0   

nejcl @nejcl 12. Okt 2012, 12:45

Pozdravljeni.
Sem nov v tej stroki in sem v kratkem dobil povečevalnik ter banice za razvijanje fotografij. Zanima me kaj vse mi manjka, vem da mi manjka nekakšna doza za film? Katere kemikalije rabim vse ter katere so najboljše in najbolj poceni nekaj sem gledal na http://www.cumulus.si res vas prosim za pomoč ker bi se rad preizkusil v tem. Imam samo povečevalnik ter banice kaj vse še rabim? hvala
 0   

Miran @miran_a 12. Okt 2012, 13:23

Gugl ve vse. grin

Drugače pa za samo razvijanje filma, beri recimo tole: http://www.adox.de/english/FilmDeveloping/FilmDeveloping/Guide.html

Za delanje povečav pa rabiš temnico, kemikalije, papir, rdečo luč in še polno drobnega materiala. Za začetek ti bo po moje malo pretežko, razen če nimaš možnosti uporabe prave temnice in da ti nekdo prej pokaže.
 0   

nejcl @nejcl 12. Okt 2012, 17:30

hvala za odgovor ja naredil bi si temnico rdečo luč ter povečevalnik in pinceto ter banice mam razvijal bi za začetek črno belo. Zanima me kateri bi bil najbolj primeren papir ter najboljše kaj bi bilo primerno da bi si za začetek kupiil razvijalec pa fixsir?razvijalec se kupi v prahu?
 0   

Miran @miran_a 12. Okt 2012, 18:09

Kot prvo moraš razumet postopek. Eno je razvijanje filma, drugo je povečevanje razvitega negativ filma na papir. Kateri material izbereš, je čisto tvoja stvar. Izbire je še vedno kar nekaj. Glej na ceno in na rok uporabe. Ti razvijalci, ki so v prahu, niso najboljši, ker ko enkrat namešaš, moraš v dokaj hitrem času uporabit. No, če se misliš intenzivno s tem ukvarjat, potem v redu, drugače pa se bolj splača kupit kaj takega, kar pride v tekočem stanju in potem počasi porabljaš.
 0   

nejcl @nejcl 12. Okt 2012, 18:14

Hvala za informacijo. Ja saj imam namen kupit staro knjigo(ABC fotografija) ki mi jo je predlagal profesor manjka mi še samo doza ali kako se reče da dam film noter? torej kupim takšen fixir in razvijalec ki sta v tekočem stanju?
 0   

najed01 @najed01 12. Okt 2012, 22:14

Jaz ti podarim kakšno škatlo papirja.
Imaš ZS.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati