijo) , potem pa obležijo v torbi, nekateri pa si celo omislijo še dodatnega malega digitalca.

Zdravo in dobro razmišljanje in ugotovitev!

Sedaj pa glede izbire: Canon je videti boljša izbira, morda je pri njem problem manjša ločljivost zaslona, sicer pa (naj bi) dela lepše posnetke in ima manj šuma v temnih pogojih :
http://www.dpreview.com/reviews/CanonG12/page5.asp
Sicer se med seboj ne razlikujeta prav veliko:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_g12&products=nikon_cpp7000

Še najbolje bo, da greš do trgovine, kjer imajo oba in se odločiš na osnovi svojega občutka. Lahko bi zdaj začeli razpredati, da ima Nikon eno, Canon pa nekaj drugega, vendar - verjemi, nič takega, kar bi vidva z ženo obupno pogrešala. Vse dokler enega od vaju (ali pa oba) ne zagrabi 'fotografska', takrat je pa itak - DSLR grin grin

LP
 0   

aljoša @julij 19. Jun 2011, 17:13

Lial; Canon je res videti boljša izbira, Nikon ima sicer večji zoom, ampak ne vem če mi ta zoom toliko več doprinese , ali pa se morda motim.
Je pa res, da nimajo niti ene ali druge kamere v moji okolici (MS), kaj šele obe. Dvomim da imajo tudi v MB.
Zgleda da je ta razred neka specifika.
 0   

Aleš @lial 19. Jun 2011, 17:29

Med goriščnicama 140 (Canon) in 200 (Nikon) je približno 4° razlike, torej 14,1 Canon in 10.2 Nikon
Glede na to, da imata oba začeten kot pri 66° to pravzaprav ni nič zelo opaznega. Na primer pri tako imenovanih 'ultra zumih' je najožji kot zajema 3.5°ali celo manj.

Kako pa je z možnostjo izleta preko meje? Sicer tistih krajev v Avstriji ne poznam, verjetno pa se bo oglasil kakšen ki bi lahko dal nasvet. Je pa zadnje čase tako, da so razlike med našimi trgovinami in tistimi 'zunaj' v ceni že zelo majhne, tako da je vprašanje smiselnosti kupovanja, verjamem pa, da bi lahko oba aparata pretipal in bi bila odločitev lažja.
 0   

aljoša @julij 20. Jun 2011, 19:58

Je mogoče kdo na forumu, ki dejansko uporablja P7000 in bi lahko podal izkušnje iz prve roke.
Kje v MB je možno pogledat vsaj eno kamero( p7000 in G12)

LP
 0   

Bostjan @Archie 20. Jun 2011, 22:49

Probal oba, pa bi se odločil za G12, če bi izbiral med tema dvema. Pa sem drugače bolj "rumen" po duši.
 0   

sergio @heiniken 21. Jun 2011, 00:43

Jaz sem mojega g12 dobil iz usa. Super fotic za posteno ceno (300 nasih) smile
 0   

aljoša @julij 21. Jun 2011, 15:09

Kako pa je z navodili ( v primeru nakupa v tujini ) , so na spletu ? Cene so pa zunaj res nižje.
 0   

sergio @heiniken 21. Jun 2011, 15:13

Prilozena so angleska navodila. Najverjetneje lahko originalne slo dobis pri uvozniku/na servisu.
 0   

aljoša @julij 21. Jun 2011, 16:47

Najnižja cena ( spletna prodaja) pri nas je 469 €. Vendar ga dobiš takoj naslednji dan ( p7000), tako da ne vem... Vsekakor se nakup v tujini izplača, vendar sem pri takih nakupi vedno malce v dvomih. Stvar navade verjetno.
PO odzivih sodeč takih kamer ni ravno dosti v uporabi. Bil bi vesel kakršnega koli mnenja ali napotka o tej kameri.

lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati