0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 11. Okt 2011, 11:21

Prišel je čas, ko bo potrebno zamenjati sedalno opremo in me zanima, če ima kdo kakšno pametno za pripomniti glede izbire. Kaj bi bilo smiselno vzeti za budget cca. 100 €. Spinalis & co. mi ne omenjajte (zaradi financ, nič drugega).

Mojw zahteve / želje:

- kovinsko podnožje (sem videl že preveč polomljenih plastičnih)
- gumirana kolesa (laminat - lahko pa jih tudi dokupim, če že ne gre drugače)
- udoben (no shit)
- (fake) usnje

Gledal sem že sledeče: 1, 2, 3

Če ima kdo kakšen pameten nasvet (poleg tega, da grem predhodno v štrcuno in se dejansko vsedem na stol, kar imam plan) kar na dan z njim.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Matej @OKO 11. Okt 2011, 11:33

Zelo dobra alternativa spinalisa je terapevtska žoga, ki jo dobiš za ceno slabih 30 evrov, videl sem jo že za 10 eur.
Seveda ni naslonjala smile
Lahko pa narediš še kakšno vajo smile.
http://www.diva.si/clanki/diva-sportiva/vaje-z-zogo
[b:a0bce5c5bb]kali juga[/b:a0bce5c5bb]
 0   

David @dlicen 11. Okt 2011, 11:37

Tistega z drugega linka se ogni v večjem loku. Jih imamo nekaj v pisarni (ja, so bili poceni) in jih ne priporočam.
S temi stoli je težko biti pameten, ker so itak najbrž vsi kitajski in kvaliteta zelo varira. Čeprav so blagovne znamke različne (in cene tudi), so stoli dostikrat identični.
Jaz sem zelo zadovoljen s stolom, ki ga imam doma in sem ga kupil v Ikei. Bil je cca 50 eur, star je več kot 3 leta, pa se oblazinjenje še vedno ni deformiralo v obliko riti! Tudi hidravlična kartuša je še čisto ok. Na žalost točno tistega modela več nimajo na spletni strani. Ampak skoraj zagotovo bom tudi naslednjega kupil tam (in ga prej tudi preizkusil).
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 11. Okt 2011, 11:53

Hvala za vse nasvete zaenkrat, ampak žogo že imam in na dolge proge to ne gre. Vmes sem našel še tole: http://www.fortrade.si/ProdajniProgram.aspx?IZDELEK_ID=76730801 - a še ne vem za ceno, ker sem šele poslal za povpraševanje. Če bo okoli 100 € ali manj ga bom šel preizkusit.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Tomo @vtomo 11. Okt 2011, 20:19

Takega oz. zelo podobnega kot je številka 3 imam jaz in je super, zelo udoben...
 0   

Danijel Žagar @Danijelz 12. Okt 2011, 18:46

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50178859/

malo dražji, po enem letu še vedno kot nov. Kovinsko podnožje in tekstilna obloga. Tudi jaz sem namenil 100€ za stol, ko sem pa po trgovini malo preizkušal stole sem takoj vedel da bo ta pravi. Pri čevljih in stolu ne gre šparat smile
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. (Antoine de Saint-Exupery)

http://www.socahiking.com
 0   

Marko @mare89 5. Nov 2011, 23:37

Ulrich si potem kupil katerega izmed zgoraj naštetih stolov, ali si izbral katerega drugega?
Če si že kaj kupil, kako si zadovoljen s stolom?
 0   

iztok @izo 6. Nov 2011, 01:23

dober stol bo nad 100€ (pri nas še mogoče nekajkrat več), sploh če hočeš, da zadeva zdrži oz obratuje normalno v delovnem okolju več let. in ne govorim o spinalisu ipd..
sej ne, da se grem snoba ali kaj v tem smislu, tudi sam imam doma bolj poceni zadevo do recimo tega ranga, ki ga omenjaš, ampak že vnaprej vem, da bo pač zdržal do prve resne obremenitve, pa ergonomijo je bolj ob strani treba pustit itd..
 1   

Ratter @Ratter 6. Nov 2011, 06:21

Ulrich je napisal/a:
Hvala za vse nasvete zaenkrat, ampak žogo že imam in na dolge proge to ne gre. Vmes sem našel še tole: http://www.fortrade.si/ProdajniProgram.aspx?IZDELEK_ID=76730801 - a še ne vem za ceno, ker sem šele poslal za povpraševanje. Če bo okoli 100 € ali manj ga bom šel preizkusit.


Tukaj je 89,90€ - Atrium pohištvo:
http://www.atrium-pohistvo.com/doc/MAJ_ROUND_A2_stran_2.pdf
Zahvala: Ulrich
 0   

Zelod @flambirana_oFca 6. Nov 2011, 11:47

No, jaz bi v tej temi dodal, da ni nujno, da je dražji stol tudi boljši.
Sam sem leta 2007 kupil pisarniški stol slovenskega proizvajalca Hit Preless. Ker sem bedak, sem si rekel kaj bi kupoval neka kitajska jajca, bom dal zaslužiti Slovencu. Dal sem nekaj več kot 300 EUR. Po dveh tednih povsem normalne uporabe je stol pričel v mehanizmu pokati. Cela zgodba je sicer dolga; pregovarjanje s prodajalcem, s proizvajalcem, čakanje mesec pa pol na odgovor, njihov nonšalanten odgovor, da naj stol pripeljem k njim in bodo skušali popraviti.... Potem niso nič popravili ampak sem stol (fotelj kot oni pravijo smile) razdrl sam in notri našel zarjavele polomljene sestavne dele, ki dvomim, da bi tam morali biti. Sicer sem ga poštimal, da nič več ne poka v njem, ampak stol še vedno ni takšna klasa kakršno sem plačal; po večih urah neudobno sedenje, nefunkcionalno hrbtišče pri delu za računalnikom ipd.
Dve leti kasneje sem pri kolegici sedel na stolu kitajskega porekla, ki je bil nov 69 EUR in sem bil neverjetno presenečen nad udobjem sedenja, funkcijami, dizajnom ipd. In sem ga kupil tudi sam. Sedaj sedim na stolu za 69 EUR, tistega za 300 EUR pa imam občasno za (ležanje) v njem in branje.
 0   

abo01 @abo01 6. Nov 2011, 12:29

Najcenejši Spinalis in hrbtenica ti bo hvaležna. Smarta uporabljam že dve leti in se čisto dobro obnese.
 0   

Robert Purkart @robert_purkart 6. Nov 2011, 22:13

Doma imam delovni stol ERGO (STOL Kamnik) in ga ne menjam za nič drugega!
Za delo za računalnikom je (vsaj zame) visok fotelj neprimeren, moteča so tudi ročna opirala. Stol mora imeti obvezno nastavljiv kot sedeža (poleg vseh ostalih nastavitev).

Internetna stran STOL-a je neuporabna, ker ni bila ažurirana o-la-la dolgo, zato tam ne išči..
Povprašaj direktno - lahko poizkusim zrihtati kakšen popust!

lp
Robert
Razlika med optimistom in pesimistom? Pesimist ima več informacij.
 0   

Sara_T @Sara_T 18. Jun 2012, 12:34

Sem bila v salonu spinalis, poizkusila in bila kar malce razočarana. Preko ebaya sem nabavila Ergohuman plus na za cca 800 eur. Odličen pisarniški stol z nastavljivim hrbtiščem in ledvenim delom.
 0   

Miran Kos @tealc 2. Jul 2015, 08:42

Če slučajno koga še zanima, ali pa ga kdaj bo.
Pred kratkim sem kupoval pisarniški stol in naletel na podjetje 1a pohištvo - (http://www.1a-pohistvo.si/) iz Kamnika, ki nudi tudi pisarniške stole.
Sam sem gledal stole do 300-350 € in pri njih je bila izbira v tem cenovnem razredu velika, ker se mi zdi več kot to odšteti za stol, skoraj nekoliko preveč.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati