0   

Anze Sustar @dunker 23. Mar 2013, 19:34

Lep pozdrav vsem mojstrom fotografije! grin

Zadnje čase se srečujem s potrebo snemanja kratkih video posnetkov, kjer sem v kadru samo jaz ("portret") in v katerih razlagam določene stvari uporabnikom mojih produktov.

Pri odnosih s strankami v splošnem preferiram osebni pristop, zato tudi te video posnetke snemam kar v domači dnevni sobi, da se ustvari neka bolj pristna vez. Celoten kader izgleda nekako takole: z menoj v ospredju, ter prijetnim okoljem dnevne sobe v ozadju.

Mislim, da je problem več kot očiten — težava se pojavi pri osvetlitvi prostora. Čas za snemanje video posnetkov imam navadno zvečer, po 20. uri, tako da na zunanjo / naravno svetlobo ne morem računati. Priloženi "screenshot" iz videa je bil posnet pri prižganih vseh lučeh v dnevni sobi ter jedilnici, bolje od tega ni šlo.

Kaj mi priporočate za osvetlitev mojega malega domačega "studia"? Obstaja kakšna možnost uporabe reflektorja, ki bi ga usmeril v odsevnik ter s tem enakomerno od spredaj osvetlil sebe ter prostor za menoj z neko "naravno" oziroma dnevno svetlobo? Ali pa s tem razmišljanjem "brcam v temo"?

Hvala vsem vnaprej za odgovore! biggrin

Anže
 0   

DjJuvan @DjJuvan 30. Mar 2013, 11:31

Ne boš vedel, dokler ne probaš. Sicer če ti budget dovoljuje, vzameš pri foto-klik nekaj luči... a karkoli ti bom predlagal, te bo koštalo ~200€.
Lahko se pa igraš z močnimi varčnimi svetilkami (135W) in s tem razsvetliš prostor.
Video produkcija http://juvan.net


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati