0   

Erik @bandek 29. Avg 2011, 16:35

Že dolgo iščem neko poceni rešitev, pa slišim različna mnenja.. ne ravno poznavalcev. Zato sem se obrnil sem, na ta forum. Skratka, imam studiske Elinchrom BXRi 500. Ker bi rabil veliko delat na terenu, kjer ni elektrike... bi rabil neko baterijo prenosno. Originalna od Elinchroma je kr draga... Slišal sem tudi, da nekateri majo neke pretvornike kupljene v Lidlu... da se dajo v avto na 12V in potem ven vlečejo zadostno napetost za bliske... baje imajo zaščito tudi. Že kdo probal? Kako je z agregati?

Lepo prosim za odgovor.
 0   

RZ67 @RZ67 29. Avg 2011, 17:09

Ti so digitalni, zato se menda z agregati ne razumejo dobro. Obrni se na Šefa v Križankah, ki proizvaja flash feederje in ti bo znal ustrezno svetovati http://www.elektrona.si/
 0   

Erik @bandek 29. Avg 2011, 17:23

Sem že kontaktiral tega gospoda, pač na njihov tist mail... ampak brez odgovora. Tudi klical sem že parkrat brez uspeha.
 0   

Jernej @wolf82 13. Sep 2011, 15:25

Obstajajo neke vrste zagonske naprave. To je ponavadi prenosni svinčeni akumulator kapacitete cca 25Ah, ki ga v mehaničnih delavnicah uporabljajo za zagon vozil z praznimi akumulatorji. Ponavadi imaš iz teh zadev tudi 12V izhode ali pa tudi vgrajeno 220V vtičnico, a si ponavai omejen z kakimi 300W močmi.
Lahko pa kupiš kak avtomobilski accu z (poljubno) veliko kapaciteto (90Ah), ter ga priklopiš na 12V->220V adapter. Če je potrebno iz tega še razdelilec (z vgarjeno prednapetostno zaščito) za več vtičnic in je stavr pečena. Seveda ne bo škodoval kak kvaliteten polnilec, da doma akumulator napolniš. Niso pa to verjetno najbolj elegantne rešitve glede vizualnega učinka ali pa kakega dežja.
Poskusi se oglasiti v Conradu, če imajo kako zadevo, ki bi tebi prav prišla (se mi zdijo kar strokovno podkovani).
Varijanta je tudi ta, ki si jo že omenil. V vtičnico za vžigalnik vtakneš pretvornik in iz njega dobiš cca 300W stalne moči. Če se bojiš, da se avvu sprazni enostavno poženeš motor, da se napolni. Si pa seveda omejen z kakim 50 metrskim podaljškom od parkiranega avtomobila do mesta slikanja...
Lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati