0   

tone sekne @tonccy 21. Avg 2012, 07:10

Morda komu pride prav tale debata:
http://www.zmaga.com/forum_post.php?idt=10256

LP
 0   

iztok @izo 13. Jun 2013, 23:42

bom v to temo dal, mogoče ima kdo kakšen nasvet.
pred kratkim mi je comp zmrznil, ko sem ga na novo zagnal, mi ga noče zabutat, v bios ne morem prit. virus bi recimo da odpisal, imel sem gor kr dobro zaščito ipd (čeprab bi rajš to, kot da mi je šlo kaj po gobe). sicer je bil kratkim nek updejt po net za winse, mogoče je ravno med nalaganjem updejta comp zmrznil in je to nardilo štalo, ne vem..
tole mi javlja in kaj več od teg ne spravim iz škatle ven.

sicer gre na servis, vendar upam, da bom dobil vsaj podtake ven za sprotne projekte ipd. nekaj ga očitno zmoti, da se vrstni red zagona naprav zamenja (sem odklopil vso šaro, vendar ne pomaga), pritisnim sem clear cmos na plati ipd. upam samo, da ni šel disk rakom živžgat..
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Jun 2013, 06:25

Imaš kar veliko možnosti, da poizkusiš rešiti problem. Jaz bi za začetek odstranil baterijo za BIOS in počakaj, da se ta v celoti resetira (navodila).

Če imaš sekundarni računalnik, priklopi nanj trdi disk iz tega računalnika, da vidiš ali ga bo zaznal.

Lahko poizkusiš izklopiti vse USB priklope in tipkovnico priklopiš na PS2 vtič.

Pa še druga navodila za reševanje tvojih težav:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20121110035923AAJKhlL
http://thecomputer-problems.blogspot.com/2012/10/usb-device-over-current-status-detected.html
https://www.google.si/search?q=bios+system+will+shut+down+in+15+secunds
 0   

iztok @izo 14. Jun 2013, 07:56

ja, nekaj v tej smeri sem tudi že razmišljal. nimam pa ps2 topkovnice, niti ustreznga compa, da bi nataknil disk gor, bom pač na servis odpeljal, pa naj mi vsaj podtake za dela dajo dol, pa naj pogeldajo zadevo, pač garancija pa to.
upam, da ne bom slabe volje.
thnx.
 0   

iztok @izo 14. Jun 2013, 09:49

updejt:
ravnokar iz servisa, tudi pri njih se ni dalo v bios prilezt (sem pa dobil vsaj podatke dol za tekoče delo), verjetno bo kaj v smeri napajlnika ali plate, ki je hvala bogu še v garanciji. ampak tokrat pa mislim, da bo šel en ne preveč prijazni dopis k elektro ljubljana, ker imam občutek, da ta nihanja napetosti v našem stanovanju niso noramlna in mi je šlo zaradi tega že ruter, razni napajlniki, tudi prejšnji računalnik sumim,da je zaradi tega začel izpuščat dušo. sem že meril napetost in je blo pa 270 voltov notr ipd.
bo treba en ups zrihtat (baje da tudi normalizirajo napetost, poleg jasno osnovne funkcije). bom risikiral tistih 100€ za eno osnovno zadevo, pa se malo popričkal z elektrom.
tudi glede zgorja napisanega bi se priporočal, če ima kdo izkušnje.
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 14. Jun 2013, 10:19

Si boš moral kupiti en poceni UPS, pa računa izstavit na elektro smile
 0   

iztok @izo 14. Jun 2013, 13:00

jep... pa ne samo ua ups, če bi šel arčunat, koliko je šlo zaradi marebitne napake v napetosti ipd (sploh če spravim še kakšne sosede zraven, ki mislim da je tudi kakšen takšen kto jst), bi hitro bili na par tisočakih..
zanimivo, da o tem ni preveč govora, pa sem prepričan, da je krivo za ogromno skurjenih plat, napajlanikov itd itd.
 0   

miha @mihaaa 14. Jun 2013, 19:50

...sem skoraj siguren da majo kaksno klavzulo da oni niso odgovorni za nihanja v napetosti zaradi kaj jaz vem kaksnih naravnih pojavov, in ti so se seveda ravno takrat dogajali... po moje da zna bit bolj tezka s kaksno refundacijo,... ker tudi ce dokazes nihanja ki niso ok ti bojo rekli da si sigurno skarje v utikac vtikal biggrin ... sicer na pol v sali samo po moje kar dobra sansa da se realno tako iztece.. skratka pozabi, kupi zascito in cao
 0   

iztok @izo 17. Jun 2013, 14:28

smo še zadnja infomacija, mogoče pride komu prav.
zgleda, da so še enkrat šli malo bolj prečekirat hardwer in hvala bogu, ni nič drugega kot očitno malce zvit usb vtič, ki je delal nek konktakt in onemogočal, da bios štarta svoje. čeprav mi je malce hecno, da je kr nakenrta zaradi tega comp zmrznil, tudi notri nisem imel nič v usb režah spredaj ipd.
upam, da bo ostalo pri tem.

ps.s
za ups sem še vedno zainteresiran, vedanr kolkr sem prveril eno debat na slo-techu se mi zdi, je tzdu pri ups-ih celo zananost in tisti osnovni za 100€ niti niso najboljša rešitev, če nočeš neko stalno vklapljanje baterije, pa pokritosti izpadov zaradi nihanj napetosti itd itd, baje je pri vsem tudi zelo pomembno, ali napajlnik v compu omogoče neizpad sistem zaradi nihanj ipd.
v glavnem, nikdar konca s to elektroniko in tehniko mad zakaj enostavno zadeve ne delajo?..
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 17. Jun 2013, 17:03

Se bom jutri pozanimal pri enemu dobavitelji UPSov, če imajo kaj na primernega na zalogi, pa ti javim.
 0   

iztok @izo 18. Jun 2013, 00:08

o fino, hvala grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati