0   

IN @lolita 19. Nov 2011, 19:53

Živjo!

Sem najstniška navdušenka na fotografijo. Imam kompaktni fotoaparat in moram reči, da ni tako slab (http://www.sony.si/product/dsc-w-series/dsc-w320), vendar sem se začela navduševati nad DSLRji. Vem, da si mislite, da le hočem biti ena izmed mnogih mladih ''fotografov'', ki mislijo, da so nekakšni profesionalci, vendar mene fotografiranje s prijateljevim Nikonom tako navdušuje!! Komaj čakam, da ga dobim v roke in z njim slikam moje prijatelje, naravo, ali pa se malo ''afnam'' z makro fotografijo.
Zato vas prosim, če mi lahko svetujete, kakšen fotoaparat naj si nabavim (raje bi kakšnega cenejšega, mogoče še najraje Nikona), kje naj se naučim osnov DSLRjev - na kakšni spletni strani? (udeleževanje raznih delavnic mi je predrago), kaj so vse te oznake objektivov (18-55 Ef-s -- kaj je to??) itd...

Hvala že vnaprej, saj verjamem, da mi bo vsaj en uporabnik pomagal smile))
 1   

antasi96 @antasi96 19. Nov 2011, 20:11

Hej!
nisem nek izkušen fotograf, saj sem pred par leti začel podobno kot ti, tako da vem kako ti je. upam da bom lahko pomagal.
če te fotografija res zanima, ti močno priporočam DSLR fotoaparat. Seveda je vse odvisno od sredstev, tako da lahko npr. na bolhi poiščeš kakšen rabljen fotoaparat ali pa kupiš novega če imaš na voljo več denarja. Glede na to da si začetnica bi ti sam priporočal Nikon D300 ali pa novejši D3100. Tale komplet na mimovrste je kar poceni saj poleg fotoaparata ter objektiva dobiš še torbo ter spominsko kartico.
Seveda pa tudi ne bo nič narobe če še malo počakaš z nakupom fotoaparata in se raje začneš učiti teorije fotografije. Če ti angleščina ni španska vas, potem boš kar enostavno izvedela veliko informacij. Ampak nič ne skrbi tudi v slovenščini je napisano ogromno. Največ se boš naučila s prebiranjem knjig(npr. Digitalna fotografija-Scott
Kelby), prebiranjem tega foruma ter strani e-fotografija. Lahko pa ti iz lastnih izkušenj povem da je meni najbolj pomagal YouTube. Več kot 80% vsega mojega znanja prihaja iz youtuba. AdoramaTv snema zelo kvalitetne serije, tako da zelo priporočam ogled njihovega kanala. Verjetno se ti bo na začetku zdelo vse skupaj zelo nerazumljivo, ampak verjemi mi da se ti bo slika kara hitro zbistrila.
Drugače pa čim več fotografiraj in se s tem uči kar je vredu in kaj ne. Nekako ti nihče ne more napisati povzetka vsega fotografskega znanja tako da boš za to morala poskrbeti sama. Če pa se pojavi kakšno vprašanje pa ti z veseljem pomagamo.
Zahvala: lolita
 0   

Dule @DuleB 19. Nov 2011, 21:35

Za razjasnitev začetniških vprašanj ti bo tale slovenska spletna učilnica kar prav prišla:

http://www.astrokaktus.com/DigitalPhotography/Uvod/z_sprejemnica.html


LP
Dušan Brezovnik
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 21. Nov 2011, 11:39

Za začetnika je cool Mark Wallace na Adorama tv. (malo se ponavljam. Ampak so vedno ista vprašanja)

18-55 to je kot ki ga zajeme objektiv.
Tukaj Mark vse razloži...
http://www.youtube.com/watch?v=4HL6ah44IMM
 0   

DamDesign @DamDesign 21. Nov 2011, 12:04

maki84 je napisal/a:
...18-55 to je kot ki ga zajeme objektiv...

18-55 je razpon goriscnih razdalj......... upset
 0   

Aleš @lial 21. Nov 2011, 13:55

DamDesign je napisal/a:
18-55 je razpon goriscnih razdalj......... upset


Tako je. thumbsup

Da pa ne bo ostalo le pri tem (bolj za 'maki84'), kot, ki ga zajame ta objektiv na Nikonu je od 76° do 29° v diagonali, torej največ.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati